Home » Reviews » Gezondheid » Yoga Nidra: Reis door de chakra’s Review (Happy with Yoga)
Reis door de chakra's

Vandaag gaan we een review schrijven over Yoga Nidra: Reis door de chakra’s van Happy with Yoga. We leven nu eenmaal in een stressvolle maatschappij waar iedereen druk is en waar er veel van je gevraagd wordt. Daardoor is er nog maar weinig tijd om echt tot rust te komen en volledig te kunnen ontspannen.

Dit zorgt uiteindelijk voor stress, het maakt je onrustig en je voelt de druk van alle kanten. Dit is niet niks en dat moeten we dan ook zeker niet onderschatten. Eigenlijk verlang je naar ultieme ontspanning maar je vraagt je waarschijnlijk af of dit vandaag de dag nog mogelijk is.

Nu voel je het waarschijnlijk al aankomen dat wij jou gaan vertellen dat dat vandaag de dag zeker nog mogelijk is. En wel met deze Yoga Nidra: Reis door de Chakra’s cursus.

Eerder hebben we een review geschreven over de gewone Yoga Nidra cursus. Maar deze Reis door de chakra’s waar we het vandaag over gaan hebben gaat dieper dan enkel Yoga Nidra.

Deze cursus is een reis door de 7 hoofdchakra’s (ons energiesysteem). Het is namelijk belangrijk dat deze zeven verschillende chakra’s goed functioneren en in balans zijn. Vooral als je een gezond, krachtig en gelukkig leven wilt leiden.

Chakra's

In deze cursus krijg je alle informatie die je nodig hebt over het chakra systeem, de functie van de 7 chakra's en hoe je deze weer in balans kunt brengen en houden. Hierover later meer.

Deze cursus is ten opzichte van de gewone Yoga Nidra cursus dan ook €50,- euro duurder. Wij gaan jou vandaag vertellen of deze extra informatie die €50,- euro extra waard is en wat je van deze cursus kunt verwachten.

Nieuwsgierig? Lees dan snel verder.

Wie zijn de makers van Yoga Nidra: Reis door de chakra’s?

De makers en tevens de verkopers van Yoga Nidra: Reis door de Chakra’s zijn Rolf en Melanie van Baalen. Beide zijn zij gecertificeerd Yoga docent en vormen samen Happy with Yoga.

Samen geven zij cursussen en trainingen over de hele wereld. Via verschillende platformen zoals Facebook en Youtube geven ze veel gratis informatie weg op het gebied van Yoga.

Als we naar het bedrijf Happy with Yoga gaan kijken zien we dat deze netjes staat ingeschreven bij de Kvk. En op de verkooppagina zien we onder de algemene voorwaarden deze Kvk gegevens terug. Tevens zien we daar meerdere websites vermeld staan die bij Happy with Yoga horen.

Rolf en Melanie van Baalen

Op iedere website die bij Happy with Yoga hoort staan de Kvk gegevens ook netjes vermeld. We zien geen rare dingen of verborgen domeinen, en ze zijn transparant over wat ze precies doen. Dus wat betreft zit het wel goed.

Wat ga je leren in de cursus Yoga Nidra: Reis door de chakra’s?

Als je deze cursus hebt afgerond heb je niet alleen een hoop kennis opgedaan, maar je zult je ook beter kunnen aarden in het dagelijkse leven. Je gaat o.a het volgende leren:

 • Hoe het chakra systeem precies werkt en functioneert
 • Wat per chakra de belangrijkste eigenschappen en karakteristieken zijn
 • Wat een chakra energie uit balans haalt
 • Hoe je die chakra weer in balans brengt en houdt
 • Een bewuste diepe ontspanning te vinden
 • Hoe je beperkende overtuigingen verandert naar nieuwe overtuigingen
 • Dat overtuigingen bijdragen aan gezondheid, geluk en kracht
 • Wat Yoga Nidra nu precies is en welke relatie het heeft met de chakra’s

Wat krijg je als je de cursus Yoga Nidra: Reis door de chakra’s aanschaft?

Nadat je betaald hebt ontvang je via de e-mail een bevestiging en instructies om een account aan te maken op het ledengedeelte. Met je persoonlijke account krijg je toegang tot de cursus. De cursus bestaat uit 22 modules die je in 8 weken kunt doorlopen. Deze modules kunnen we grofweg opdelen in 5 delen en komen ook overeen met wat er op de verkooppagina beloofd wordt.

Je bent natuurlijk benieuwd naar wat je precies kunt verwachten als je deze cursus aangeschaft. Daarom zullen wij hieronder de inhoud van de Yoga Nidra: Reis door de chakra’s voor jou gaan beschrijven.

Inhoud van de cursus Yoga Nidra: Reis door de chakra’s

Deel 1: Algemene informatie

In deel 1 krijg je een welkomstboodschap en een instructie voor de gehele cursus. Het bevat algemene informatie over de cursus, Yoga in het algemeen en over de Chakra’s. Ze laten een video zien waarbij ze het ledengedeelte chakra Yoga Nidra doorlopen. En er zijn meerdere video's te zien waarin ze je het doel van deze cursus uitleggen en wat de richtlijnen voor het beoefenen van Yoga Nidra zijn. En zo ook wanneer en hoe vaak je Yoga Nidra beoefent en hoe je aan de slag gaat hiermee.

Deel 2: De cursushandleiding van Yoga Nidra: Reis door de chakra’s

Deze cursushandleiding is een e-boek waarin alle informatie staat over de 7 chakra's en deze bestaat uit de volgende 12 hoofdstukken.

 1. Inleiding
 2. Wat is een chakra?
 3. Het chakra systeem
 4. Chakra’s en prana
 5. De zeven chakra’s
 6. Een brug tussen polariteiten
 7. Extreem actief versus gebrekkig
 8. Hoe raakt een chakra geblokkeerd of uit balans?
 9. Hoe raakt een chakra weer in balans?
 10. Wat is Yoga Nidra?
 11. Sankalpa
 12. Chakra’s, Yoga Nidra en sankalpa
the chakra's are the map

Dit e-boek heeft een eenvoudige maar mooie lay-out en is uitgebreid en duidelijk. Dit omdat alles in een apart hoofdstuk wordt behandeld en er dieper ingegaan wordt op de details. Je kunt echt zien dat er aandacht en tijd ingestoken is.

Deel 3: Werkboeken Reis door de chakra’s

Dit werkboek is een e-boek en bevat 7 hoofdstukken. Voor iedere chakra een hoofdstuk. Nadat je je goed hebt ingelezen kun je na deel 2 met de werkboeken aan de slag. Ons advies is om deze uit te printen zodat je er keer op keer en zo vaak als je wilt mee aan de slag kunt.

Ieder hoofdstuk bevat 18 pagina's met elk zo’n 5 oefeningen. Deze oefeningen kun je geheel in je eigen tempo uitvoeren en op een tijdstip wanneer het jou uitkomt. De oefeningen zelf zijn niet moeilijk. Ze zetten je bewust aan het denken over hoe jij handelt en reageert in bepaalde situaties. Ook de gevolgen daarvan worden op die manier in een ander licht gezet, waardoor je tot nieuwe inzichten komt. Kortom je leert jezelf veel beter kennen.

Deel 4: Chakra Yoga Nidra sessies

In dit deel ontvang je 5 audio sessies die jou begeleiden om ultiem te kunnen ontspannen door middel van Yoga Nidra, toegespitst op de chakra's. Iedere sessie duurt ongeveer een half uurtje. Melanie heeft deze sessies ingesproken en zij heeft daarvoor ook een prettige stem. De sessies zijn goed opgebouwd met voldoende rustmomenten zodat je dieper weg kunt zakken.

Persoonlijk heb ik ervoor gekozen om deze sessies een uur voor het normale slapen gaan uit te voeren. In het begin deed ik het op de normale tijd van slapen gaan, maar toen viel ik dus de hele tijd in slaap. ;-) Dus dat kan ik je niet aanraden. Mijn ervaring is dat ik hierdoor minder onrustig sliep. Maar misschien heb jij er wel meer baat bij om dit 's morgens vroeg te doen. En ervaar jij dat jouw dag juist dan uitgerust en ontspannen begint. Dit moet iedereen voor zichzelf even uitproberen. En wellicht wil jij het en 's morgen en 's avonds doen. Dit is geheel aan jouzelf.

Tijdens deze sessies ga je dieper in op de sankalpa (die je met jezelf hebt afgesproken). Hiermee plant je als het ware een zaadje die je steeds verder gaat voeden. Hierdoor zul je sneller resultaten boeken.

Deel 5: Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen die bij jou opkomen tijdens het volgen van deze cursus worden hier behandelt. Denk hierbij aan vragen hoe je iets toepast in de praktijk of in jou dagelijkse leven. Deze vragen en antwoorden zijn gebaseerd op de vragen die jou voorgangers hadden.

Alles bij elkaar opgeteld heb je na deze 22 modules alle informatie die je nodig hebt. Je weet nu alles over je chakra's, methodes om jouw energiebalans te herstellen en te behouden. Je weet nu wat Yoga Nidra is en wat Sankalpa is en je hebt geleerd hoe je echt ultiem kunt ontspannen.

De opbouw van de cursus zit goed in elkaar en alles wordt duidelijk en eenvoudig aan je uitgelegd. De kwaliteit van de video's zijn goed, en al met al kun je zien dat er behoorlijk wat tijd en aandacht aan besteed is.

Toegang tot de besloten Facebook community

Omdat je de cursus Yoga Nidra: Reis door de chakra’s hebt aangeschaft ontvang je ook een uitnodiging om lid te worden van de besloten Facebook community. Alle cursisten die een cursus volgen of hebben gevolgd bij Happy with yoga worden hier toegelaten. Dus ook de cursisten die een andere cursus dan deze hebben gevolgd. Zo kun je met zijn allen ervaringen delen en eventueel vragen stellen in die groep. Op dit moment zijn er zo'n 2000 leden lid.

Professionele begeleiding

Zit je met vragen of ben je onzeker of je iets wel of niet goed doet, dan kun je ten alle tijde vragen om begeleiding via de e-mail. Rolf of Melanie zal hierop reageren zodat je weer verder kunt waar je gebleven was. Onze ervaring is dat ze meestal binnen een dag al reageren. Zowel Rolf als Melanie bezitten beiden jarenlange kennis en ervaring op het gebied van Yoga Nidra en het chakra systeem dus twijfel niet om de hulp te vragen die je nodig hebt.

Bepaalde vragen kun je dus ook in de Facebook groep stellen, ook hier zul je van andere mensen weer nieuwe inzichten ontvangen waarmee je weer verder kunt.

Wat is de prijs van de cursus Yoga nidra: Reis door de chakra’s?

De cursus Yoga nidra: Reis door de chakra’s kost op het moment van schrijven €87,- euro. Op de verkooppagina wordt er gesproken van een waarde van €222,- euro. Onze ervaring is echter dat dit een marketing trucje is om jou sneller over te halen om tot de koop over te gaan. Wij kijken dan ook alleen puur naar de prijs kwalititeit verhouding. Wat krijg je voor die €87,- euro. Ook hebben wij deze prijs vergeleken met de kale Yoga Nidra cursus waarvan de prijs €50,- euro lager ligt.

Yoga Nidra versus Yoga nidra: Reis door de chakra’s

Zowel de Yoga Nidra cursus als de Yoga nidra: Reis door de chakra’s hebben beide een goede prijs kwaliteit verhouding. De reis door de chakra cursus is heel erg compleet en je kunt daar een aardige tijd mee vullen. Deze laatste is vooral bedoeld voor mensen die meer willen weten over de chakra's. Daarnaast ga je concreet aan de slag met oefeningen en technieken om aan een balans te werken van de meest belangrijke energiecentra van je eigen lichaam. (de 7 chakra's).

Deze cursus is daarnaast ook heel goed als je wilt werken aan het veranderen van beperkende overtuigingen of vastgeroeste patronen. Als je deze namelijk kunt vervangen voor nieuwe overtuigingen waardoor je energiecentra weer in balans komt, pak je je probleem echt bij de wortel aan. En dat is natuurlijk altijd beter dan alleen symptoombestrijding. Dat maakt deze cursus dan ook waardevol en is in onze ogen dan ook wel €50,- euro meer waard ten opzichte van de Yoga Nidra cursus. En als laatste is deze cursus uiteraard ook goed voor diegene die op zoek zijn naar diepe ontspanning.

Let op: als je alleen op zoek bent naar diepe ontspanning of nog twijfelt tussen de 2 cursussen, bezoek dan onze review over de kale Yoga Nidra cursus. De Yoga Nidra cursus volstaat als je alleen maar op zoek bent naar diepe ontspanning. Als je deze 2 cursussen met elkaar vergelijkt, kun je voor jezelf beslissen welke van de 2 het beste bij jou past.

Niet-goed-geld-terug garantie

Mocht je toch nog twijfelen tussen de 2 cursussen of twijfelen in het algemeen, dan kunnen wij je melden dat er een niet-goed-geld-terug garantie op dit product rust. Mocht je toch niet helemaal tevreden zijn om welke reden dan ook, dan kun je binnen 30 dagen je geld terugvragen.

Wat vinden klanten?

De reviews en de reacties zijn allemaal erg lovend die we tegenkomen. Dit heeft mede te maken met het feit dat Rolf en Melanie zo enthousiast zijn en vol passie de liefde voor yoga uitdragen. Ook vind men de video’s en de methodes die ze aandragen goed te volgen en duidelijk. Hier sluiten wij ons volledig bij aan. Vele cursisten vinden de prijs relatief goedkoop, aangezien ze voor een yoga workshop al bijna het dubbele betalen, en ze hier veel meer uit hebben weten te halen. Kortom allemaal positieve en lovende reacties.

Eindoordeel

Melanie en Rolf van Happy With Yoga zijn bezige bijtjes en alles staat bij hen in het teken van Yoga en Mindfullness. Dat zie je in al hun cursussen en workshops die ze geven terug. Zo ook in deze cursus Yoga Nidra: Reis door de chakra’s.

Het is een compleet product met een veel bredere focus dan alleen Yoga Nidra. Zelf heb ik hier veel van geleerd o.a dat elke chakra invloed heeft op bepaalde lichaamsfuncties maar ook op je emoties. En het mooie vind ik dat je ook voor deze cursus geen enkele ervaring of voorkennis nodig hebt.

Heb jij het idee dat je chakra's uit balans zijn dan kunnen wij jou deze cursus van harte aanbevelen.

De cursus Yoga Nidra: Reis door de chakra’s kopen? + Kortingslink

Wij zijn in ieder geval heel erg enthousiast over deze cursus. Mocht jij dit ook zijn en deze cursus aan willen schaffen dan kan dat via onderstaande groene knop. Via deze knop heb je altijd de actuele prijs en de eventuele korting te pakken, deze prijs kan namelijk volgende maand weer anders zijn.

Wij wensen jou uiteraard veel plezier met deze cursus als je tot aanschaf overgaat, en vooral een gezond, krachtig en gelukkig leven.

Reis door de chakra's

Deel of beoordeel dit artikel hieronder.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Mocht je nog vragen hebben of heb je ervaring met de cursus 'Yoga Nidra: Reis door de chakra’s van Happy with Yoga', laat dan onderaan de pagina een reactie achter.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.