Home » Reviews » Gezondheid » Afslank Receptenbijbel Review (Oscar Helm)
Cover Afslank Receptenbijbel

Ben jij op zoek naar een onafhankelijke review en ervaringen over de populaire Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm? Dan ben je hier op de juiste pagina terecht gekomen.

Als je wilt afvallen is het ook niet vreemd dat je hierna op zoek bent gegaan. De Afslank Receptenbijbel blijkt namelijk erg populair, en koolhydraatarm eten is erg in op dit moment. Het internet staat dan ook vol met positieve ervaringen van klanten over dit product.

Desondanks wilden wij zelf de Afslank Receptenbijbel uittesten om een goede en onafhankelijke review te kunnen schrijven hierover. Wij willen weten of dit product echt zo goed is, en wat er dan zo goed aan is.

In deze review gaan we je vertellen wie Oscar Helm is, of hij te vertrouwen is en wat het boek je te bieden heeft. Ook delen wij de klantervaringen en de prijs van het product.

Uiteraard gaan we je ook onze eigen mening hierover vertellen, en niet geheel onbelangrijk we gaan je vertellen of je met deze Afslank Receptenbijbel daadwerkelijk gaat afvallen. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Afvallen

Misschien wil je slechts een paar kilo afvallen zodat je kleding weer mooier valt. Of misschien wil je graag meerdere kilo's afvallen of lekkerder in je vel komen te zitten. Je bent een sporter en wilt je vetpercentage verlagen. Met betrekking tot afvallen zijn er talloze diëten te vinden op het internet.

Ze beloven allemaal gewichtsverlies, de één nog meer dan de ander. Ook zou je geen honger hoeven te lijden en de diëten zijn allemaal makkelijk vol te houden. Daarnaast wordt er bij ieder (nieuw) dieet geclaimd dat bestaande diëten niet werken. De Afslank Receptenbijbel van Oscar helm is er daar één van. Vandaar dat we ook dit product voor jou onder de loep namen.

Wie is Oscar Helm?

Oscar is een bekende blogger van de website HappyHealthy.nl, waarop hij dagelijks blogt en veel informatie deelt. Oscar heeft zijn volledige naam afgekort omdat deze naar eigen zegge te lastig is voor de mensen. Zijn volledige naam is namelijk Oscar Helmstäter.

Hij is tevens auteur van meerdere boeken, de Afslank Receptenbijbel is er één van. Daarnaast zou je Oscar wellicht kunnen kennen van zijn Youtube kanaal.

Oscar is afgestudeerd als sociaal psycholoog en in de orthomoleculaire geneeskunde. Deze laatste wordt niet erkend door de overheid. Maar het blijft een feit dat Oscar deze kennis bezit en deze ook goed weet uit te dragen. Dit is ook terug te zien in zijn producten die hij aanbiedt.

Is Oscar Helm betrouwbaar?

We hebben een aantal zaken gedaan om de betrouwbaarheid van Oscar en zijn product te testen. Namelijk:

 • Of Oscar met zijn bedrijf geregistreerd is bij de Kamer van Koophandel.
  Hij staat netjes bij de Kamer van Koophandel geregistreerd en communiceert deze informatie ook op zijn verkooppagina.
 • De Afslank Receptenbijbel besteld.
  Het bestellen van het boek ging gemakkelijk en lag de dag erna in mijn brievenbus.
 • De niet-goed-geld-terug garantie getest.
  3 dagen na mijn bestelling heb ik mijn geld terug gevraagd, en binnen 3 dagen stond het aankoopbedrag weer terug op mijn rekening.
 • Ervaringen van klanten hierover opgezocht.
  De ervaringen van klanten zijn positief, ze krijgen wat er beloofd is op de verkooppagina en behalen resultaten. Daarover later meer.

Wat krijg je als je de Afslank Receptenbijbel aanschaft?

Voordat je het product aanschaft, ben je natuurlijk benieuwd naar wat je kunt verwachten. Wij gaan hieronder het product inclusief de te ontvangen bonussen voor jou beschrijven.

Het boek de Afslank Receptenbijbel

Oscar Helm heeft ervoor gekozen om 2 varianten van zijn product aan te bieden. Je kunt kiezen tussen alleen een e-boek of je besteld het fysieke boek en je krijgt het e-boek erbij. Sommige mensen vinden het namelijk toch fijner om een fysiek boek in de hand te hebben. Daar zit wel een klein prijsverschil tussen, maar dan heb je wel een mooi boek met een harde kaft. Wat dit prijsverschil is lees je onder het kopje "Wat is de prijs van de Recepten Afslankbijbel?"

Inhoud

We gaan hier de inhoud van het e-boek beschrijven en hoe deze is opgebouwd.
Je ontvangt het e-boek direct na aanschaf in je e-mail. Het boek in PDF formaat bevat 160 pagina's. De opmaak hiervan ziet er goed uit. In het eerste gedeelte wordt er een globale uitleg gegeven over voeding. Hierin wordt o.a. uitgelegd waarom gezond eten belangrijk is, en welke factoren ervoor zorgen dat je minder gezond gaat eten. Vervolgens geeft hij oplossingen en tips om hiermee om te gaan.

De theorie in het boek brengt jou in de richting van onbewerkte, pure voeding en minder suikers (dus minder koolhydraten). Maar wel realistisch en niet te extreem. Daarna komen de recepten aan bod. Deze zijn onderverdeeld in Ontbijt, Dranken, Lunch, Salades en dressings en Avondeten. En daarnaast nog zaken voor als je lekkere trek hebt of krijgt.

Bij de recepten zie je dat er onderscheid gemaakt wordt tussen recepten met of zonder koolhydraten. Er staat netjes bij wat je nodig hebt, hoe je het klaarmaakt en wat de bereidingstijd is. Bij elk recept staat een mooie foto van het eindresultaat, inclusief een variatie tip van het desbetreffende recept. De recepten zijn standaard gemaakt voor 2 personen en zijn gemakkelijk te bereiden. Dit vinden wij echt een grote plus. Zie hieronder twee voorbeeldrecepten uit het boek.

Recept gestoofde prei met kip
Recept Chocolade Milkshake

Of je nu alleen voor het e-boek kiest of voor het fysieke boek, in beide gevallen ontvang je de bonussen. Deze gaan wij hieronder beschrijven.

Bonussen

Dag- en Weekmenu's inclusief boodschappentips.

Deze bonus zit in de Afslank Receptenbijbel zelf verwerkt. Menu's voor 6 weken lang zijn hierin opgenomen. Voor iedere dag staan daar 3 maaltijden in die je kunt maken met de recepten uit het boek. Zie hiernaast een voorbeeld.

10 Gezonde Toetjes

Dit is een los e-boekje wat je als bonus krijgt met daarin 10 gezonde toetjes als aanvulling op je maaltijd.

84 Gezonde tussendoortjes

Deze bonus is ook een los e-boek wat extra wordt meegeleverd met daarin 84 gezonde tussendoortjes. Handig voor als je tussendoor trek hebt en toch iets gezonds kan eten.

week menu receptenbijbel

12 richtlijnen voor een slank en Gezond Lichaam

Deze richtlijnen kun je terugvinden in de eerste 30 pagina's van het boek, en is in onze ogen niet echt een bonus. Wel zijn het belangrijke richtlijnen die je echt nodig hebt om succesvol af te vallen. Zo wordt er bijvoorbeeld uitgelegd wat de verschillende koolhydraten zijn, wat ze doen en waarom je deze beter wel of niet kan laten staan. Je krijgt o.a. uitleg over suikers, maar ook wat stress met je lichaam doet. Informatie waar je echt wat aan hebt en die je moet weten voordat je goed aan de slag kunt.

Het Utieme Afslankprogramma

Een programma waarbij je elke maand een aantal video's kunt bekijken door in te loggen op een ledengedeelte. De video's gaan over gezond leven en afvallen. Deze bonus is de eerste maand gratis en daarna betaal je €19,97 per maand via een automatische incasso. Dit is niet verplicht. Maar als je hier geen gebruik van wilt maken dien je dit wel binnen 30 dagen aan te geven / op te zeggen, anders loopt het automatisch door totdat je het opzegt. Update: sinds jan. 2020 is deze optie komen te vervallen.

Wat is de prijs van de Afslank Receptenbijbel?

Zoals eerder vermeld is de Afslank Receptenbijbel in 2 varianten te bestellen. Kies je voor de optie zonder het fysieke boek, dan ontvang je het e-boek inclusief de bonussen en daarvoor betaal je €27,- euro. Als je kiest voor het fysieke boek, dan ben je iets meer kwijt namelijk €37,-.euro. Je ontvangt dan het fysieke boek, het e-boek en de bonussen.

Deze prijzen zijn beide prima. Maar als je ze vergelijkt zijn wij van mening dat je met het fysieke boek meer waard voor je geld krijgt. Het is een mooi boek, je kunt deze fysiek doorbladeren, en het staat mooi in je boekenkast en dat voor €10,- euro extra.

Wat zeggen klanten over de Afslank Receptenbijbel?

Als we gaan zoeken naar klantervaringen van de Afslank Receptenbijbel, zien we vooral positieve reacties van klanten voorbij komen. Ook een aantal negatieve reacties, maar als je daar op in gaat zoomen hebben die niks te maken met de Afslank Receptenbijbel zelf.

Deze negatieve reacties gaan meer over de "gratis" bonus "het ultieme afslankprogramma". Welke weliswaar de eerste maand gratis is, maar daarna je ervoor moet betalen. Ondanks dat het er wel bij staat, wordt hier nog wel eens overheen gelezen waardoor je er weer een maand of zelfs langer aan vast zit. Zie hieronder.
“Het Ultieme Afslank Programma – Geen instapkosten, daarna € 19,97 per maand” en “Het Ultieme Afslank Programma eerste maand (t.w.v. € 19,97) – GRATIS”.  Update: sinds januari 2020 heeft Oscar besloten om deze abonnementsvorm geheel te verwijderen.

De positieve reacties zijn gelukkig over het product zelf, met name dat de recepten erg smakelijk zijn en makkelijk te bereiden. Men gaat tussendoor minder snaaien omdat de samenstelling er voor zorgt dat je een voldaan gevoel hebt na je maaltijd. Daarnaast zijn de mensen enthousiast en te spreken over hun gewichtsverlies en/of de afgenomen centimeters in omvang. Zie hieronder een aantal klantreacties over de Afslank Receptenbijbel.

receptenbijbel review
recensie Marina
Recensie Christel
Recensie Elbrich
Recensie Danny

Mijn eigen ervaring met de Afslank Receptenbijbel

Enthousiast ging ik aan de slag met de recepten uit het boek. Na 2 weken had ik al veel meer energie, voelde me goed en ik was inmiddels al 4,7 kg kwijt. De recepten zien er niet alleen mooi uit in het boek, ze smaken ook nog eens goed en waren snel klaar te maken. Ik heb dingen gegeten die ik normaal niet snel zou eten, maar die nu inmiddels tot mijn favorieten behoren. En daar waar ik van dacht, dit lust ik niet of heb ik nu geen zin in, heb ik vervangen voor iets anders. De afslank receptenbijbel is in mijn ogen geen dieet, maar het aanpassen van je eetgewoonten en voor mij een nieuwe en gezonde levensstijl.

Na 4 weken was ik al 7,4 kg kwijt en ik voelde me echt super. Daarna ging het gewichtsverlies wat langzamer en na 8 weken was ik toch 10,8 kg kwijt in totaal. Ik heb geen honger gehad, behalve in de eerste week. Je lichaam moet er wel even aan wennen. Ik heb in de eerste week dan ook vaak een stukje komkommer of snoeptomaatjes extra gepakt.

De eerste week had ik ook echt moeite om 2 liter water te drinken, maar op een gegeven moment merkte ik gewoon dat ik zelfs dorst had als ik even niet dronk. Ik ga nog even door met het dieet aangezien ik nog zo'n 6 kg kwijt wil, maar dat gaat me helemaal lukken op deze manier. Als ik eenmaal op mijn streefgewicht ben zal ik zo blijven eten, alleen de goede koolhydraten langzaam aan wat opbouwen. Het is niet alleen dat ik me goed voel omdat ik ben afgevallen, maar ik eet daadwerkelijk veel gezonder dan voorheen. En dat bevalt me eigenlijk heel goed. En het belangrijkste vind ik dat je dus helemaal geen honger hebt, waardoor je het ook makkelijk vol kunt houden.

Is de Afslank Receptenbijbel de moeite waard?

De afslank receptenbijbel is om de volgende redenen zeker de moeite waard:

 • Op een gezonde en verantwoorde manier toch snel afvallen.
 • Je absoluut geen honger hoeft te lijden.
 • Niet te extreem laag in koolhydraten, waardoor het makkelijk vol te houden is.
 • Het is wetenschappelijk onderbouwd.
 • het is geschikt voor het gehele gezin.
 • Je tussen de gerechten mag variëren.

Eindoordeel

Al met al vinden wij het een compleet pakket voor een goede prijs. Je gaat gezond eten met de juiste samenstelling en de juiste voedingstoffen, wat zorgt voor minder trek of snaai momenten. En wat ook belangrijk is vinden wij, dat je zeker gewicht gaat verliezen als je op deze manier eet. Koolhydraatarm eten heeft zich op dat gebied wel al bewezen en is wat ons betreft ook een goede manier om gezond en verantwoord af te vallen.

De opmaak van het boek is goed, het zit goed in elkaar en de recepten zijn smakelijk en makkelijk te bereiden. Dat je met deze recepten afvalt is dan ook niet raar, aangezien ze je een voldaan gevoel geven en je daardoor automatisch minder trek hebt en dus minder tot geen snaai momentjes hebt. Mocht je nog wel trek hebben, wat vooral in het begin nog zo is, dan heb je uiteraard de bonus met de 84 gezonde tussendoortjes.

Een compleet pakket voor een goede prijs vinden wij voor als je wilt afvallen en gezonder en bewuster wilt gaan eten maar geen honger wilt lijden. Wat wij zelf net als vele andere klanten een nadeel vinden is de abonnementsvorm. Aangezien hier toch regelmatig overheen gekeken wordt en klanten dan onnodig opgezadeld worden met een abonnement die ze helemaal niet willen. Dit vinkje zou wat ons betreft gewoon uit moeten staan, en als optie aangeboden moeten worden.

De Afslank Receptenbijbel kopen?

Na het lezen van deze review ben jij hopelijk net zo enthousiast over de Afslank Receptenbijbel als wij. Wil jij graag op een verantwoorde manier, snel afvallen dan is de Afslank Receptenbijbel echt iets voor jou. Je kunt deze bestellen door op onderstaande groene knop te klikken, zodat je deze met de huidige korting kunt aanschaffen.

Wij wensen jou veel plezier met deze manier van eten, want de resultaten zullen niet uitblijven. Laat gerust onderaan deze pagina je reactie, en je behaalde resultaten achter.

Wil Jij Afvallen, Gezonder Eten Zonder Honger Te Lijden?

Cover Afslank Receptenbijbel

Deel of beoordeel dit artikel hieronder.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Mocht je nog vragen hebben of heb je ervaringen met de "Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm", laat dan onderaan de pagina een reactie achter.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.