Home » Reviews » Hobby » Freds Bouwtekeningen Review
Freds Bouwtekeningen Review

Vandaag gaan we het product "Freds Bouwtekeningen" reviewen. Wellicht twijfel je nog om Freds Bouwtekeningen aan te schaffen, en ben je om die reden op deze pagina terecht gekomen? Je bent op zoek naar een onafhankelijke review en ervaringen over dit product? Op deze pagina zit je in ieder geval goed.

Volgens Fred Schouten de bedenker van het product, kan iedereen ongeacht zijn of haar niveau perfecte klusresultaten bereiken met zijn bouwtekeningen. Om die reden hebben wij Freds Bouwtekeningen aangeschaft en zijn we gaan kijken voor wie dit product nu echt bedoelt is.

Is het alleen voor de ervaren klusser, of ook voor de beginnende klusser?

Tevens zochten wij uit wie Fred Schouten nu eigenlijk is en of hij betrouwbaar is. We kijken naar de inhoud en de prijs van het product en of je waar krijgt voor je geld. Kortom wij zullen een zo uitgebreid mogelijke review schrijven, en onze mening en ervaring hieronder met je delen.

Benieuwd? Lees dan hieronder verder.

Klussen zelf doen of uitbesteden?

Ga ik de klus in- en rondom het huis zelf doen of toch uitbesteden, is een vraag waar veel mensen mee worstelen. Toch kiezen steeds meer mensen voor de doe-het-zelf route, boven het uitbesteden van klussen. Simpelweg omdat het inhuren van professionals niet goedkoop is, en je met de juiste materialen en tekeningen heel veel zelf kunt. Voor mensen die zich afvragen; Ik ben niet zo handig hoor, is dit wel iets voor mij? Het antwoord is JA. Iedereen kan uit te voeten met deze bouwtekeningen.

Om die reden is Freds Bouwtekeningen dan ook erg populair onder de doe-het-zelvers. Omdat deze tekeningen compleet zijn van a t/m z en er een materiaallijst aan toegevoegd is, zodat je precies weet wat en hoeveel je van iets moet kopen. Los van de voldoening die je krijgt als je zelf iets bouwt, ben je ook nog eens goedkoper uit. Tevens stimuleert dit pakket je om meerdere dingen zelf te gaan maken, in plaats van alleen die steigerhouten bank die je voor ogen had. Je kunt het zo gek niet bedenken en er is een bouwtekening voor in dit pakket.

Wie is de maker van Freds Bouwtekeningen?

Fred Schouten is de maker en verkoper van Freds Bouwtekeningen. Voor Fred is klussen een echte passie. Op jonge leeftijd liep hij al rond met de hamer en de spijkers, en er werden heel wat dingen in- en rondom het huis door de jonge Fred gemaakt. Op latere leeftijd ging hij aan de slag als timmerman, en al snel merkte hij op dat er maar weinig goede en complete bouwtekeningen te verkrijgen waren. Dit heeft hem ertoe bewogen om zelf bouwtekeningen te gaan ontwerpen.

Dit deed hij door iedere klus die hij kreeg van klanten, uittekenen en tot in detail uitwerken. Fred was en is namelijk van mening dat er online maar weinig, kwalitatief goede bouwtekeningen bestaan. En als ze wel bestaan dan zijn ze volgens hem:

  Fred Schouten
  • Niet compleet
  • Met de verkeerde maten
  • Redelijk onduidelijk
  • Erg prijzig

  Enkele jaren geleden besloot Fred dan ook om al deze tekeningen te bundelen tot één groot pakket. En zo is Freds Bouwtekeningen ontstaan.

  Is Fred Schouten betrouwbaar?

  Na wat verder onderzoek hebben wij het vermoeden dat Fred Schouten een pseudoniem (schuilnaam) is. Dit aangezien er weinig te vinden is op het internet als we gaan zoeken op de naam Fred Schouten. En de gegevens leiden ons dan ook naar het bedrijf Dieleman Trading, dit is een éénmanszaak van Guide Dieleman. Pseudoniemen zien we steeds vaker en sommige mensen denken dan meteen dat er iets niet klopt. Dit hoeft niet zo te zijn, het zegt namelijk niks over de betrouwbaarheid of de kwaliteit van het aangeboden product.

  We vinden verder ook geen negatieve reacties over het product zelf, of de levering ervan. Je krijgt netjes wat er beloofd wordt. Namelijk een hele berg aan bouwtekeningen. ;-) Dus tot zover hoef je je daarover geen zorgen te maken. We gaan verder kijken naar wat je nu precies krijgt als je Fred's Bouwtekeningen aanschaft.

  Wat krijg je als je Freds Bouwtekeningen aanschaft?

  Na aanschaf krijg je via de e-mail, direct toegang tot een ledengedeelte waar ook alle bouwtekeningen staan.
  Je krijgt toegang tot:

  • Meer dan 10.000 kant- en klare bouwtekeningen, die allemaal stap voor stap makkelijk te maken zijn.
  • Alle bouwtekeningen zijn in het Nederlands, dit was voorheen veelal in het Engels en is inmiddels aangepast.
  • Een duidelijke handleiding bij iedere bouwtekening.
  • Een materiaallijst bij iedere bouwtekening. Dit is handig omdat je precies weet wat en hoeveel je nodig hebt van iets.

  Inhoud van Freds Bouwtekeningen

  Het ledengedeelte

  Het ledengedeelte waar je op in kunt loggen, ziet er als volgt uit:

  Freds Bouwtekeningen Leden gedeelte

  Het ledengedeelte is opgedeeld in meerder pagina's, te noemen:

  Home

  Op de home pagina wordt een stukje uitleg gegeven over hoe het ledengedeelte werkt. En er wordt o.a verteld hoe je de bouwtekeningen kunt openen en downloaden.

  Bouwtekeningen

  Op de pagina bouwtekeningen vindt je alle bouwtekeningen netjes gecategoriseerd terug. Er is ook een 'zoekfunctie' aanwezig, wat het nog makkelijker maakt om de juiste bouwtekeningen te kunnen vinden.

  Hieronder ter illustratie een voorbeeld van slechts een kleine greep uit alle bouwtekeningen, onderverdeeld in categorieën. Zoals je ziet, kun je echt van alles zelf maken. Of het nu alleen om de commode gaat voor op de kinderkamer of om een complete kinderkamer, je vindt het gelijk in dit pakket.

  Greep uit de bouwtekeningen
  Greep uit de bouwtekeningen

  Bonussen

  Zoals we gewend zijn bij digitale producten ontvang je ook bij Freds Bouwtekeningen nog een aantal bonussen. Deze zullen wij hieronder benoemen.

  DWG & CAD Software pakket 

  De eerste bonus die je krijgt bestaat uit een software pakket. Ook deze bonus is terug te vinden in het ledengedeelte. Hiermee kun je CAD bestanden openen en aanpassen.

  Gids Steigerhouten Tuinmeubelen

  Deze 2e bonus vinden wij echt een waardevolle bonus. Steigerhouten meubelen zijn namelijk helemaal in, en doen het ook goed in de verkoop op Marktplaats e.d. Vooral voor de onervaren klusser is dit een hele handige gids.

  Doe-Het-Zelf Winst

  Dit is een gids waarin Fred laat zien hoe je stap voor stap projecten met winst kunt verkopen. Altijd handig voor diegene die zijn gemaakte projecten ook daadwerkelijk wil gaan verkopen op Markplaats of ergens anders. Misschien ga je zelfs van je hobby wel je werk maken ;-)

  Doe-Het-Zelf Bouwkundige Benamingen 

  Alle belangrijke bouwkundige benamingen worden in deze gids aan je uitgelegd. Je kunt denken aan funderingsplaten , dragende muren maar zelfs bouwvergunningen komen aan bod.

  Een levenslang lidmaatschap

  Dit klinkt als een mooie bonus en zolang als de website bestaat zal deze dan ook gelden. We gaan ervan uit dat deze website niet volgend jaar ineens uit de lucht is, maar je weet het nooit zeker vandaar dat we het er even bij vermelden. Als er nieuwe bouwtekeningen gemaakt worden, zullen deze aan het ledengedeelte worden toegevoegd.

  Foto's

  Op de pagina foto's, zie je foto's van wat andere klanten allemaal al hebben gemaakt met behulp van Freds Bouwtekeningen. Wanneer je zelf iets gemaakt hebt met 1 van Fred's zijn bouwtekeningen, maak je er een foto van en die stuur je naar Fred. Hij zal ervoor zorgen dat deze foto op deze pagina komt te staan.

  FAQ

  Op deze pagina Frequently Asked Questions, vind je de veelgestelde vragen die Fred Schouten vaak via de e-mail binnen kreeg van klanten. Je ziet daar de vraag en het antwoord van Fred. Denk hierbij aan vragen hoe je bijvoorbeeld hout kunt beschermen tegen zon, licht en vocht. Maar ook hoe je voordelig aan hout kunt komen.

  Mijn Account

  Op deze pagina vind je je account gegevens en tevens kun je je via deze pagina ook uitloggen van het ledengedeelte.

  Een voorbeeld bouwtekening (bed met 3 schuiflades)

  We willen je hieronder graag een voorbeeld laten zien, zodat je een goede indruk krijgt hoe Fred zijn bouwtekeningen eruit zien.
  Let op: Dit is een gedeelte van de bouwtekening dus niet de volledige bouwtekening om het bed met 3 schuiflades zelf te kunnen maken.

  Freds Bouwtekeningen Voorbeeld

  Wat vinden klanten van Freds Bouwtekeningen?

  Op Facebook zijn wij positieve klantreacties tegen gekomen, van mensen die het product ook daadwerkelijk aangeschaft en uitgeprobeerd hebben. De reacties zijn lovend, en vol trots plaatsen zij dan ook een foto van het eindresultaat van hun project op Facebook. Verder dan dit is er weinig op het internet te vinden. Normaal gesproken tellen wij positieve ervaringen op de verkooppagina nooit mee. Maar aangezien klanten via het ledengedeelte ook foto's insturen, lijkt het ons aannemelijk dat deze positieve reacties in dit geval wel kloppen.

  Hieronder zullen we een aantal afbeeldingen laten zien van klanten die hun reactie en foto met eindresultaat hebben geplaatst.

  Klant ervaring
  Freds Bouwtekeningen Ervaringen
  Klant ervaring

  Wat is de prijs van Freds Bouwtekeningen?

  Het totale pakket inclusief de bonussen kun je op het moment van schrijven aanschaffen voor €67,-.euro. De normale prijs is €97,- euro. Dit lijkt een hoog bedrag, maar deze is makkelijk terug te verdienen. Alleen al omdat je geen professionals meer hoeft in te huren voor een klus, en daarnaast zou je ook nog je projecten kunnen verkopen als je dat leuk vindt. Maar ook als je niks verkoopt haal je het bedrag er makkelijk uit.

  Wij zijn als niet klussers van mening dat deze prijs goedkoop is, als je kijkt naar wat je ervoor krijgt. Ook volgens experts is dit pakket veel meer geld waard, zelfs meer dan het dubbele van de normale prijs. Je ontvangt echt ontzettend veel bouwtekeningen maar ook goede en complete bouwtekeningen. Alles wat je ook maar van plan bent om zelf te gaan maken, is hier terug te vinden.

  Niet goed-geld-terug garantie

  Ook op het product van Fred zit een 30 dagen niet goed-geld-terug garantie. Zeker voor de twijfelaars onder ons, is dit een fijne garantie. Je krijgt namelijk 30 dagen de tijd om deze bouwtekeningen te bekijken en uit te proberen. Blijkt achteraf dat het toch niks is voor jou, of ben je toch niet helemaal 100% tevreden, dan kun je gewoon je geld terug vragen. Dit doe je door Fred een e-mail te sturen.

  Eindoordeel

  Wij zijn aangenaam verrast door dit product. Het is een mooi product voor een mooie prijs. Je vind tussen de bouwtekeningen altijd de tekening die je nodig hebt, want het zijn er echt enorm veel. Alle bouwtekeningen op 1 plek, die indien nodig ook te downloaden en uit te printen zijn. Daardoor bespaar je in ieder geval een hoop tijd en zoekwerk naar de juiste bouwtekening voor je volgende klus.

  Zelf zijn wij erg enthousiast over de bonus gids 'Steigerhouten Tuinmeubelen'. En vinden wij het een plus dat je 1 of meerdere bouwtekeningen met elkaar kunt combineren vanwege het grote aantal bouwtekeningen. Zo kun je je eigen project nog verder optimaliseren. Tevens hoef je niet bang te zijn dat je dezelfde steigerhouten bank of tafel hebt, dan iemand anders die ook Fred's Bouwtekeningen heeft aangeschaft. Dit aangezien er genoeg verschillende modellen in staan, zodat niet iedereen hetzelfde heeft.

  Plus en minpunten van Freds Bouwtekeningen

  We zullen hieronder nog even de plus- en de minpunten op een rijtje zetten.

  Pluspunten

  • Alles is in het Nederlands, inclusief de bouwtekeningen en de maatvoering in millimeters
  • De bouwtekeningen zijn inclusief materiaal en zaaglijst
  • De zoekfunctie maakt het makkelijk om snel de juiste bouwtekening te vinden
  • De prijs kwaliteitverhouding van het product is erg goed
  • Je krijgt daadwerkelijk wat er op de verkooppagina beloofd wordt

  Minpunten

  • Fred beweert dat de Bonus Software naar zijn zegge €97,- euro kost, volgens ons is deze gewoon gratis
  • De verkooppagina komt wat opdringerig over, waar je even doorheen moet kijken

  Wij kunnen dit product alleen maar van harte aanbevelen, zowel voor beginnende klussers als voor de ervaren klussers.

  Freds Bouwtekeningen kopen + Kortingslink

  Ben jij na het lezen van deze review enthousiast geworden en sta je te popelen om je eigen loungebank of bed van (steiger)hout te maken? Dan kun je via onderstaande link "Freds Bouwtekeningen" aanschaffen voor de actie prijs van €67,- euro. Deze prijs kan elk moment verhoogd worden.

  Freds Bouwtekeningen Review

  Deel of beoordeel dit artikel hieronder.

  Rating: 0 sterren
  0 stemmen

  Mocht je nog vragen hebben of heb je ervaringen met "Freds Bouwtekeningen", laat dan onderaan de pagina een reactie achter.

  Reactie plaatsen

  Reacties

  Rob
  6 maanden geleden

  Heel interessante review, maakte me gelijk enthousiast. Zeker voornemens om dit aan te gaan schaffen.