Home » Reviews » JAFRA Cosmetics » Jafra Royal Clear Smart Review
Jafra Royal Clear Smart
Jafra Royal Blemish Spot treatment

Vandaag gaan we een review schrijven over de Jafra Royal Clear Smart lijn. De Clear Smart lijn is een uiterst werkzame verzorgingslijn van Jafra, die effectief elke probleemhuid bestrijdt.

Heb jij een probleemhuid en kamp jij met mee-eters, acnegerelateerde ontstekingen, acne, acne-uitbraken, gerstekorrels of een onzuivere huid? Dan zou de Clear Smart lijn wel eens de oplossing voor jou kunnen zijn.

Of dit zo is, zijn we voor jou gaan uitzoeken en we zullen onze ervaringen en de klantervaringen met jou delen in deze review. Na het lezen van deze review weet je wat Jafra Royal Clear Smart precies is, wat het doet, wat je krijgt als je het aanschaft en wat het kost.

Nieuwsgierig? Lees dan hieronder verder.

Wie is de maker van Jafra Royal Clear Smart?

De bedrijfsnaam van de maker van "Jafra Royal Clear Smart" komt al voor in de productnaam, namelijk JAFRA. Het bedrijf JAFRA bestaat al 65 jaar en is in 1956 opgericht door Jan en Frank Day uit Malibu, Californië.

De ondernemingsfilosofie is gebaseerd op twee pijlers. De eerste pijler van hen is de overtuiging dat de aanschaf van werkzame, hoogwaardige producten in een persoonlijke sfeer zou moeten plaatsvinden omdat het volgens hen een kwestie van vertrouwen is.

En de tweede pijler voor hen was de wens om overal ter wereld de vrouwen de kans te bieden op een flexibele en zelfstandige job. Dit met de reden dat vrouwen op zowel economisch, beroepsmatig en op persoonlijk terrein een grote mate van vrijheid zouden krijgen. Deze wens zou volgens hen het beste kunnen worden bereikt als men volgens het systeem van directe verkoop via bijvoorbeeld workshops aan huis de producten verkocht worden.

Zo is dan ook het concept ontstaan met Jafra consulentes die vanaf het begin al direct succesvol bleek. Nu ondertussen al in meer dan 25 landen actief met zo'n 630.000 consulentes.

Is Jafra betrouwbaar?

Op de vraag of Jafra betrouwbaar is kan ik een kort en duidelijk antwoord geven en dat is een JA. Ze bestaan uiteraard niet voor niks al 65 jaar en ze weten al 65 jaar lang de naam hoog te houden. Jafra Cosmetics staat voor topproducten. Niet alleen op het gebied van gezichtsverzorging en make-up, maar ook op het gebied van lichaamsverzorging.
Jafra is een nieuw tijdperk van verzorging om de onderstaande redenen!

De Jafra producten:

 • zijn klinisch en dermatologisch getest op alle allergieën en irritaties.
 • bevatten natuurlijke grondstoffen en hoogwaardige werkstoffen en beschermende vitaminen.
 • zijn absoluut niet op dieren getest!
 • Staan voor service en kwaliteit. Om die reden kan Jafra dan ook een niet-goed-geld-terug garantie bieden van drie maanden.
 • bevatten bijna allemaal het krachtige Royal Jelly RJX.
 • De ontwikkelingen, verbeteringen en innovaties van de producten gaan het hele jaar door.

Voor wie is de Jafra Royal Clear Smart geschikt?

De Jafra Royal Clear smart lijn is geschikt voor alle mensen, van elke leeftijd met:

 • Een onzuivere huid
 • Een vettige huid met vergrote poriën
 • Acne en acne-uitbraken
 • Puistjes (ook hormonaal bepaald)
 • Veel mee-eters
 • Gerstekorrels
 • Acnegerelateerde ontstekingen, rode vlekjes, irritaties

Waarom Clear Smart?

 • Vermindert overtollige talg
 • Maakt de poriën open
 • Herstelt het microbioom van de huid
 • Voorkomt acne-uitbraken
 • Kalmeert en hydrateert de huid
 • Een zuiverdere huid in 7 dagen
 • Vermindert aantoonbaar mee-eters, pukkels en pijnlijke puistjes in 7 dagen
 • Na 4 weken een merkbaar verbeterde huid

Wat krijg je precies als je Jafra Royal Clear Smart aanschaft?

Als je de Jafra Royal Clear Smart aanschaft, heb je de keuze uit vijf producten. Deze vijf producten zullen je probleemhuid aanpakken. Drie van de vijf producten heb je minimaal nodig hiervoor. De producten zijn overigens ook los verkrijgbaar.
Met deze producten ga je:

 1. Reinigen & Zuiveren
 2. Onzuiverheden gericht behandelen
 3. Verzorgen & Zuiveren
 4. Beschermen & Matteren

We zullen hieronder de vijf producten voor jou gaan beschrijven. Ook beschrijven we de volgorde van gebruik volgens bovenstaande 4 stappen.

Producten en de 4 stappen

Reinigen & Zuiveren
Onzuiverheden gericht behandelen
Verzorgen en zuiveren
Beschermen en matteren

Stap 1: Reinigen & Zuiveren

Clarifying Cleansing Foam (Dispenser, 125 ml)

Milde reiniging, verwijdert overtollige talg, zuivert de poriën en bestrijdt onzuiverheden van de huid.

Clear Complexion Toner (Flacon, 200 ml)

Onmiddelijke "frisse-kick", verwijdert overtollige talg, reinigt de porien en minimaliseert het ontstaan van nieuwe onzuiverheden.

Toepassing:

Beide producten dagelijks 's ochtends en
's avonds gebruiken.

Stap 2: Onzuiverheden gericht behandelen

Blemish Spot Treatment (Tube, 15 ml)

Snel en doelgericht handelen! Vermindert onzuiverheden
in slechts 4 uur.

Toepassing:

's Ochtends en 's avonds direct op de onzuiverheden aanbrengen.

Stap 3: Verzorgen & Zuiveren

Clear Pore Hydrator (Tube, 50 ml)

Ultralichte verzorging die de hele dag door glans,
onzuiverheden en talgproductie vermindert.

Toepassing:

Dagelijks 's ochtends en 's avonds gebruiken.

Stap 4: Beschermen & Matteren

Shine Control Sunscreen Broad Spectrum SPF 25 (Tube, 50 ml)

Een vetvrije, matterende dagelijkse bescherming tegen de zon met SPF 25,
voor een huid die gevoelig is voor onzuiverheden.

Toepassing:

Dagelijks in de ochtend gebruiken.


Hieronder zullen we de producten uitgebreid gaan beschrijven. Je gaat lezen wat het product is, wat het doet, hoe je het toepast en de belangrijkste werkzame stoffen die erin zitten.

Clarifying Cleansing Foam

Clarifying Cleansing Foam (Dispenser, 125 ml)

De Clarifying Cleansing Foam is een peelende schuimreiniging met een lage pH-waarde voor een huid met aanleg voor puistjes. Deze vetvrije reiniging werkt direct door de poriën te openen en te reinigen. Tevens behandelt en voorkomt deze foamreiniger mee-eters, gerstekorrels en acne-uitbraken. Verwijdert mild je make-up, vuil en overtollige huidsmeer en wast alles schoon zonder dat de huid uitdroogt of spant.

Daarnaast ondersteunt deze foam het microbioom van de huid door middel van de extracten; moerasspirea en honingferment van de wilde, donkere Europese honingbij, waardoor je huid zacht, prettig, verfrist en schoon aanvoelt.
Deze foam is mild, zelfs bij een gevoelige huid.

Toepassing:

Je brengt deze foam elke ochtend en avond aan met je handen of met een washandje direct op de vochtige huid. Na het reinigen, spoel je het goed af met warm water. Hierbij dien je het contact met de ogen of het gebied rondom je ogen te vermijden. Dit doe je dagelijks 's ochtends en 's avonds.

De belangrijkste werkzame stoffen

De Clarifying Cleansing Foam bevat de volgende belangrijkste werkzame stoffen:

 • Royal Jelly RJX: Exclusieve JAFRA-technologie die de kracht van de natuurlijke Gelée Royale vergroot en tevens de huid helpt om er jonger uit te zien en jonger aan te voelen.
 • Black bee honey ferment: Krachtig extract uit de honing van wilde, donkere Europese bijen (Apismellifera mellifera) uit Zwitserse bergdalen. Deze is rijk aan aminozuren, vitaminen en mineralen, waardoor hij helpt om een evenwichtig, gezond microbioom te herstellen en te behouden. Tevens versterkt hij de huidbarrière en vermindert je overtollige talg.
 • Salicylzuur: De gouden standaard voor een vettige huid met aanleg voor acne. Maakt verstopte poriën behoedzaam open, bestrijdt overtollige talg, verkleint puistjes en voorkomt tevens mee-eters en toekomstige acne-uitbraken.
 • Allantoïne: Werkt verzorgend, kalmeert en hydrateert de huid en ondersteunt de natuurlijke barrière ervan.
 • Moerasspirea: Is rijk aan sterk antioxidatieve fenolzuren en stimuleert de natuurlijke weerstand van de huid. Ondersteunt een evenwichtig microbioom, helpt bij de controle van talg, toniseert, verstevigt en vangt vrije radicalen op.

Clear Complexion Toner

Clear Complexion Toner (Flacon, 200 ml)

De Clear Complexion Toner is een 3-in-1-toner. Deze peelt, toniseert en bestrijdt puistjes en onzuiverheden; voor een vettige huid met aanleg voor acne-uitbraken.

Deze toner is erg verfrissend. Verwijdert tevens alle sporen, in de poriën van verstoppende resten van make-up. De salicylzuur in deze toner zorgt voor het open gaan van de poriën en dat puistjes veroorzakende overtollige huidsmeer wordt verwijderd. Tevens zorgt deze toner ervoor dat de glans de hele dag onder controle wordt gehouden. Speciaal honingferment geeft ondersteuning aan een evenwichtig microbioom en kalmeert de huid, waardoor er een merkbaar verbeterde huid tevoorschijn komt die helder is.

Toepassing:

Na de reiniging met de Clarifying Cleansing Foam brengt je de Clear Complexion Toner aan met een wattenschijfje. Je brengt het aan op je gezicht, je hals en je decolleté, maar het gedeelte rond je ogen laat je vrij. Dit doe je dagelijks 's ochtends en 's avonds.

De belangrijkste werkzame stoffen

Clear Comlexion Toner bevat de volgende belangrijkste werkzame stoffen:

 • Royal Jelly RJX: Exclusieve JAFRA-technologie die de kracht van de natuurlijke Gelée Royale vergroot en de huid helpt om er jonger uit te zien en jonger aan te voelen.
 • Black bee honey ferment: Krachtigextract uit de honing van wilde, donkere Europese bijen (Apismellifera mellifera) uit Zwitserse bergdalen. Deze is rijk aan aminozuren, vitaminen en mineralen. Zo helpt hij om een evenwichtig, gezond microbioom te herstellen en te behouden, de huidbarrière te versterken en overtollige talg te verminderen.
 • Salicylzuur: De gouden standaard voor een vettige huid met aanleg voor acne. Maakt verstopte poriën behoedzaam open, bestrijdt overtollige talg, verkleint puistjes en voorkomt mee-eters en toekomstige acne-uitbraken.
 • Hamamelis: Werkt op een natuurlijk manier, helpt om een vettige huid te herstellen en het uiterlijk van de poriën te verbeteren.
 • Niacinamide: Een veelzijdige vitamine die helpt om de huid te kalmeren, zichtbaar meer te laten stralen, te hydrateren en de natuurlijke huidbarrière te versterken.

Blemish Spot Treatment

Blemish Spot Treatment (Tube, 15 ml)

De Blemisch Spot Treatment is een snel werkende onzichtbare gel waarmee je de puistjes afzonderlijk behandelt. Deze biedt snelle verlichting. Werkt tot diep in de porien door met salicylzuur, waardoor rode vlekjes zichtbaar verminderen en puistjes in 4 uur laten verschrompelen. Moerasspirea en bisabolol toegevoegd waardoor je huid kalmeert en de talgproductie in bedwang houdt. Bacteriën worden bestreden en toekomstige acne-uitbraken voorkomen. En dit zonder bijwerkingen zoals roodheid of het afschilferen van de huid.

Toepassing:

Na de reiniging in stap 1, breng je de Blemish Spot Treatment plaatselijk aan op puistjes en onzuiverheden en klopt deze zacht in. Dit doe je 's ochtends en 's avonds.

De belangrijkste werkzame stoffen

Blemish Spot Treatment bevat de volgende belangrijkste werkzame stoffen:

 • Royal Jelly RJX: Exclusieve JAFRA-technologie die de kracht van de natuurlijke Gelée Royale vergroot en de huid helpt om er jonger uit te zien en jonger aan te voelen.
 • Black bee honey ferment: Krachtigextract uit de honing van wilde, donkere Europese bijen (Apismellifera mellifera) uit Zwitserse bergdalen. Deze is rijk aan aminozuren, vitaminen en mineralen. Zo helpt hij om een evenwichtig, gezond microbioom te herstellen en te behouden, de huidbarrière te versterken en overtollige talg te verminderen.
 • Salicylzuur: De gouden standaard voor een vettige huid met aanleg voor acne. Maakt verstopte poriën behoedzaam open, bestrijdt overtollige talg, verkleint puistjes en voorkomt mee-eters en toekomstige acne-uitbraken.
 • Niacinamide: Een veelzijdige vitamine die helpt om de huid te kalmeren, zichtbaar meer te laten stralen, te hydrateren en de natuurlijke huidbarrière te versterken.
 • Bisabolol: Dit zeer zuivere biotechnologische extract is oorspronkelijk afkomstig uit de kamille. Het kalmeert en hydrateert intensief.
 • Moerasspirea: Is rijk aan sterk antioxidatieve fenolzuren en stimuleert de natuurlijke weerstand van de huid. Ondersteunt een evenwichtig microbioom, helpt bij de controle van talg, toniseert, verstevigt en vangt vrije radicalen op.

Clear Pore Hydrator

Clear Pore Hydrator (Tube, 50 ml)

De Clear Pore Hydrator is een vetvrije behandeling en verzorging in één tegen onzuiverheden. Deze biedt een direct verlichtende hydratatie en helpt om onzuiverheden zoals mee-eters en puistjes te verwijderen en nieuwe te voorkomen.

De matterende formule met salicylzuur opent en verbetert het uiterlijk van vergrote poriën al bij het eerste gebruik en vermindert een vettige glans de hele dag lang. Met lactobacillus- en honingferment waardoor de natuurlijke beschermingsmechanismen van de huid geactiveerd wordt en het microbioom weer in evenwicht wordt gebracht. De huid wordt tegelijkertijd gehydrateerd, gladder en zichtbaar helderder.

Toepassing:

Dagelijks 's ochtends en 's avonds op het gezicht en de hals aanbrengen en inmasseren.

De belangrijkste werkzame stoffen

De Clear Pore Hydrator bevat de volgende belangrijkste werkzame stoffen:

 • Royal Jelly RJX: Exclusieve JAFRA-technologie die de kracht van de natuurlijke Gelée Royale vergroot en de huid helpt om er jonger uit te zien en jonger aan te voelen.
 • Black bee honey ferment: Krachtigextract uit de honing van wilde, donkere Europese bijen (Apismellifera mellifera) uit Zwitserse bergdalen. Deze is rijk aan aminozuren, vitaminen en mineralen. Zo helpt hij om een evenwichtig, gezond microbioom te herstellen en te behouden, de huidbarrière te versterken en overtollige talg te verminderen.
 • Salicylzuur: De gouden standaard voor een vettige huid met aanleg voor acne. Maakt verstopte poriën behoedzaam open, bestrijdt overtollige talg, verkleint puistjes en voorkomt mee-eters en toekomstige acne-uitbraken.
 • Lactobacillusferment: Ondersteunt de huid in het activeren van haar natuurlijke tegen acne veroorzakende bacteriën. Het licht thermisch behandelde probioticum helpt het microbioom te herstellen en weer in balans te brengen en de natuurlijke barrière te versterken.
 • Bisabolol: Dit zeer zuivere biotechnologische extract is oorspronkelijk afkomstig uit de kamille. Het kalmeert en hydrateert intensief.

Shine Control Sunscreen Broad Spectrum SPF 25

Shine Control Sunscreen Broad Spectrum SPF 25 (Tube, 50 ml)

De Shine Control Sunscreen is een vetvrije, dagelijkse matterende bescherming tegen de zon met SPF 25. Voor een huid die gevoelig is voor onzuiverheden. Deze vetvrije zonnecrème beschermt een vettige, voor onzuiverheden gevoelige huid tegen UV-straling en vervuiling. En dit zonder te plakken of de poriën te verstoppen.

Verrijkt met bisabolol en speciaal honingferment, waardoor je huid kalmeert en koelt en daardoor een aangenaam fris gevoel achterlaat.

Toepassing:

Na de verzorging aanbrengen en inmasseren op je gezicht en je hals. Dagelijks 's ochtends gebruiken.

De belangrijkste werkzame stoffen

Shine Control Sunscreen Broad Spectrum SPF 25 bevat de volgende belangrijkste werkzame stoffen:

 • Royal Jelly RJX: Exclusieve JAFRA-technologie die de kracht van de natuurlijke Gelée Royale vergroot en de huid helpt om er jonger uit te zien en jonger aan te voelen.
 • Black bee honey ferment: Krachtigextract uit de honing van wilde, donkere Europese bijen (Apismellifera mellifera) uit Zwitserse bergdalen. Deze is rijk aan aminozuren, vitaminen en mineralen. Zo helpt hij om een evenwichtig, gezond microbioom te herstellen en te behouden, de huidbarrière te versterken en overtollige talg te verminderen.
 • Bisabolol: Dit zeer zuivere biotechnologische extract is oorspronkelijk afkomstig uit de kamille. Het kalmeert en hydrateert intensief.
 • Arginine: Met antioxidanten verrijkt aminozuur, dat vrije radicalen vangt en de huid beschermt tegen schadelijke UV-stralen.

Wat is de prijs van Jafra Royal Clear Smart?

Op het moment van schrijven (18-3-2021), kun je een set van 4 producten aanschaffen voor €75,-. De producten zijn ook los verkrijgbaar maar dan ben je voor deze 4 proucten iets duurder uit. Je betaalt dan €98,-.
Je bespaart 24% als je het in 1 koop aanschaft.

Je kunt ongeveer 3 a 4 maanden met deze producten doen. De Blemisch Spot Treatment is standaard los verkrijgbaar omdat niet iedereen deze nodig heeft. Deze is alleen voor diegene die wel eens één of een aantal puistjes heeft.

Aan de hoogwaardige kwaliteit van deze producten hangt dan misschien wel een prijskaartje, maar als het werkt dan is het het geld zeker waard. Vooral voor mensen met een probleemhuid die hierna bijvoorbeeld van hun acne verlost zijn, hebben dit er denk ik wel voor over.

TIP:
Voor diegene die eventueel nog twijfelt, heeft JAFRA ook een kleine reisverpakking van de Clear Smart in het assortiment. Deze reisverpakking bevat de volgende 3 producten;

 • de Clear Protection Toner (11 ml),
 • De Clear Pore Hydrator (7,5 ml) en
 • de Shine Control Sunscreen Broad Spectrum SPF 25 (7,5 ml).

Dit is voldoende voor 2 weken gebruik. In deze 2 weken zie je al resultaten en zullen je pijnlijke puistjes, mee-eters en pukkels aantoonbaar vermindert moeten zijn en je huid zuiverder. Een mooi pakketje om uit te proberen en dat voor maar € 12,50,-. Werkt dit en ben je tevreden, dan kun je altijd nog de grote set aanschaffen. Deze setjes mag je maximaal 2 per persoon aanschaffen.

Niet goed, geld terug garantie

Omdat de producten van JAFRA staan voor service en kwaliteit, biedt Jafra dan ook een niet-goed-geld-terug garantie  van drie maanden. Het kan ook zijn dat je niet tegen een product kunt, wat kan, meld dit dan meteen bij je consulente.Je geeft het product terug en je krijgt je geld terug of je ruilt het eventueel in voor een ander product. Je loopt hiermee dus geen enkel risico.

Ervaringen van klanten met Jafra Royal Clear Smart

De ervaringen van klanten over de Royal Clear Smart lijn zijn heel erg positief. Namelijk 98% is het na 4 weken, ermee eens dat de Clear Smart preventief werkt tegen onzuiverheden. 100% gaf na 4 weken aan dat de Clear Smart mild, maar effectief is en 98% bevestigde na 4 weken dat de huid merkbaar verbeterde en dat onzuiverheden, mee-eters en puistjes worden verminderd.

Hieronder laten we foto's en 2 video's zien van Amber, we hebben van haar toestemming gekregen om deze hier te mogen plaatsen.
Recente ervaring van Amber:

Video 1:

Video 2:

Voor en Na foto van de kin (na 5 dagen gebruik)

Clear smart resultaten kin van Amber

Voor en Na foto van het voorhoofd (na 5 dagen gebruik)

Voor en Na foto van het voorhoofd (na 5 dagen gebruik)

Dit zijn mooie resultaten na 5 dagen gebruik van maar drie producten uit de set van vijf. Tevens heeft Amber de Clear Complexion Toner alleen maar in de ochtend gebruikt uit voorzichtigheid om te kijken wat het met haar huid zou doen, terwijl je die normaal ook 's avonds toepast. Dit betekent dat de resultaten alleen nog maar beter zullen zijn, als ze dit 's avonds ook had gebruikt.

Hieronder nog enkele voor en na foto's van andere tevreden gebruikers van Clear Smart.

royal-clearsmart-resultaten-shanice
royal-clearsmart-resultaten mision

Eindoordeel

We zijn alweer aangekomen aan het einde van deze review. De resultaten en ervaringen van Amber en ook overige klanten zijn ontzettend positief en ik kan me daar geheel bij aansluiten. Het product heb ik zelf helaas niet kunnen testen omdat je dit product absoluut niet mag gebruiken op een huid die geen puistjes of acne e.d. heeft.

De positieve ervaringen van klanten zeggen wat mij betreft genoeg in combinatie met de hoogwaardige producten van Jafra en de niet goed, geld terug garantie die zij bieden.

Jafra Royal Clear Smart kopen?

Wil jij een zuivere en rustige huid en wil je graag starten met de Clear Smart producten?

Klik dan hieronder op de link.

Jafra Royal Clear Smart

Deel of beoordeel dit artikel hieronder.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Mocht je nog vragen hebben of heb je ervaring met de Clear Smart, laat dan hieronder een reactie achter laten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.