Home » Reviews » Gezondheid » Yoga Nidra van Happy with Yoga Review (Rolf van Baalen en Melanie Poldervaart)
Yoga Nidra diepe ontspanning

Vandaag gaan we een review schrijven over Yoga Nidra van Happy with Yoga.
Dit omdat we onlangs het product Mindfulness voor het dagelijkse leven van Rolf van Baalen hebben gereviewd en Yoga Nidra hier mooi op aansluit.
Deze lees je hier: Mindfulness voor het dagelijkse leven Review.

Wil jij weten wat Yoga Nidra nu precies is, wat je ermee kunt bereiken, en of dit iets is voor jou? Daarover gaan we je in deze review alles vertellen!

Je kent het wel je bent druk, je hebt weinig tijd, je bent moe, maar je moet nog van alles doen. Enerzijds moeten we van alles maar anderzijds heb je ook je rust en ontspanning nodig. De balans tussen inspanning en ontspanning is dan ook erg belangrijk. Als die balans er niet meer is en dit te lang duurt, heb je kans dat je gestrest raakt en daardoor misschien zelfs wel slechter gaat slapen etc. Als je hier niks aan doet steven je zo af op een burn-out als je niet uitkijkt.

Heb jij het gevoel dat je veelal gehaast bent , onrustiger slaapt, en niet meer echt tot rust komt? Dan is Yoga Nidra echt iets voor jou!

Benieuwd? Lees dan hieronder verder.

Wat is Yoga Nidra nu precies?

Yoga Nidra komt uit het Sanskriet waarbij Yoga staat voor 'verbinden' en Nidra voor 'slaap'. Het is een speciale techniek waarbij je leert om bewust tot diepe ontspanning te komen.
Door middel van systematische oefeningen en visualisatie bereik je je onderbewustzijn en kom je zowel mentaal, fysiek en emotioneel in een staat van diepe ontspanning terecht.

Yoga Nidra wordt dan ook wel slaap yoga genoemd. Je balanceert als het ware tussen wakker zijn en slaap in. Het is dan ook niet de bedoeling dat je daadwerkelijk in slaap valt. Het is de bedoeling dat je bewustzijn op een dieper niveau aan het werk is, terwijl het lijkt alsof je slaapt.

Waarom Yoga Nidra?

Vaak denken we dat we aan het ontspannen zijn als we na een drukke werkdag op de bank neerploffen met een bakje thee erbij en onze favoriete tv programma aan het kijken zijn. Toch komt je systeem hierbij niet volledig tot rust, het zijn slechts afleidingen. Je brein wordt namelijk nog steeds geprikkeld door de dingen die er om je heen gebeuren. Dit gebeurd zelfs nog tot vlak voor het moment dat we gaan slapen. Hierdoor je brein niet de rust krijgt die het nodig heeft.

Het klinkt misschien raar maar mensen weten tegenwoordig niet meer wat echt ontspannen is. Al denken we wel dat we lekker aan het ontspannen zijn als we een boek aan het lezen zijn, of onze favoriete serie op netflix aan het kijken zijn. Ons brein denkt daar toch echt anders over.

Yoga Nidra gaat jou helpen om je op de juiste manier volledig te leren ontspannen, zodat je brein echt de rust krijgt die het nodig heeft.

De voordelen van Yoga Nidra

Zodra je zelf met Yoga Nidra aan de slag gaat, zul je zelf de vele voordelen ervan ervaren. Zelf heb ik onder andere ervaren dat ik een veel rustiger persoon ben geworden, niet meer zo gehaast en paniekerig ben en lekkerder in mijn vel zit. Naast onze eigen ervaring is er ook wetenschappelijk onderzoek gedaan en er zijn zelfs artsen die de positieve effecten van Yoga Nidra zien.

Wetenschappelijk onderzochte voordelen van Yoga Nidra:

 • Geeft rust en totale ontspanning
 • Vermindert stress
 • Betere kwaliteit van slapen
 • Je slaapt beter in en door
 • Bevordert je creativiteit
 • Versterkt je weerstand
 • Voorkomt depressies
 • Brengt je zenuwstelsel in balans
 • Krijgt meer energie
 • Betere focus

" EEN UUR YOGA NIDRA KAN VOELEN ALS 4 UUR SLAAP. "

Wat krijg je als je Yoga Nidra van Happy with Yoga aanschaft?

Wat krijg je nu daadwerkelijk zodra je Yoga Nidra hebt aanschaft?  Deze cursus bestaat uit meerdere onderdelen die we hieronder zullen specificeren.

E-boek Yoga Nidra

Voordat je aan de Yoga Nidra sessies gaat beginnen, raden ze je aan om het e-boek eerst door te lezen. Het e-book bevat alle informatie over Yoga Nidra, de geschiedenis, tips, de voordelen van Yoga Nidra en wat voor een effect het heeft op je hersengolven, en wat het verschil is met hypnose. Het is eigenlijk meer een inleiding van 26 pagina's voordat je echt aan Yoga Nidra gaat beginnen.

Yoga Nidra e-boek

Yoga Nidra audio sessies

Deze audio sessies vinden wij het belangrijkste onderdeel van het product Yoga Nidra. Dit onderdeel bestaat uit 7 audio sessies die door Rolf van Baalen zijn ingesproken. Rolf heeft een prettige, rustige stem waardoor het aangenaam is om erna te luisteren. De audio sessies zorgen ervoor dat je je volledig kunt concentreren. Ze zijn duidelijk ingesproken, bevatten genoeg stille momenten zodat je daadwerkelijk tot die diepe ontspanning kunt komen.

De sessies variëren van 10 minuten tot ruim een half uur. Je kunt deze direct afspelen maar ze zijn ook te downloaden zodat je ze ten alle tijden offline kunt beluisteren.
Persoonlijk vind ik het prettig om deze audio sessies te beluisteren via mijn telefoon en mijn oortjes in, en de oefeningen uit te voeren als ik op bed lig. Daar lig ik lekker comfortabel en kan ik mijn lichaam beter laten ontspannen. Kies wat voor jou zelf het prettigst is en het fijnste aanvoelt.

Toegang tot een besloten Facebook groep

Er bestaat een besloten Facebookpagina speciaal voor beoefenaars Yoga Nidra. Daar kun je je aanmelden maar het hoeft niet als je dat niet wilt. Soms is het fijn om je ervaringen te kunnen delen, of juist vragen te stellen aan andere deelnemers.

Professionele begeleiding

Heb je nog vragen of kom je er niet helemaal uit? Stuur dan een e-mail naar Rolf en Melanie en zij helpen je graag met alles wat je wilt weten. Doorgaans word je e-mail binnen een dag beantwoord.

Bonus module Yoga Nidra video's

Als bonus ontvang je nog 3 korte video sessies die worden begeleid door Melanie Poldervaart. De video’s bevatten oefeningen die niet heel moeilijk zijn en dus makkelijk uit te voeren zijn.
Je kunt deze vooraf aan een audio sessie van Yoga Nidra uitvoeren, maar dat hoeft niet persé. Zelf heb ik ervaren dat mijn lichaam na een drukke werkdag beter kan ontspannen als ik een video sessie uitvoer voor een audio sessie.

Wat ga je bereiken met Yoga Nidra?

Dit hangt af van je persoonlijke doelstelling(en). Voor de één is het bijvoorbeeld prioriteit om beter te slapen, en voor de ander kan het prioriteit zijn om minder gestrest de dag door te komen.

Afhankelijk van je persoonlijke doelstelling(en) kun je Yoga nidra of voor het slapen gaan uitoefenen of net nadat je wakker wordt. Als je doelstelling 'beter slapen' is, dan voer je het beste de oefeningen uit voordat je gaat slapen. Is je doelstelling om minder gestrest de dag door te komen dan voer je de oefeningen het beste uit net nadat je wakker bent. Wel dien je dan je wekker een half uurtje eerder te zetten. Hoe dan ook, je kiest een moment uit wat jou het beste uitkomt en waarbij jij het meeste tot rust kan komen.

Wie zijn de makers van Yoga Nidra?

De cursus is gemaakt door Rolf van Baalen en Melanie Poldervaart. Inmiddels Melanie van Baalen-Poldervaart. Zij vormen samen Happy with Yoga, en hebben samen honderden uren aan cursussen en trainingen gevolgd. Rolf is yoga en mindfulnessdocent en is gecertificeerd Yoga instructeur. En Melanie houdt zich vooral bezig met alle soorten Yoga. Onlangs hebben we ook het product Mindfulness voor het dagelijkse leven van Rolf gereviewd.

Rolf en Melanie Verbaalen

Wat is de prijs?

De cursus kost €37,00. Dit is een eenmalige prijs waarbij je onbeperkt toegang krijgt tot het leden gedeelte.
Zoals hierboven beschreven krijg je daarvoor het volgende:

 • Het Yoga Nidra e-book met alle informatie over Yoga Nidra, de geschiedenis, tips, de voordelen van Yoga Nidra etc
 • Yoga Nidra audio sessies
 • Bonus module met 3 Korte video sessies
 • Toegang tot een besloten Facebook groep
 • Professionele begeleiding die je helpt wanneer nodig.
 • Onbeperkt toegang tot het gehele programma.

Eindoordeel

Ons eindoordeel is dat deze cursus zeker de moeite waard is. Vooral als je gaat kijken naar wat je kunt bereiken met Yoga Nidra.

We verwachten elke dag weer ontzettend veel van ons lichaam, en beschouwen dit als heel normaal. Maar eigenlijk is het dat niet, en daar kom je meestal pas achter als het te laat is.

Er lopen veel mensen rond met vage kwaaltjes, allerlei pijntjes, en slikken hier en daar een pijnstiller en we gaan weer door. Dat terwijl deze kwaaltjes en pijntjes vaak gerelateerd zijn aan het niet goed zorgen voor ons lichaam. Onbewust weten we dit wel maar we schenken hier te weinig of onvoldoende aandacht aan.

Yoga Nidra maakt je hier bewuster van, en daardoor ga je je meer focussen op wat goed voor je is en luister je beter naar je lichaam.
Wij kunnen Yoga Nidra dan ook iedereen van harte aanbevelen. Het maakt niet uit of je nu jong of oud bent, man of vrouw, wel of niet bekend bent met Yoga, het is goed voor iedereen.

Wij omschrijven Yoga Nidra in één woord als "Bevrijdend" (zowel voor je lichaam als voor je geest).

Wil jij graag vandaag nog beginnen met Yoga Nidra?

Yoga Nidra e-boek

Deel of beoordeel dit artikel hieronder.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Mocht je nog vragen hebben of heb je ervaringen met 'Yoga Nidra van Happy with Yoga', laat dan onderaan de pagina een reactie achter.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.