Home » Reviews » Gezondheid » Yoga Stap voor Stap Review (Happy with Yoga)
Beginnerscursus Yoga stap voor Stap

Welkom op de pagina Yoga Stap voor Stap Review van Happy with Yoga. We gaan vandaag een review schrijven over deze beginnerscursus waarin je stap voor stap Yoga leert vanaf de basis. In onze beoordeling reeks misten we deze basis cursus nog. De overige cursussen van de Happy with Yoga Academy hebben we eerder beoordeeld omdat we zelf al bekend waren met Yoga.

 

Voor diegene die er nog niet bekend mee is, graag Yoga zou willen leren en meer informatie wil over deze cursus, is een onafhankelijk review uiteraard onmisbaar. Om die reden hebben wij dan ook besloten om dit product alsnog te beoordelen, er een review over te schrijven en de klantervaringen met jou te delen. Nieuwsgierig? Lees dan hieronder verder.

Wat Is Yoga?

Voor diegene er nog niet bekend mee is, zullen we uit proberen te leggen wat Yoga nu precies is. Het is namelijk lastig om daar kort en duidelijk uitleg over te geven. Wij zelf zien Yoga als een levensstijl, dit omdat Yoga het doel heeft om d.m.v. ademhaling je lichaam en geest met elkaar te verbinden. In combinatie met Yoga oefeningen/houdingen zal het de balans tussen je lichaam en geest herstellen als deze verstoort is.

Ook houd je met Yoga je lichaam en geest levendig en flexibel en zorgt het voor meer bewustwording en ontspanning. Het leert je om naar binnen in jezelf te kijken en om te observeren hoe je lichaam en geest zich voelen. Je gaat zowel fysiek als mentaal voordelen ervaren door aan Yoga te doen. Je ziet dat er dus veel meer achter Yoga zit dan alleen maar de yoga houdingen en het lenig worden ervan.

Voordelen van het beoefenen van Yoga zijn o.a.:

 • Minder last van stress
 • Sneller een geluksgevoel ervaren
 • Lichaam en geest komen weer in balans
 • Je krijgt meer energie
 • Lichamelijke klachten verminderen/verdwijnen
 • Je komt lekkerder in je vel te zitten
 • Meer ontspannen en bewuster leven
 • Je voelt je sterker, flexibeler en gezonder

Wie is de maker van de online cursus Yoga Stap voor Stap?

De makers en tevens de verkopers van de cursus Yoga Stap voor Stap zijn Rolf en Melanie van Baalen. Beide gecertificeerd Yoga docent en samen zijn zij eigenaar van het bedrijf Happy with Yoga. Zij hebben ervoor gekozen om een goede online stap voor stap cursus te maken omdat daar zeker online een gebrek aan is.

Voor mensen die graag thuis Yoga willen leren en met het oog op de huidige maatregelen rondom het coronavirus is het fijn dat je op deze manier toch aan je gezondheid kunt werken. Rolf en Melanie zijn daar de aangewezen personen voor aangezien ze al jarenlang succesvol hierin zijn. Er zijn jou al ruim 2,5 duizend beginnende yogi's voor gegaan die deze cursus met veel plezier en succes hebben gevolgd.

Rolf en Melanie van Baalen

Is de maker van de online cursus Yoga Stap voor Stap betrouwbaar?

Inmiddels weten wij al geruime tijd dat Happy with Yoga en de eigenaren ervan betrouwbaar zijn omdat we al meerdere producten van hen onder de loep hebben genomen. Dus deze vraag staat voor ons niet ter discussie. Je krijgt bij Rolf en Melanie wat er op de verkooppagina beloofd wordt. Het bedrijf 'Happy with Yoga' staat geregistreerd bij de Kamer van Koophandel en op de website staan de Kvk-gegevens netjes vermeldt. Daarnaast zijn Rolf en Melanie geheel transparant over wie ze zijn en wat ze doen.

De website van Happy with yoga bevat meer dan alleen de cursussen die zij aanbieden. Er wordt verteld wie ze zijn en wat hun missie is en er staan interessante blogartikelen op over o.a. yoga en mindfulness leven.

Rolf en Melanie hebben door de jaren heen meerdere internationale diploma’s over Yoga behaald en daarmee bent je bij hun echt in goede handen. Kortom een betrouwbaar team met betrouwbare producten.

Wellicht ben je er ook in geïnteresseerd om onze overige reviews te lezen die wij hebben geschreven van Happy with Yoga. We zullen ze hieronder voor de volledigheid even op een rijtje zetten.

Yoga houding

Voor wie is de online cursus Yoga Stap voor Stap geschikt?

De Yoga Stap voor Stap cursus is voor iedereen geschikt die yoga wil leren beoefenen. Het is een beginnerscursus waarin je stap voor stap Yoga aanleert. Het maakt hierbij niet uit of je nu jong of oud, of man of vrouw bent. Ook al zijn er op dit moment nog wel meer vrouwen die aan Yoga doen, de mannen beginnen er ook steeds meer de voordelen van in te zien. Dit is ook niet gek aangezien er in Nederland al meer dan 1 miljoen mensen zijn die aan Yoga doen.

Mythes over Yoga

Helaas bestaan er nog steeds enkele misverstanden rondom yoga. Deze misverstanden zorgen ervoor dat het sommige mensen ervan weerhoudt om überhaupt aan Yoga te beginnen. Dat is natuurlijk zonde en om die reden zullen wij hieronder de belangrijkste mythes noemen en uitleg daarbij geven waarom het een misverstand is.

Mythe 1: Yoga is een godsdienst

Yoga is geen godsdienst of religie, wel heeft Yoga te maken met spirituele ontwikkeling. Hierdoor ontstaat er wellicht verwarring. Dit staat echter los van de dingen die jij gelooft met betrekking tot jouw eigen godsdienst. Yoga zal je juist door middel van bewustwording nog dichter bij jezelf brengen en zal eerder je geloof doen versterken.

Mythe 2: Yoga is een zweverige sekte

Door sommige wordt er gedacht dat Yoga een of andere zweverige sekte is, terwijl je juist met Yoga niet dichter bij de waarheid kunt zitten. Wel bestaan er meerdere vormen van Yoga en de ene vorm is spiritueler dan de andere vorm. Vooral in het begin zouden sommige mensen 'spiritueel' als zweverig kunnen beschouwen. In de wereld van Yoga zullen er vast en zeker van die 'bepaalde figuren' rondlopen, dit heeft echter niks met Yoga van doen.

Mythe 3: Om Yoga te kunnen beoefenen moet je lenig zijn

Dat mensen het idee hebben dat ze lenig moeten zijn om yoga te kunnen beoefenen kunnen wij enigszins wel begrijpen. Dit heeft namelijk te maken met de foto's die je op het internet tegenkomt waarbij je een yoga-houding ziet waarop de benen bijvoorbeeld in de nek gelegd worden. Maar dit is niet waar het bij Yoga om draait, het draait om het proces en niet om het resultaat. Je moet uiteraard ergens beginnen en de eerste stap daarbij is je lichaam aanvaarden. Gaandeweg zul je zien dat je er steeds flexibeler van wordt en dus ook leniger.

Mythe 4: Yoga is een sport

Dat Yoga als een sport gezien wordt kunnen is ook te begrijpen omdat men de fysieke voordelen ervan ervaart. Je lichaam wordt namelijk sterker en flexibeler en verschillende pijnklachten zullen verminderen of zelfs verdwijnen. Maar je moet Yoga niet slechts zien als een fysieke workout aangezien het namelijk veel meer is dan alleen dat.

Wat krijg je als je de online cursus Yoga Stap voor Stap aanschaft?

Nadat je de cursus Yoga Stap voor Stap hebt aangeschaft, ontvang je direct een bevestigingsmail met je inloggegevens. Je kunt hiermee dus direct starten aan de complete online basiscursus van Yoga. De lessen zijn overal te volgen waar jij maar wilt, je kunt ze namelijk openen op je laptop, pc, smartphone of op je tablet.

Als je tussentijds moet stoppen met een les, laat het je precies zien waar je gebleven bent en kun je het direct weer verder oppakken. De cursus bestaat o.a uit 9 lessen waarin je alle basishoudingen van yoga leert. Naast deze lessen ontvang je ook nog een aantal bonussen. De inhoud van de cursus en de bonussen zullen we hieronder voor jou beschrijven.

Inhoud

Wat krijg je allemaal als je de Yoga Stap voor Stap cursus aanschaft:

 • 9 Videolessen van ongeveer een uur
 • E-boek met de 25 belangrijkste houdingen en technieken voor beginners
 • Bonus video: de Yoga filosofie
 • Bonus video: tijd & discipline vinden voor Yoga
 • Bonus video: herkennen van je eigen grenzen
 • Bonus video: de Yoga Ademhaling
 • Bonus video's van losse series
 • Toegang tot de besloten Facebook community

Je gaat het o.a. het volgende leren:

Alle basishoudingen van Yoga
In deze cursus ga je de belangrijkste yogahoudingen, ontspanningsoefeningen en de yoga series stap voor stap leren. Het is namelijk belangrijk dat je de houdingen vanaf het begin goed aanleert.

Ademhaling
Hier ga je o.a leren hoe je op de juiste manier ademhaalt. Veel mensen doen dit op een verkeerde manier. Als je dit op de juiste manier doet zul je meer kracht en uithoudingsvermogen krijgen en je beter kunnen focussen.

Oefeningen Flexibiliteit en Kracht
Je leert hier houdingen die je flexibeler maken maar ook houdingen die ervoor zorgen dat je lichaam sterker wordt. Deze combinatie zorgt ervoor dat je lichaam krachtig en gezonder wordt.

Bewegen op ademhaling
Als je eenmaal weet wat de juiste ademhaling is kun je ook leren om de ademhaling te linken aan bewegingen. Dit is bijvoorbeeld goed tegen spanningen met name in de nek, rug en schouders.

Ontspanningsoefeningen
Iedere les bevat tevens twee ontspanningsoefeningen. Te noemen: een korte meditatieoefening en een eindontspanningsoefening. Deze oefeningen kalmeren je gedachten tijdens de les en zijn goed om de uitwerking van de desbetreffende les te voelen.

Yogaseries
Je leert hier de diverse series van Yoga. De Zonnegroet is een bekend voorbeeld van zo’n serie.

Toegang tot een besloten community
Zowel in het ledengedeelte van de cursus als via de besloten Facebook community kunnen de cursisten elkaar helpen met vragen of andere problemen. Tevens wordt je in de groep ook gemotiveerd en zal het je helpen om enthousiast te blijven. Een mooie aanvulling vinden wij.

Een volledige beginnerscursus met uitgebreide uitleg vinden wij. En mocht je om welke reden dan ook vastlopen bij een oefening of heb je nog vragen, dan kun je Rolf en Melanie altijd een e-mail sturen. Zij zullen je vraag beantwoorden of je verder helpen daar waar nodig.

Wat is de prijs van de online cursus Yoga Stap voor Stap?

Op het moment van schrijven (30-11 2020), loopt er een actie op de Yoga Stap voor Stap cursus. Je kunt de cursus nu aanschaffen voor €57,- euro i.p.v €158,- euro. Dit is een eenmalig bedrag inclusief de bonussen waar je je leven lang toegang toe hebt. Voor minder dan €60,- euro krijg je de gehele basis van Yoga onder de knie en dat doe je geheel in je eigen tempo.

Als je deze prijs vergelijkt met overige cursussen of met fysieke lessen in een sportschool dan is dit een hele nette prijs. In de sportschool betaal je gemiddeld €10,- euro per les. Daarmee komt je uitgerekend al minimaal op €90,- euro uit zonder de bonussen. Daarnaast sta je daar vaak in een volle zaal met medecursisten en voel je je misschien opgelaten en zal de aandacht van de leraar of lerares verdeelt worden.

Nu kun je geheel in je eigen tempo oefenen en wanneer het jou uitkomt zodat je je volledig op de les kunt focussen. Denk je na zo'n les dat je het nog niet helemaal onder de knie hebt, dan doe je diezelfde les gewoon nog een keer.

Niet goed geld terug garantie

Aangezien Rolf en Melanie geheel achter hun producten staan, bieden zij ook op deze cursus een niet-goed, geld-terug garantie van 30 dagen. Mocht je om welke reden dan ook nog twijfelen, dan is dit een mooie stok achter de deur. Je loopt geen enkel risico en kunt binnen 30 dagen dan ook gewoon je geld terugvragen. Dit kun je doen door hen een e-mail te sturen en zij zullen diezelfde dag nog het geld terugstorten.

Wat zijn de ervaringen van klanten over deze cursus?

Uiteraard is het voor jou als lezer ook van belang wat de cursisten zelf vinden van de Yoga Stap voor Stap cursus. Online kunnen wij echt geen enkele negatieve ervaring vinden met betrekking tot de cursussen van Happy With Yoga. Dit geldt ook voor de Yoga Stap voor Stap beginnerscursus. Meer dan 2500 mensen hebben de Yoga Stap voor Stap cursus met plezier en succes gevolgd.

De klanten zijn erg enthousiast en je ziet dat het grotendeel ook de overige cursussen zijn gaan volgen van Rolf en Melanie.

Hieronder een greep uit de positieve reacties:

 • De lessen zijn duidelijk en makkelijk te volgen
 • Yoga heeft mijn leven verandert
 • Ik ben blij dat ik aan Yoga begonnen ben, had ik veel eerder moeten doen
 • Wat een verademing vooral na een druk weekend
 • Fijn dat je de lessen meerdere keren kunt doen, zo krijg ik het goed onder de knie
 • Ik zit lekker in mijn vel en ervaar veel minder stress
 • Door Yoga kan ik de dingen makkelijker loslaten en meer ontspannen
 • Doe de yoga oefeningen in de ochtend en je begint de dag zonder stress
 • De pijnklachten die ik had zijn echt afgenomen
 • Sommige oefeningen zijn best pittig, maar dat helpt je juist om sterker te worden
 • Bedankt voor jullie enthousiasme en gedrevenheid in de lessen
 • Fijn dat jullie zoveel aandacht besteden aan de ademhaling
 • Fijne en goede instructies
 • etc. etc.

Eindoordeel

Zelf ben ik erg te spreken over de Yoga Stap voor Stap cursus. Het is echt een uitgebreide beginnerscursus waarin je de complete basis van yoga leert en de yoga houdingen juist aanleert. Het is namelijk belangrijk bij het volgen van een online cursus dat je de houdingen juist aanleert anders krijg je alleen maar meer pijn of meer klachten.

De houdingen worden in deze cursus niet alleen erg duidelijk uitgelegd maar ook duidelijk afgebeeld wat een groot pluspunt is vind ik. Verder kan ik me aansluiten bij de positieve reacties van de klanten. Zelf kan ik er nog aan toevoegen dat mijn onderrug flexibeler is waardoor mijn rugpijn echt minder is geworden.

Daarnaast is de prijs-kwaliteitverhouding erg goed. Het is zelfs meer waard dan €57,- euro vind ik. Het fijne aan deze cursus is, dat je het geheel in je eigen tempo kunt doen en wanneer jij tijd en zin hebt. Als je het eenmaal onder de knie hebt zou ik je wel aan willen raden om het meerdere dagen in de week toe te passen, wil je echt de voordelen ervan ervaren. Voor mij zelf is 1x per week echt te weinig i.v.m. mijn rugklachten. Maar dit is uiteraard geheel aan jou en hoe jij je erbij voelt.

Kortom: een erg uitgebreide beginnerscursus voor een hele nette prijs.

De online cursus Yoga Stap voor Stap Kopen? + Kortingslink

Ben je door het lezen van deze review enthousiast geworden en wil je graag starten met de Yoga Stap voor Stap cursus? Dan kun je deze met korting aanschaffen via de onderstaande groene knop.

Wij willen jou uiteraard veel plezier toewensen met het volgen van de lessen en we zouden het leuk vinden als je je ervaring onderaan deze pagina met ons zou willen delen.

Beginnerscursus Yoga stap voor Stap

Deel of beoordeel dit artikel hieronder.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Mocht je nog vragen hebben of heb je ervaring met de "Yoga Stap voor Stap cursus", laat dan onderaan de pagina een reactie achter.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.