Home » Reviews » Hobby » Leer Gitaar Spelen In 22 Lessen Review (Koen Snoek)

Wil jij graag gitaar leren spelen en ben jij op zoek naar reviews en ervaringen over deze online cursus van Koen Snoek? Lees dan hier de "Leer Gitaar Spelen in 22 Lessen Review.

Dit product van Koen staat momenteel bovenaan in de lijst van 'best verkochte' producten. Dit houdt vaak in dat de persoon achter zo'n product goed en serieus bezig is.

Om die reden hebben wij een reviewcopy van dit product aangevraagd om er een onafhankelijk review over te kunnen gaan schrijven.

 

Na het lezen van deze review weet jij o.a of Koen echt goed en serieus bezig is en of je na 22 lessen daadwerkelijk gitaar kunt spelen. We gaan het hebben over Koen en de betrouwbaarheid van Koen en zijn product. We gaan je vertellen wat je inhoudelijk krijgt en voor welke prijs. En je gaat lezen wat andere klanten van deze online cursus "Leer Gitaar Spelen in 22 lessen" vinden. Hierna kun je zelf bepalen of deze cursus iets is voor jou.

Benieuwd? Lees dan snel hieronder verder.

Wie is de maker van Leer Gitaar Spelen In 22 Lessen

De maker en tevens verkoper van Gitaar spelen in 22 lessen is Koen Snoek. Koen komt oorspronkelijk uit Volendam en blijkt gitaarles te hebben gehad van Jaap de Witte en Jaap Kwakman. Dit zijn niet de minsten namen, namelijk 2 van de gitaristen van de 3JS (Nederlandse groep uit Volendam).

Koen zelf is zijn muzikale reis begonnen met de basgitaar. Een basgitarist heeft Koen wat gitaartechnieken aangeleerd en zo leerde hij gitaar spelen. Wat hij toen nog niet wist, was dat dit de verkeerd gitaartechnieken waren die erg lastig af te leren zijn. Om deze verkeerde technieken af te leren is hij gitaarles gaan volgen bij Jaap de Witte en Jaap Kwakman. Koen is daarna zodanig in niveau gestegen dat hij een ware meester is geworden.

Zo is dan ook het platform Gitaarlesvankoen.nl ontstaan om te voorkomen dat andere mensen niet dezelfde fout zouden maken als hij zelf. Namelijk "verkeerde gitaartechnieken" aanleren. Hij brengt op dit platform niet alleen zijn Leer Gitaar Spelen in 22 lessen aan de man, hij deelt hier ook veel tips over gitaarspelen.

Koen Snoek

Is Koen Snoek Betrouwbaar?

Indien je van plan bent om "Leer Gitaar Spelen in 22 lessen" aan te schaffen, wil je natuurlijk weten of het product en de maker ervan betrouwbaar is. Dit geldt overigens voor ieder product wat je online aanschaft en dat vergt vooraf uiteraard een stukje onderzoek. Wij gaan altijd eerst kijken of de persoon achter een product ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel. We kunnen bevestigen dat Koen staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, wat wij wel jammer vinden is dat hij deze gegevens niet openbaar deelt op zijn website.

Op de website staan wel netjes zijn contact gegevens vermeldt, inclusief mobiele telefoonnummer. Hij is verder ook geheel transparant over wie hij is en wat hij doet. Koen gebruikt zijn eigen naam en zijn eigen foto, ook is hij zelf te zien in de video's van de cursus. Hij geeft een paar keer per jaar vrijwillige optredens en heeft tientallen jaren ervaring en ook al meer dan 4.000 cursisten succesvol opgeleid tot gitarist. Je krijgt na aanschaf van het product ook precies wat er beloofd wordt. Dus wat ons betreft zit het met de betrouwbaarheid van Koen en zijn product wel goed.

Wat krijg je als je Leer Gitaar Spelen in 22 lessen aanschaft?

Je krijgt iedere week een les per e-mail toegestuurd. Hier is bewust voor gekozen zodat je een goede focus houdt en niet overweldigd raakt door alle informatie ineens te ontvangen. De lessen bestaan uit HD videolessen van goede kwaliteit. Daar waar nodig ontvang je bij de desbetreffende les PDF bestanden en/of MP3 audiobestanden. Denk hierbij o.a aan extra informatie die bij die les hoort zoals "tablatuur" (om noten te kunnen lezen), MP3 audiobestanden als muzikale begeleiding om te kunnen oefenen en mee te kunnen spelen.

Inhoud

Koen heeft de cursus onderverdeeld in drie modules en buiten deze modules om ontvang je nog wat extra's, waarover later meer. Je leert in 22 lessen de beginselen van het gitaar spelen en je kunt deze lessen geheel in jouw eigen tempo volgen. Hieronder zullen we de inhoud van de modules beschrijven zodat je een goede indruk hebt van wat je precies krijgt na aanschaf.

Module 1: Koen maakt je klaar om te rocken

In deze eerste module ga je echt puur en alleen de basis dingen leren. De basis houdt in dat Koen je duidelijk uitlegt wat o.a. de juiste gitaarhouding is, hoe je een gitaar stemt en hoe je de snaar van een gitaar vervangt. Je ontvangt iedere week 1 les per e-mail. Deze les gaat over de gitaar of over gitaar spelen. Het is de bedoeling dat je de les van gitaarspelen na die week ook zelf kunt uitvoeren. Aangezien mensen liever gelijk aan de slag gaan leert Koen je hier ook meteen hoe je makkelijke riffs kunt spelen.

Deze module is vooral voor mensen die nog niks over de gitaar zelf weten of over het onderhouden van een gitaar.

Module 2: Koen laat jou rocken met liedjes

Gitaar leren spelen ga je in deze module leren. Ook leer je hoe je de vele gitaarakkoorden goed over kunt pakken wat uiteraard belangrijk is als je goed gitaar wilt leren spelen. Wat wij leuk vinden aan deze module is dat Koen je bekende liedjes leert spelen. Liedjes die bekend zijn van tv of de radio. Denk hierbij aan nummers van: Queen, Nirvana, Adele, Acda en den Munnik en nog veel meer.

Module 3: Theorie en Techniek

In deze module begint het echte werk en ga je de theorie en technieken leren die je als gitarist echt moet kennen. Je leert o.a. de belangrijkste toonladder, hoe je tablatuur leest en waar elke fret op de hals zit. Ook leer hoe je barré akkoorden speelt en je leert ELK Majeur en Mineur akkoord.

Door middel van normale tekens en cijfers kun je zien welke snaren je moet indrukken en aanslaan op een fictieve gitaarhals om zo een nummer te kunnen spelen. Zie hiernaast een voorbeeld tablatuur.

Naast deze 3 modules ontvang je bij deze cursus ook nog wat extra dingen, die we hieronder verder zullen beschrijven.

Tablatuur

Extra's

 • Een opleidingsplan. Dit kun je zien als een soort handleiding waarin duidelijk wordt welk pad jij gaat volgen. Het geeft je meteen inzicht in wat je gaat leren tijdens deze cursus wat voor veel mensen erg prettig is.
 • Je ontvangt een uitgebreid PDF Gitaarakkoordenboek.
 • Deelname tot een besloten Facebook Community. In deze groep kun je bijvoorbeeld vragen stellen aan medecursisten waardoor je niet geheel op jezelf bent aangewezen.
 • De mogelijkheid om (video)vragen te stellen aan Koen. Uiteraard kun je Koen zelf ook een e-mail sturen met je desbetreffende vraag of met iets waar je tegenaan loopt.
 • Gitaarchallenge. Voor diegene die durft is er maandelijks een gitaarchallenge.
 • Jaarlijks toegang tot een kampvuurevent voor de cursisten

Voor wie is Leer Gitaar Spelen in 22 Lessen geschikt?

Het product "Leer Gitaar Spelen in 22 Lessen" is door Koen ontwikkeld voor (her)starters om ze in 22 lessen gitaar te leren spelen. Deze online cursus is dus niet voor gevorderden. Deze cursus is juist gemaakt voor de beginnende gitarist, of voor mensen die het graag willen leren maar nog niet over een gitaar beschikken. Koen geeft namelijk ook advies over de aanschaf van een gitaar. Dit zodat je niet op een te dure gitaar start of de verkeerde gitaar.

De cursus nog even in het kort samengevat

 • Een online cursus met persoonlijke begeleiding van Koen
 •  Je hebt levenslang toegang tot deze cursus
 • De cursus bevat professionele video`s in HD kwaliteit
 •   De cursus bevat MP3 audio meespeel bestanden
 • Je ontvangt een gitaarakkoordenboek in PDF Basisuitleg, theorie, oefeningen, liedjes, akkoorden en tips
 • Je krijgt de mogelijkheid om (video)vragen te stellen aan Koen
 • Toegang tot een besloten Facebook Community
 • Maandelijkse Gitaarchallenge Jaarlijks kampvuurevent

Wat is de prijs van Leer Gitaar Spelen in 22 Lessen?

Op het moment van schrijven (okt-2020) kun je "Leer Gitaar spelen in 22 lessen" aanschaffen voor €77,- euro. Aangezien de hoeveelheid aan materiaal die je ontvangt, vinden wij alleen al dat je hier waar voor je geld krijgt. Namelijk 22 uitgebreide video lessen inclusief bijlagen en persoonlijke ondersteuning van Koen. Daarnaast is de opbouw en de kwaliteit van deze cursus gewoon goed. Stap voor stap, in de juiste volgorde leert Koen je de juiste basis aan. Je kunt zien in de video's dat Koen veel liefde voor het vak en zijn gitaar heeft, wat deze online cursus wat ons betreft een stuk persoonlijker maakt.

Als je gaat kijken naar eventuele alternatieven zoals een muziekschool of een privé leraar, is het bedrag van €77,- euro een schijntje. Voor een privé leraar betaal je al snel €15,00,- per half uur, dus reken maar uit. Uiteraard is het afhankelijk waar jouw persoonlijke voorkeur naar uitgaat en welke leermethode het beste daarbij aansluit.

Niet goed geld terug garantie

Koen biedt op deze cursus een niet goed geld terug garantie van 14 dagen waarmee hij aangeeft achter zijn product te staan. Voor de twijfelaars is dit uiteraard een mooie stok achter de deur. Vooral bijvoorbeeld voor ouders waarbij een kind aangeeft gitaar te willen leren spelen. Je weet namelijk nooit van te voren of hij/zij dit wel leuk vindt. Op die manier kan iedereen het geheel vrijblijvend uitproberen en ben je je geld niet kwijt.

Mocht je dus om welke reden dan ook niet tevreden zijn, kun je dat Koen binnen 14 dagen laten weten. Zonder lastige vragen te stellen zal hij het volledige aankoopbedrag terugstorten op je rekening.

Wat zeggen klanten over Leer Gitaar spelen in 22 lessen?

We hebben voor jou het internet afgestruind en ook de Social Media kanalen en komen alleen maar positieve reacties tegen. We zullen hieronder een opsomming geven van de positieve reacties en ervaringen van klanten over de Leer Gitaar Spelen cursus.

 • Een goede maar vooral complete cursus
 • De cursus zit goed in elkaar
 • Een goede en positieve start
 • Al het denkwerk is voor je gedaan
 • Van niets naar iets, helemaal geweldig
 • Helder materiaal waar je als beginner heel veel profijt van hebt
 • Een hele fijne gitaarcursus zowel voor jong als oud
 • Gemiddeld 15 min. oefenen in het begin is voldoende
 • Koen zijn enthousiasme werkt aanstekelijk
 • Deze cursus stoomt je echt klaar
 • Door deze manier van lesgeven pak je de gitaar er sneller bij
 • Na deze curus kan ik veel pop nummers spelen
 • Terugkijkend realiseer ik me dat ik heel veel geleerd heb
 • Ik heb erg genoten van deze cursus en ik keek steeds uit naar de volgende les
 • Het is een plezier om deze cursus te volgen
 • Alles wordt rustig en duidelijk uitgelegd
 • Prima cursus, waar voor je geld

Een kleine kanttekening voor de ongeduldige mensen onder ons ;-) Het is echt een cursus die je stap voor stap moet volgen, wat uiteraard tijd kost. Dit is iets wat je volgens Koen ook niet moet willen forceren. Dus voor diegene zal je geduld enigszins op de proef worden gesteld.

Eindoordeel

Onze conclusie is dat niet alleen Koen zelf overloopt van enthousiasme. Ook zijn cursisten worden door hem gemotiveerd en geënthousiasmeerd. Zelf zijn wij ook erg enthousiast en verrast door de persoonlijke touch die Koen weet te geven aan een online cursus. Je krijgt wat er wordt beloofd maar uiteraard zul je er wel zelf mee aan de slag moeten. Dit doe je niet alleen door de lessen te bekijken/ te volgen maar ook daadwerkelijk te oefenen en mee te spelen met de Mp3 meespeel bestanden.

De tientallen jaren ervaring van Koen brengt hij door middel van deze online cursus erg goed over. Naast de eenmalige prijs van €77,- euro dien je alleen zelf nog een gitaar aan te schaffen. Ook als je na die 22 lessen langer de tijd nodig blijkt te hebben om het allemaal goed onder de knie te krijgen is dat geen enkel probleem. Je behoudt namelijk levenslang toegang tot de online lessen met bijbehorende video's e.d.

Kortom: het is een complete en duidelijke cursus voor een nette prijs en door de niet goed, geld terug garantie loop je geen enkel risico.

Leer Gitaar Spelen in 22 lessen kopen? + Kortingslink

Ben jij door het lezen van deze review net zo enthousiast geraakt en wil jij direct starten met gitaar leren spelen? Dan kun je de online cursus hieronder via de groene knop bestellen en direct van start gaan. Je ontvangt dan altijd de cursus voor de actuele prijs ook als er een aanbieding loopt.

Wij wensen je uiteraard veel plezier met deze cursus en voel je vrij om onder dit bericht een reactie achter te laten met jouw ervaring.


Deel of beoordeel dit artikel hieronder.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Mocht je nog vragen hebben of heb je ervaringen met "Leer Gitaar Spelen in 22 lessen", laat dan onderaan de pagina een reactie achter.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.