Home » Reviews » Gezondheid » De Keto Revolutie Review (Mitchel van Duuren)

Als je deze pagina hebt gevonden, is de kans groot dat je op zoek bent naar reviews en ervaringen over de Keto Revolutie methode. Misschien twijfel je nog of deze methode geschikt is voor jou, of vraag je je af of deze methode wel effectief is en je geld waard is?

In deze review ga ik de ervaringen van mensen die ook met deze methode aan de slag zijn gegaan en mijn eigen ervaring met jullie delen. Je gaat o.a. lezen over wat de Keto Revolutie nu precies is, wie Michel van Duuren is, of dit een goede methode is om af te vallen, en wat je met deze methode nog meer kunt bereiken.


Nieuwsgierig? Lees dan snel hieronder verder.

Het Keto Dieet in Nederland

Voordat we aan de review beginnen willen we eerst nog even zeggen dat dit dieet in Amerika al veel langer populair is, in Nederland daar en tegen nog niet zo heel lang. Voor elk dieet geldt dat er voor en tegenstanders zijn. Het voedingspatroon van een keto dieet is gebaseerd op veel (gezonde) vetten en zeer weinig suikers (koolhydraten).

Dit is eigenlijk weer helemaal back to basic, zoals de 'oermens' vroeger at. Want alles wat ons lichaam nodig heeft is terug te vinden in de natuur. Wij gaan zo uitgebreid mogelijk dit product reviewen en vertellen hoe het precies zit met het Ketogeen Dieet. Dit zodat jij voor jezelf kan bepalen of het bij jou past, of het effectief is en of jij hiermee aan de slag wilt gaan.

Wie is Mitchel van Duuren?

Mitchel van Duuren is een ondernemer en heeft 3 succesvolle bedrijven op zijn naam. Hij is al jaren een bekende op het gebied van gezondheid en voeding. Het meest bekend is hij geworden doordat hij de Paleo Revolutie op de kaart heeft gezet, inclusief 5 bijbehorende receptenboeken.

Hij is zich na het Paleo dieet nog verder gaan verdiepen en zodoende is het Keto Dieet tot stand gekomen, je kunt dit dan ook zien als een doorontwikkeling van het Paleo dieet. Het Keto dieet is iets strenger en lager in koolhydraten, wat bij veel mensen voor een nog sneller en beter resultaat zorgt.

Is Mitchel van Duuren betrouwbaar?

Michel is internationaal bekend en ook is hij meerdere malen te zien geweest in diverse televisie programma's.
De methode is bewezen en zijn product is compleet. Ook hebben wij de 60 geld terug garantie uitgetest en ook hier werd het geld netjes teruggestort op onze rekening. Het antwoord op deze vraag is dan ook een duidelijke JA!

Wat is Keto?

De namen Keto en Ketogeen zie je regelmatig voorbij komen. Het is eigenlijk een roepnaam voor alles wat met Ketose te maken heeft. Het is een staat van ons lichaam die bereikt wordt als ketonen en vetzuren gebruikt worden als brandstof.

Zodra je koolhydraten in je voeding gaat beperken tot 20 - 50 gram per dag, afhankelijk hoe actief iemand is zal je lichaam in ketose raken. De samenstelling van je voeding om in ketose te raken heeft niet alleen met het verlagen van je koolhydraten te maken. Je dient er volgens Mitchel voor te zorgen dat je voeding als volgt is samengesteld; laag in koolhydraten, gemiddeld in eiwitten en hoog in vetten. Hierdoor gaat je lichaam voornamelijk vet gebruiken als brandstof voor je spieren. Uiteindelijk zorgt dit er voor dat je lichaam een vetverbrandingsmachine wordt.

Hoe dit precies in zijn werk gaat zal Mitchel in de Keto Revolutie stap voor stap en in Jip en Janneke taal uitleggen.

Wat is de Keto Revolutie nu eigenlijk precies?

Het is een totaalpakket om op de eerste plaats snel en effectief gewicht te verliezen. Je krijgt meer energie, je bloedsuikerspiegel stabiliseert zich en je bent niet meer afhankelijk van suikers. De Keto Revolutie legt je stap voor stap uit hoe jij de strijd aangaat tegen de overtollige kilo's zonder honger te hoeven lijden.

Een ketogeen dieet is geen "hype" zoals vele denken, het dieet bestaat al heel lang maar het is in een nieuw jasje gestoken. Ketogeen eten wordt al heel lang ingezet als medicijn tegen bijv. mensen met epileptische aanvallen. Onderzoeken tonen aan dat de aanvallen met minstens 50% hierdoor afnemen. Ook wordt dit dieet ingezet voor mensen met diabetes type 2. Dit dieet maakt het mogelijk om diabetes om te keren zodat men zonder medicatie door het leven kan gaan. Voor deze 2 groepen is het niet verstandig om op eigen houtje te starten hiermee en te overleggen met je behandelend arts.

Wat krijg je als je de Keto Revolutie aanschaft?

Als je de Keto Revolutie aanschaft ontvang je direct een e-mail met je inloggegevens voor het leden gedeelte op elkehaptelt.

De Keto Revolutie is een totaalpakket die vooral gericht is op 'vet verliezen', maar deze methode biedt meerdere gezondheidsvoordelen dan alleen afvallen zoals hierboven vernoemd.
Je krijgt toegang tot meerdere digitale producten die we hieronder verder zullen benoemen.

Het Keto Revolutie Handboek

Dit is een uitgebreid e-boek waarin Michel zijn persoonlijke verhaal met je deelt. Daarnaast bevat dit boek alle informatie over wat Keto nu precies is, hoe het precies werkt en hoe jij je dit eigen kunt maken. Ook gaat hij in op wat je moet doen als het afvallen even stopt, en hoe je je ketonenwaarden het beste kunt meten. Ook konden we terugvinden dat het dieet geschikt is voor vegetariërs en veganisten.

21 Dagen Keto Revolutie Kookboek

Dit is een digitaal kookboek met 63 Keto Recepten.
Voor 21 dagen onbijt, lunch en avondeten.

Hierin staan geen tussendoortjes. In het Keto Revolutie handboek heeft Mitchel beschreven wat je als tussendoortje aan voeding mag pakken.

Keto Recepten

Maaltijdplanners en boodschappenlijstjes

Deze maaltijdplanners en boodschappenlijstjes voor 3 weken is een mooie aanvulling op het pakket. Dit scheelt je namelijk tijd, en je kunt zo met het boodschappenlijstje naar de winkel. Je hoeft hierbij niet na te denken of hetgeen wat je koopt wel binnen het dieet past. Deze is ook te downloaden op je mobiel dus je hoeft het ook niet over te schrijven op een papiertje, en je hebt gelijk voor de hele week je boodschappen in huis en kunt dus direct starten met het dieet.

Intermitterend vasten handboek

Vasten is iets waar de meeste mensen wel eens van gehoord hebben. Intermitterend vasten is een vorm van vasten waarbij je bijvoorbeeld een aantal uren per dag eet en daarna niets meer eet.

Michel legt uit in dit boek wat de voordelen zijn en hoe je vasten kunt toepassen in je dagelijkse of wekelijkse routine. Er zijn ook wetenschappelijk studies die aantonen dat intermitterend vasten kan helpen bij het afvallen of het verminderen van je trek. Kortom korte periodes van vasten kunnen je lichaam helpen om sneller terug gezond te worden.

Intermitterend vaste

Video cursus

Mitchel heeft alles ook nog eens uitgebreid uitgelegd in zijn video cursus. Deze heeft hij onderverdeeld in 3 weken en bestaat uit meer dan 20 video's. De informatie in zijn video's is hetzelfde als wat er in het Keto Revolutie Handboek staat, maar wij vinden dit zelf erg prettig. Het is toch net wat anders dan het lezen van tekst. Het leeft meer op deze manier.

De voordelen van de Keto Revolutie

Hieronder beschrijven we de voordelen van de Keto revolutie in het bijzonder, maar gelden ook voor een keto dieet in het algemeen:

Door met de Keto Revolutie aan de slag te gaan zul je:

 • Een compleet pakket ontvangen om te kunnen starten met een Keto Dieet
 • Minder honger hebben
 • Sneller afvallen
 • Van je suiker/ en of voedselverslaving af zijn
 • Lekker eten met recepten die niet moeilijk te bereiden zijn
 • Meer gezondheidsvoordelen ervaren. Het is o.a. namelijk ook ontstekingsremmend, het verbetert je hersenfunctie en je zult emotioneel stabieler zijn
 • Een stabiele bloedsuikerspiegel krijgen
 • Meer energie krijgen
 • Geen opgeblazen gevoel meer hebben
 • Minder vocht vasthouden
 • Geen enkel risico lopen i.v.m. de geld terug garantie van 60 dagen

De nadelen van de Keto Revolutie

Een Ketogeen dieet kan ook nadelen met zich mee brengen, namelijk:

 • Het is in het begin een grote aanpassing op je huidige eetpatroon en daar moet je even aan wennen
 • Je de Keto Griep zou kunnen krijgen in de eerste week waarbij je je moe en zwakker zult voelen. Dit kun je voorkomen en Mitchel legt uit hoe
 • Iets tijdrovender in de keuken, omdat je geen voorverpakte- en kant en klaar maaltijden meer nuttigt
 • Als je zwanger bent, diabetes hebt of een nieraandoening hebt, dien je altijd eerst te overleggen met je huisarts
 • Dat je tijdelijk een slechte adem kunt krijgen, dit is gelukkig niet blijvend
 • Alles is digitaal, sommige mensen hebben liever een echt boek in hun handen

Wat is de prijs van de Keto Revolutie?

De prijs van het totale pakket bedraagt €37. Wij vinden dit een prima prijs voor wat je krijgt. Het is een bewezen methode om af te vallen. Het is compleet, er is aandacht aan besteed en je kunt er direct mee aan de slag. Minimaal 3 weken lang kun je hiermee vooruit, je hoeft amper na te denken en weet je dat je het goed doet en dus ook daadwerkelijk gaat afvallen.

Het enige wat je zelf vooraf moet doen is je energiebehoefte uitrekenen. Dit is namelijk voor iedereen anders aangezien het afhankelijk is van je eigen gewicht, je lengte, je huidige vetpercentage, je doel en je activiteitsniveau. Hoe je dit uitrekent wordt uitgelegd en is niet moeilijk. Hou er hierbij rekening mee dat als je eenmaal kilo's bent afgevallen of je activiteitsniveau verandert dat je het dan opnieuw berekent. Zo zit je altijd goed en zul jij gegarandeerd af blijven vallen.

60 dagen geld terug garantie

Je loopt met deze garantie geen enkel risico en je krijgt je geld zonder opgaaf van reden teruggestort op je rekening. Dit hebben wij uiteraard voor jou getest en dit was inderdaad het geval. Het aankoopbedrag stond binnen 2 dagen terug op onze rekening.

Keto Revolutie klantervaringen

Wij zijn het internet voor jou gaan afspeuren naar klant ervaringen. Er zijn echt ontzettend veel positieve reacties te vinden, en hier en daar ook wat negatieve ervaringen, maar zodra je daar op inzoomt hebben deze te maken met het feit dat men last kreeg van de zogeheten Keto Griep, en daardoor is het uiteraard ook lastiger om het vol te houden. Dit is echter maar tijdelijk.

De meeste geven namelijk aan dat het goed vol te houden is, en dat is ook mijn eigen ervaring. De eerste week zul je nog trek hebben en is het echt even doorzetten, maar daarna ben je blij dat je dat gedaan hebt.

Hieronder een kleine greep uit de ervaringen van klanten. De namen hebben wij i.v.m. privacy weggelaten.

Keto Revolutie Ervaring
Ervaring Hennie
Ervaring Petra
Voor en na foto Keto dieet
Ervaring Margot

Mijn eigen ervaring met de Keto Revolutie methode

Nadat ik de keto revolutie had aangeschaft had ik mezelf voorgenomen om eerst alles goed door te nemen en me goed voor te bereiden voordat ik zou beginnen met het dieet. Toen ik dat eenmaal gedaan had, heb ik voor mezelf een doel gesteld en ben ik mijn energiebehoefte uit gaan rekenen. Je doel (hoeveel je wilt afvallen) is namelijk bepalend om uit te rekenen hoeveel je mag eten van de 3 macronutriënten.

Mijn energiebehoefte

Voor mijzelf hield dit in dat ik gekozen had voor een groot calorietekort en uitgerekend dat ik 25 gram koolhydraten zou gaan eten, 76 gram eiwitten en 115 gram vet. In percentages 8%, 24% en 68%. Met een totaal inname per dag van 1238 kcal. Het fijne aan de keto revolutie vind ik, dat er bij elk recept, per portie vermeld wordt hoeveel calorieën, koolhydraten, eiwitten en vetten het bevat.

Je kunt gewoon de recepten volgen voor 3 weken lang en indien nodig voeg je er iets aan toe of je haalt er iets vanaf. Soms ruilde ik het met een recept van de dag erna. De recepten bestaan namelijk uit ontbijt, lunch en avond gerechten maar bevatten geen tussendoortjes. Voor mijzelf was het een psychisch dingetje dat ik tussendoor ook wil snacken, op een gezonde manier wel te verstaan. Dat kwam voort uit mijn angst dat ik eventueel honger zou kunnen hebben tussendoor ;-). Wat overigens totaal niet het geval was bleek later.

De recepten uit het receptenboek gevolgd

Ik volgde het receptenboek, al ruilde ik hier en daar wel eens met een ander recept. Ik rekende uit op hoeveel ik dan per dag uit zou komen en hield rekening met mijn tussendoortjes die ik nog wilde nuttigen. Met de handige boodschappenlijstjes ging ik naar de winkel en zo begon mijn keto revolutie avontuur.

De eerste dagen was het even wennen en was ik erg blij met mijn komkommer, tomaatje of een gevuld ei als tussendoortje. Na een dag of 5 had ik deze eigenlijk niet meer nodig, maar nam ze omdat ik het gewoon lekker vond en het voor mezelf een soort van verwennerij was. Je hebt daarmee het gevoel dat je jezelf niks hoeft te ontzeggen, lekker kunt eten, maar toch afvalt.

Mijn resultaten

Ik ben op een dinsdag begonnen en had me voorgenomen om iedere dinsdagochtend op de weegschaal te gaan staan. Na week 1 was ik tot mijn verbazing al 3,3 kg kwijt. Dit was erg moitiverend en ging vrolijk door met het volgen van de recepten. De eerste paar dagen heb ik me wel wat slapjes gevoeld, maar daar moet je even doorheen. Daarna viel ik wekelijks gemiddeld zo'n 1,5 kg af, de ene week 1,7 en de andere 1,4 en na 9 weken had ik mijn doel van 15 kg behaalt.

Zelf ben ik mega enthousiast over dit dieet, aangezien je stap voor stap wordt begeleid en je geen honger hebt. En sterker nog ik at hierdoor veel gezonder en wil niks anders meer. Om die reden heb ik dan ook diezelfde calculator gebruikt maar met een ander doel. Afvallen hoef ik niet meer maar ik wil ook zeker niet meer aankomen. De calculator houd mij scherp en zo weet ik precies hoeveel ik van de 3 macronutriënten per dag kan eten om niet aan te komen. Ik kan dit dieet dan ook alleen maar van harte aanbevelen en ook daarna als je je streefgewicht eenmaal bereikt hebt. Dit is voor mij een nieuwe levensstijl geworden.

Eindoordeel

De prijs, de inhoud en de opmaak van het totaalpakket is gewoon goed te noemen.
Het bestellen en betalen ging snel, en je kunt direct aan de slag. Je moet je wel even goed inlezen, en de nodige voorbereidingen doen voordat je echt goed van start kunt gaan. Zelf heb ik eerst alle producten die ik niet meer mocht hebben in een vuilniszak gestopt en weggegooid.

Niet alleen als je kampt met overgewicht kunnen wij je dit product van harte aanbevelen, ook als je een gezond gewicht hebt en je niet wilt aankomen is dit product goed. Zelf ben ik in 9 weken tijd 15 kg afgevallen. Het heeft mij erg gemotiveerd en het is nu mijn nieuwe levensstijl omdat ik nu veel gezonder eet dan ervoor.

De Keto Revolutie kopen?

Ben jij na het lezen van deze review overtuigd en enthousiast geworden om te starten met "De Keto Revolutie"? Dan wensen wij jou uiteraard heel veel succes en veel plezier met de kilo's die je hiermee kwijtraakt.


Deel of beoordeel dit artikel hieronder.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Mocht je nog vragen hebben of heb je ervaringen met 'De Keto Revolutie van Mitchel van Duuren', laat dan onderaan de pagina een reactie achter.

Reactie plaatsen

Reacties

Sabine
6 maanden geleden

Dank je wel voor deze review. Vroeger deed ik aan Atkins maar de laatste jaren viel ik daar niet echt meer af, een paar kilo en dan hield het alweer op. Dankzij de keto revolutie ben ik gelukkig weer de 10 kilo kwijt die er nog af moest. Ik kan niet anders zeggen dan dat dit werkt en veel minder streng is dan Atkins. Nogmaals bedankt.
Met vriendelijk groet Sabine