Home » Reviews » Gezondheid » Mindfulness voor het dagelijkse leven Review

Bijna iedereen die je vandaag de dag spreekt is (te) druk of ervaart wel eens stress in zijn of haar leven. Nog even dit doen en nog even dat, en zijn de hele dag druk in de weer. Voordat ze het weten is de dag alweer om en hebben ze het gevoel dat ze tijd tekort zijn gekomen.

Dit levert vaak bewust of onbewust stress op. Sommige mensen piekeren veel of hebben negatieve gedachtes, en kunnen daardoor zelfs niet meer optimaal genieten van het leven.

Herken jij je in hetgeen wat hierboven beschreven staat, dan zou deze cursus wellicht iets voor jou kunnen zijn.

Vandaag schrijven we een review over de cursus: “Mindfulness voor het dagelijkse leven”.
Wij zijn gaan testen of deze online cursus daadwerkelijk helpt om meer rust en balans te vinden in jouw leven.

Stress

Het woord stress wordt vaak als negatief ervaren. Maar stress heeft zeker ook een positieve kant. Het is eigenlijk net als je hartslag: we kunnen niet zonder. Het houdt je namelijk ook in leven. Stresshormonen hebben we allemaal in ons lichaam en heb je ook nodig, en niet alleen in een noodsituatie als je moet vechten of vluchten. Stress zorgt er ook voor dat je je goed voelt, als je bijvoorbeeld opgetogen bent of hebt ingespannen voor iets.

Het is goed voor je geest en het houd je gezond. Teveel stress daarentegen is weer niet goed en heeft grote gevolgen voor je gezondheid. Mindfulness word steeds vaker toegepast om innerlijke en geestelijke rust te ervaren. Rolf van Baalen heeft hier dan ook een compleet programma voor ontwikkeld.

Benieuwd? Lees dan hieronder verder.

Wat betekent mindfulness nu eigenlijk?

Mindfulness is populair en dat is niet voor niks. Maar wat betekent het nu eigenlijk?
Het staat simpelweg voor 'leven met volle aandacht’.

De meeste mensen zitten teveel in hun hoofd - in hun gedachten. Deze gedachten zijn meestal toekomst gerelateerd "straks ga ik mijn huis poetsen en boodschappen doen , en daarna moet ik dat rapport nog even afmaken voor morgen" etc.

Terwijl Mindfulness gaat over het genieten van het "nu", waarbij je je aandacht meer gaat richten op het heden. Je laat je gedachten voor straks of morgen los, en houdt je alleen bezig met wat je op dit moment aan het doen bent.
Hier een voorbeeld over het genieten van het "nu". Stel je rijdt in je auto van je werk naar huis en je moet straks nog boodschappen doen, koken, eten, afwassen en je hebt afgesproken om ook nog even naar een vriendin te gaan.

Als je Mindfulness leeft dan luister je naar de klanken van de radio, je voelt de warmte van de autokachel langs je handen stromen. Je ziet de weg, de auto's voor je, de omgeving, je bent je bewust van de stoplichten en dat je moet remmen als deze op rood sprint enzovoort.
Je bent je volledig bewust van het 'nu' en dat is mindfulness. Het brengt je meer focus en betere prestaties.

Wie is Rolf van Baalen?

Rolf van Baalen is de eigenaar van de cursus 'Mindfulness voor het dagelijkse leven'.
Rolf is yoga en mindfulnessdocent en is gecertificeerd Yoga instructeur. Samen met Melanie Poldervaart geven zij cursussen over Yoga en zijn ingeschreven bij de KVK onder 'Happy Yoga'.
Inmiddels zijn ze getrouwd en heet ze Melanie van Baalen-Poldervaart.

Rolf gebruikt geen schuilnaam of pseudoniem en is geheel transparant over zijn naam, zijn bedrijfsgegevens en waar hij voor staat en is het gezicht voor Yoga in Nederland.

Rolf van Baalen

Wat krijg je in de cursus Mindfulness voor het dagelijkse leven?

8- weekse cursus

In deze 8 weken ontvang je iedere dag een e-mail met tips, inspiratie, uitleg en een mindfulness oefening. De e-mails zijn kort maar bondig en geschreven in een voor iedereen begrijpelijke taal. Ze zijn afwisselend, ze bevatten naast nuttige tips ook herkenbare praktijkvoorbeelden. Sommige e-mails bevatten audiobestanden, of je wordt doorverwezen naar een link met ondersteunende video's etc. Het houd je aandacht vast, en je kunt je eigen tempo bepalen. Dagelijks ben je maximaal 30 minuten bezig met de oefeningen.

Alle video’s en audiobestanden kun je afspelen via je telefoon, computer, tablet of laptop. En de oefeningen kun je bijna overal uitvoeren, er zitten ook oefeningen bij waar je thuis echt even voor moet gaan zitten.
Mijn advies is dan ook om elke dag thuis een vast tijdstip hiervoor uit te kiezen, of 's morgens na het opstaan, of 's avonds voor het slapen gaan. Dit vond ik zelf fijn zodat ik de structuur alvast had en daarmee door kan gaan toen de cursus afgelopen was.

Bonus: Mindfulness op het werk

Als bonus op de 8 weekse cursus Mindfulness voor het dagelijkse leven, ontvang je de 7-daagse mini curus Mindfulness op het werk. Je ontvangt een week lang, elke dag een e-mail met tips en inzichten over hoe jij Mindfulness toe kan passen op je werk.

Werkstress voorkomen, maar hoe?

De meeste oorzaken van stress ontstaan door je werk. Werkstress is geen oorzaak voor een burn-out, het is hooguit hetgeen waar het door getriggerd wordt. Een burn-out komt dus niet door werkstress maar door hoe jij als persoon met werk en stress omgaat.
Het is dus belangrijk om werkstress te voorkomen en de bonus 'Mindfulness op het werk' zal je daarbij helpen.

Mindfulness op het werk

Voor wie is de cursus Mindfulness voor het dagelijkse leven bestemd?

Wat ik al eerder benoemde is dat Mindfulness erg populair is en dat dat niet voor niks zo is.
Om deze cursus aan te schaffen hoef je niet nu in een depressie te zitten of nu heel veel stress te ervaren. Voorkomen is altijd nog beter dan genezen. En de meeste mensen zijn wel eens in een bepaalde periode hun balans kwijt in hun leven. Deze cursus zorgt er juist voor dat je in balans blijft, wat er ook gebeurd in je leven. Deze cursus is wat ons betreft voor iedereen een "must have".

Als je twijfelt of Mindfulness iets voor jou is, dan heb ik hieronder een aantal vragen voor je samengesteld:

 • Zit je op dit moment lekker in je vel?
 • Loop je vaak te piekeren?
 • Heb je last van sombere gedachtes?
 • Heb je het idee dat je overwerkt bent?
 • Vind je het lastig om te ontspannen?
 • Heb je het idee dat je altijd tijd tekort komt?
 • Slaap je slecht of minder goed dan voorheen?
 • Je hebt geen last van bovenstaande punten maar je zou wel creatiever willen zijn, een ijzersterke focus willen hebben of meer geluk willen hebben in je leven?

Wat is de prijs van Mindfulness voor het dagelijkse leven?

De cursus is nu via bovenstaande kortingslink aan te schaffen voor € 47,00. Dit is eenmalig bedrag die je onbeperkt toegang geeft tot de e-mail cursus, de schriftelijke informatie en alle video- en audiobestanden.
Deze kun je zo vaak als je wilt terug kijken en/of oefenen.
Hetzelfde geldt voor de 7-daagse mini cursus Mindfulness op het werk.

Als je niet tevreden bent om welke reden dan ook laat Rolf weten dat je het gehele bedrag teruggestort krijgt.
Je hebt dus 8 weken de tijd om zelf te ervaren of dit programma daadwerkelijk iets voor jou is.

Wat vinden anderen van Mindfulness voor het dagelijkse leven?

De reacties zijn positief en dankbaar. Op de website van Rolf staan positieve ervaringen maar die zeggen niet altijd alles. Zodoende ben ik op facebook op zoek gegaan naar ervaringen aangezien die ervaringen betrouwbaarder zijn dan op een eigen website. Ook daar volop positieve en enthousiaste reacties.
In de afgelopen jaren zijn er al zo'n 1500 mensen die gekozen hebben voor "Mindfulness voor het dagelijkse leven". Met een gemiddelde waardering van 4,7 van de 5 sterren.

Wat heeft Mindfulness voor het dagelijkse leven mij gebracht?

Zelf was ik al wel bekend met mindfulness maar toch heeft het mij weer nieuwe inzichten gegeven en ben ik me weer meer bewust van bepaalde dingen. Ik ben me o.a bewust geworden van het feit dat herhalen heel krachtig is. En dat ik onbewust toch weer in bepaalde valkuilen was gevallen. Op het moment dat het allemaal goed met je gaat en je lekker in je vel zit ben je daar niet zo mee bezig. Sommige dingen sluipen er langzaam weer in, vooral als je wordt opgeslokt door je werk en het je op een dag allemaal weer even teveel is. En dan is het fijn dat je alles weer opnieuw kunt lezen en je er weer bewust van wordt.

De voordelen van Mindfulness leven voor mijzelf zijn dat ik tegenwoordig:

 • Sneller knopen kan doorhakken
 • Minder lang blijf hangen in negatieve gedachtes
 • Zelfverzekerder ben geworden
 • Mezelf voortaan op de eerste plaats zet
 • Om hulp durf te vragen
 • Vaker nee durf te zeggen
 • Creatiever ben geworden
 • Een betere focus heb
 • Makkelijker en sneller dingen kan loslaten

Eindoordeel

Aan de hand van onze eigen ervaring en wat andere mensen van "Mindfulness voor het dagelijkse leven" vinden kunnen wij bevestigen dat deze cursus echt werkt.

De prijs is goed, en eigenlijk is het een koopje als je van te voren weet wat het je oplevert. Maar dat weet je pas nadat je het zelf hebt ervaren. Wij kunnen dan ook niks anders dan deze cursus aanbevelen.

Ben jij overtuigd dat de cursus Mindfulness voor het dagelijkse leven iets voor jou is?

Cover Mindfulness voor het dagelijkse leven

Deel of beoordeel dit artikel hieronder.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Mocht je nog vragen hebben of heb je ervaringen met 'Mindfulness voor het dagelijkse leven', laat dan onderaan deze pagina een reactie achter.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.