Home » Reviews » Hobby » Pianoles van René Review (René Knops)

Ben jij geïnteresseerd in het product Pianoles van René, en ben je op zoek naar reviews en ervaringen hierover? Dan ben jij hier op de juiste pagina terecht gekomen.

Wil jij graag piano leren spelen, maar twijfel je nog over de aanschaf van Pianoles van Rene? Ben jij benieuwd of je na het volgen van Rene zijn lessen fatsoenlijk piano kunt spelen, of zelfs de sterren van de hemel kunnen spelen?

Na het lezen van deze review weet je er alles over.

Als je piano wilt leren spelen is het belangrijk dat je daar ook tijd in gaat steken. Het leren van piano spelen kun je op verschillende manieren doen. Er zijn verschillende lesmethodes voor.

Je kunt namelijk:

 • Lessen gaan nemen op een muziekschool.
 • Een privé leraar inhuren.
 • Of een online cursus volgen hiervoor.

Dit is uiteraard mede afhankelijk van waar je persoonlijke voorkeur naar uit gaat. Maar zal ook te maken kunnen hebben met jouw budget wat je hieraan kunt/ of wilt besteden. Wat het allerbelangrijkste is, is dat je een manier kiest die bij jou en jouw budget past.

He voordeel van de eerste 2 lesmethodes is dat je één op één begeleiding krijgt, het nadeel daarentegen is dat het vrij duur is en niet voor iedereen is weggelegd. In onze review Pianoles van René gaat het om de laatste lesmethode, deze methode van Rene leert jou online hoe je snel piano te kunt spelen.

Verder gaan we je in onze review o.a. vertellen wie Rene Knops is, of hij betrouwbaar is. We gaan het hebben over de prijs en wat je van het product kunt verwachten.

Benieuwd? Lees dan hieronder verder.

Wie is René Knops?

De verkoper en bedenker van Pianoles van René is René Knops. Hij speelt al bijna zijn leven lang piano, een echte pianist in hart en nieren dus. René is 47 jaar en is al ruim 20 jaar muziek leraar. Hij geeft full-time piano en keyboard lessen en dit doet hij in zijn eigen muziekschool De Piano. In deze muziekschool heeft hij ook nog 7 muziekdocenten in dienst, gelegen in de regio Tilburg.

Zelf heeft hij gestudeerd aan de Royal Schools of Music klassieke piano. Om zijn kennis goed over te kunnen brengen aan zijn leerlingen heeft hij een aantal sociale trainingen gevolgd.

Rene Knops

René is niet alleen pianoleraar, hij speelt zelfs piano op hoog niveau en dit doet hij op verschillende evenementen. Naast de traditionele pianolessen, is hij zich gaan verdiepen op het gebied van online lesgeven. Dit omdat er veel vraag naar was, en omdat het veel voordelen bied. Zo is dan ook de Pianoles van René ontstaan.

Is René Knops betrouwbaar?

Als wij op de verkooppagina van René kijken, zien we niet direct zijn bedrijfsgegevens e.d. staan. Maar als we naar de pagina FAQ (frequently asked questions) gaan, zien we daar een link naar de contactpagina van Pianolesvanrene.nl  staan.

In onze eerdere reviews zie je dat er soms Pseudoniemen (schuilnamen) gebruikt worden, in dit geval is dat ook niet mogelijk als je muzieklessen geeft. In zijn online cursus maakt hij namelijk video's van de lessen waar hij zelf op te zien is. René is dus gewoon René en dat scheelt ons weer wat uitzoekwerk. ;-)

Daarnaast krijg je wat er word beloofd. Op dit gebied dus niks om je zorgen over te maken.

Wat krijg je als je Pianoles van René aanschaft?

Uiteraard ben je benieuwd wat je krijgt als je deze cursus aanschaft. Daarom hebben wij ons ingeschreven om te kijken wat de cursus nu precies inhoud en wat het je te bieden heeft.

Als je Pianoles van René aanschaft krijg je een e-mail met daarin je inloggegevens, hiermee kun je inloggen op een ledengedeelte. Zo heb je direct toegang tot zijn lesprogramma. Deze bestaat uit maar liefst 6 cursussen ( Instapcursus, Basiscursus, Vervolgcursus, Notencursus, Sinterklaas en Kerst). Deze werden voorheen los verkocht voor €197,- euro per stuk. Iedere cursus bevat een aantal lesvideo's, audio's en pdf bestanden waarmee je aan de slag gaat.

Daarnaast krijg je onbeperkt toegang tot een forum en een interactieve online leeromgeving.
Op het forum beantwoord René dagelijks de vragen die daar gesteld worden. Ter ondersteuning organiseert René ook maandelijks een LIVE webinar.  

Het complete lesprogramma gaan we hieronder voor jou beschrijven.

Instapcursus

Tijdens de instapcursus leer je de basis, en hoe je je eerste liedje kunt spelen. Je ontvangt 10 gratis lessen en een lesboek, en je zit dus nog nergens aan vast. Je krijgt tijdelijk een gratis pdf snel startgids. Deze instapcursus is speciaal voor beginners en half gevorderden. Als je een beginner bent raden wij je zeker aan om je hiervoor aan te melden. Je leert hier o.a. hoe je goed achter de piano zit en hoe je met de pedalen om moet gaan. Maar ook hoe ja akkoorden leert spelen, wat de namen van de toetsen zijn en hoe je je vingers over de toetsen beweegt. Je leert spelen met 2 handen en je je gaat ontdekken hoe jij je eerste liedje gaat spelen.

Basiscursus

De basiscursus is een beginnerscursus. Je krijgt hier 53 lesvideo's, lesmateriaal en 6 weken lang ondersteuning via de e-mail. Het lesmateriaal is in pdf vorm, deze kun je eventueel uitprinten en op de piano neerzetten. René legt alles stap voor stap en heel rustig uit zodat iedereen het kan volgen. De video's zijn kwalitatief erg hoog en zijn leuk om te volgen. De Pdf's zijn erg overzichtelijk en worden soms visueel nog ondersteund met uitleg.

Het volgende komt in deze beginnerscursus aan bod:

 • Het begint met een introductievideo
 • Lesmateriaal en downloads. Hier kun je bijvoorbeeld downloads vinden voor akkoorden.
 • Uitleg lesmethode over het hoe en waarom
 • Hoe kies je het juiste instrument
 • Hoe je de beste start maakt
 • De juiste houding en je vingerpositie
 • Het toetsenbord
 • Plezier met akkoorden
 • Spelen met akkoorden
 • Samenvatting inclusief tips

Vervolgcursus

Je hebt de beginnerscursus afgerond en bent toe aan de vervolgcursus voor gevorderden. Je kunt nu inmiddels al aardig piano spelen en hier begint het echte werk. Deze cursus is ook voor mensen die al een tijdje niet meer hebben gespeeld en het weer willen gaan oppakken, of zich verder willen gaan ontwikkelen. Deze cursus bevat zo'n 30 lesvideo's en ook weer lesmateriaal.

In deze cursus wordt dieper ingegaan op de techniek en ook de liedjes die je gaat spelen worden moeilijker. Je wordt in deze cursus uitgedaagd omdat ieder liedje of iedere oefening om een eigen benadering vraagt. Dit maakt het nog leuker. Kortom een mooie aanvulling om nog beter piano te leren spelen.

Notencursus

Deze cursus staat compleet los van de basiscursus en van de vervolgcursus, en is niet noodzakelijk om piano te leren spelen. Maar als je verder wilt gaan in de muziek is het wel belangrijk dat je noten kan lezen. Dan kun je namelijk elk stukje muziek wat op bladmuziek is afgedrukt spelen als het op je piano staat. De keuze uit muziekstukken is dan ook vele malen groter.

Deze cursus bevat 7 video's in HD kwaliteit en bevat wederom lesmateriaal in pdf vorm. Je ziet heel duidelijk dat René er verstand van heeft en weet hoe hij die kennis moet overdragen. Een mooie toevoeging vinden wij, vooral voor mensen die verder willen in de muziek.

René leert je in deze cursus om 150% sneller noten te kunnen lezen, vergeleken met mensen die dit via de traditionele manier leren.

Noten lezen

Sinterklaas- en Kerstcursus

Hoe leuk is het als je tijdens de feestdagen zelf deze nummers op je eigen piano kunt spelen?

Dit is natuurlijk niet alleen geweldig voor de kinderen maar ook voor jou zelf. Of misschien speelt je eigen kind dit wel voor jou op de piano.

In deze 2 aparte cursussen leer je de bekende sinterklaas- en kerst hits spelen.

Sinterklaas liedjes
Kerst liedjes

Ruim 60 naspeelliedjes

Naast de Sinterklaas en Kerstliedjes heeft René nog ruim 50 naspeelliedjes opgenomen in zijn lesprogramma. En daar komen er steeds meer bij. Er zit altijd iets voor jou tussen aangezien het verschillende genres bevat. O.a ook top 40 nummers.

We hebben hieronder een voorbeeld toegevoegd, hoe je leert om een nummer te spelen. Dit zodat je een goede indruk krijgt wat je te wachten staat. Zoals je zult zien is het heel overzichtelijk en makkelijk te leren. Dit is het nummer Home van Dotan:

Levenslange toegang met gratis updates

Levenslang toegang tot de cursus en de updates zonder abonnementsvorm of wat dan ook. Dit vinden wij een pluspunt. Als je er bijvoorbeeld een paar maanden niks aan hebt gedaan, kun je het zo weer oppakken zonder dure extra lessen te gaan nemen. Dit is vaak een drempel voor mensen om het na een tijdje weer op te pakken.

Wat kost de cursus Pianoles van René?

Uiteraard hebben we ook voor jou gekeken naar de prijs van deze online cursus. Je betaald hiervoor een prijs van €197,- euro. Als we kijken naar prijs- kwaliteitsverhouding is dit echt niet duur. Je leert goed piano spelen en je kunt op het forum al je vragen stellen die je maar wilt. Als je lessen gaat volgen ben je al snel tussen de €20,- a €40,- euro per uur kwijt, exclusief lesmateriaal. Als je hier het gemiddelde van neemt kun je hiervoor maar 6 tot 7 lessen volgen.

Pianoles van René in termijnen aanschaffen

Sinds kort is het mogelijk om deze online cursus ook in termijnen aan te kunnen schaffen. Je betaald dan 6 x€39,- euro. Hierbij is het mogelijk om de 1e maand voor 1 euro uit te proberen.

Niet-Goed-Geld-Terug-Garantie

Als deze cursus je om welke reden dan ook niet bevalt, kun je gebruik maken van de 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie. Ook dit hebben wij voor jou getest, en René doet daar niet moeilijk over.

Wat zeggen klanten over Pianoles van René?

Zelf was ik eerlijk gezegd vrij sceptisch in het begin over het online leren van piano spelen. Inmiddels ben ik aangenaam verrast hierover. Ik weet nu dat het echt mogelijk is om het online te leren. Sterker nog, ik vind het juist fijn om dit online te leren, lekker vanuit huis. Je kunt oefenen wanneer je maar wilt en of tijd of zin hebt, je hoeft de deur niet uit, en je kunt het geheel op jou eigen tempo doen.

Dat vind ik echt een groot voordeel t.o.v. lessen in de muziekschool of via een privéleraar. En los daarvan ben je ook nog eens veel goedkoper uit. Verder zijn we uiteraard het internet gaan afspeuren naar ervaringen van klanten over de Pianoles van René. Op veel plekken op het internet komen we positieve reacties tegen van klanten.

De enige negatieve reacties die wij kunnen vinden zijn van de echte diehards die de volgorde afkeuren. Dit omdat je bij de methode van René niet begint met het leren van noten lezen maar met akkoorden spelen. Uiteindelijk zit dit wel bij de cursus inbegrepen en diegene die de cursus daadwerkelijk gevolgd hebben zijn positief.

Hieronder een aantal recente klantervaringen:

Klant ervaring Pianoles van Rene
Klant ervaring Pianoles van Rene
Klant ervaring Pianoles van Rene
Klant ervaring Pianoles van Rene
Klant ervaring Pianoles van Rene
Klant ervaring Pianoles van Rene

Eindoordeel

René zit met deze methode van lesgeven heel dicht bij de methode van een muziekschool. Zijn passie en zijn enthousiasme zie je ook terug in zijn video's. Daarnaast is hij een goede motivator en dat weet hij ook over te brengen. De community is een waardevolle toevoeging in onze ogen. Je hebt daar ook de mogelijkheid om video's te plaatsen van je eigen speelsels, waar andere dan opbouwende kritiek op kunnen geven.

Kortom een goede online cursus voor een nette prijs. Waarbij je echt binnen een paar weken piano kunt leren spelen. En niet te vergeten de levenslange ondersteuning.

Pianoles van René kopen? + Kortingslink

Wil jij vandaag nog starten en binnen een paar weken piano leren spelen? Maak dan gebruik van de actuele aanbieding door hieronder op de knop te klikken. Wij wensen jou veel plezier met deze cursus.

Pianoles van René in termijnen kopen?

Pianoles van Rene

Wil jij vandaag nog starten met piano leren spelen maar kun je het bedrag niet in 1 keer missen, en wil je de online cursus in termijnen aanschaffen? Klik dan op de onderstaande knop.


Deel of beoordeel dit artikel hieronder.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Mocht je nog vragen hebben of heb je ervaringen met "Pianoles van René", laat dan onderaan de pagina een reactie achter.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.