Home » Reviews » Gezondheid » 20 Dagen Suikervrij Review (Ria Kamelle)
20 dagen suikervrij cover

Welkom op de pagina "20 Dagen Suikervrij Review". We gaan vandaag een review schrijven over dit product en onze mening en ervaring zoals ook klantervaringen met jou delen.

Het product betreft een e-boek uitgebracht door Ria Kamelle, met daarin dagmenu's voor 20 dagen zodat jij 20 dagen lang suikervrij kunt eten. De recepten zijn puur natuur en bevatten geen suikers en je hoeft daarmee zelf niet na te denken of iets wel of geen (verborgen) suikers bevat. Het is namelijk zo dat het grotendeel van de boodschappen die jij standaard koopt, verborgen suikers bevatten, waar jij dus geen weet van hebt.

Dat suiker ongezond is weten de meesten onder ons wel, maar hoe het nu precies werkt misschien niet. In onze beoordeling zullen we gaan kijken naar welke beloftes er worden gedaan, wat je krijgt en of je waar krijgt voor je geld en of deze methode daadwerkelijk werkt.
Benieuwd? Lees dan snel hieronder verder.

Is suiker ongezond en zo ja waarom?

Suiker is niet alleen ongezond, het kan zelfs schadelijk zijn voor je gezondheid wanneer je er teveel van binnen krijgt. Als je teveel geraffineerde suikers eet, zul je niet alleen aankomen in gewicht. Het kan ook leiden tot diabetes, chronische ziektes en/of overige kwaaltjes. Dit moet je uiteraard zien te voorkomen al is dat soms makkelijker gezegd dan gedaan. Vooral als je niet precies weet hoe het zit en je verborgen suikers binnenkrijgt terwijl je denkt dat je gezond bezig bent.

Dat er suikers in koek, snoep en gebak zitten weet eigenlijk iedereen wel. Maar wist je bijvoorbeeld dat brood, pasta en aardappelen ook suikers bevatten? Ook in de kant en klaar producten zitten toegevoegde suikers, eet deze dus met mate. Bereid je maaltijden om die reden zoveel mogelijk met verse producten.

Wie is de maker van 20 Dagen Suikervrij?

Ria Kamelle (49) claimt de auteur te zijn van het e-boek '20 Dagen Suikervrij'. Ria heeft volgens haar zeggen dit boek speciaal geschreven voor vrouwen die 40 jaar of ouder zijn, die in de overgang ofwel menopauze zijn. Dat vinden wij dan ook niet vreemd aangezien Ria zich met haar overige producten 'Slank door de Overgang' en 'Overwin je Overgang' ook tot deze doelgroep richt.

Één van bovengenoemde producten hebben wij al eerder onder de loep genomen. Zie onze pagina: Slank Door De Overgang Review. Om die reden zijn wij dan ook al bekend met de naam Ria Kamelle en de doelgroep waar ze zich op richt. Deze doelgroep past dan ook perfect bij de producten die we hierboven noemden. 20 dagen suikervrij daarentegen is in onze ogen zeker niet alleen geschikt voor vrouwen van 40 jaar of ouder. Teveel suiker is namelijk voor iedereen ongezond. Dus deze link naar alleen die doelgroep snappen wij niet helemaal, maar dat even terzijde.

Ria Kamelle

Is de maker van 20 Dagen Suikervrij betrouwbaar?

Toen wij destijds een review gingen schrijven over het product Slank door de Overgang, zijn wij uiteraard al op onderzoek uit gegaan. We gingen kijken naar wie Ria Kamelle precies is en of zij te vertrouwen is. Tijdens dat onderzoek zijn wij erachter gekomen dat de naam Ria Kamelle een pseudoniem (schuilnaam) is achter het product Slank door de Overgang.

Dit geldt ook voor het product 20 Dagen Suikervrij. Een pseudoniem wordt vaker gebruikt om online producten te verkopen. Dit wordt gedaan om bijvoorbeeld een band met de verkoper (die eigenlijk zelf niet eens in de overgang is) te scheppen, zoals bij Slank door de Overgang. Eigenlijk is het niks meer of minder dan een marketingtruc, wat los staat van het feit of een product wel of niet betrouwbaar is.

Op de verkooppagina van het product 20 dagen suikervrij zelf, zien we geen Kvk-gegevens staan. Als je onderaan de verkooppagina doorklikt ga je naar de website overgang.info, waar wel de Kvk-gegevens onderaan vermeldt staan. De gegevens hebben wij gecontroleerd en deze gegevens kloppen.

Voor wie is het product 20 Dagen Suikervrij geschikt?

Volgens de verkoper is '20 dagen suikervrij' speciaal geschikt voor vrouwen van 40 jaar of ouder die gewicht willen verliezen op een gezonde manier. Dit met de reden dat de hormoonhuishouding van vrouwen boven de 40 verandert, waardoor ze in gewicht aan zullen komen en dan met name meer buikvet krijgen.

In diezelfde doelgroep zou het geschikt voor jou zijn, als jij je herkent in de onderstaande punten:

  • Ben jij het diëten meer dan zat?
  • Wil jij van je buik(je) af?
  • Heb je trek in zoetigheid en is de verleiding soms moeilijk te weerstaan?
  • Zit je kleding niet meer lekker / te strak?
  • Ben jij op zoek naar iets wat werkt?

Wij zijn van mening dat ook mannen vanaf hun 40 jaar in een penopauze terecht komen waarbij de hormoonhuishouding verandert. Ook zij zullen meer buikvet ontwikkelen dan voorheen en dus ook baat hebben bij suikervrij eten. Daarnaast is het zo dat suiker bij iedereen invloed heeft op je hormoonhuishouding en bloedsuikerspiegel, ongeacht je leeftijd. Teveel suiker is gewoonweg voor niemand gezond, al wordt het na je 40e wel lastiger om je van de overtollige kilo's te ontdoen. Wij vinden het jammer dat de verkoper zich dus alleen richt tot vrouwen van 40 jaar of ouder.

Wat krijg je als je 20 Dagen Suikervrij aanschaft?

Als je een online product wilt aanschaffen, wil je uiteraard weten wat je precies krijgt en wat je ervan kunt verwachten. Als je 20 Dagen Suikervrij aanschaft, krijg je direct toegang tot het product omdat alles digitaal is. Naast het e-boek 20 Dagen Suikervrij ontvang je ook nog een aantal bonussen.

Zie hieronder het totaalpakket afgebeeld.

20 Dagen Suikervrij  totaalpakket

We zullen de inhoud van het totaalpakket hieronder verder voor jou beschrijven.

Inhoud

E-boek 20 Dagen Suikervrij

Het e-boek 20 Dagen Suikervrij is een suikerdetox programma en bevat in totaal 142 pagina's. Het boek begint met een voorwoord, gevolgd door enkele klantervaringen. Daarna een gedeelte over de voorbereiding van het programma. Opvolgend een aantal pagina's waarin wordt verteld welke ingrediënten en hulpmiddelen handig zijn om in huis te hebben. Vervolgens worden er nog enkele tips gedeeld en daarna volgen een aantal pagina's met recepten om zelf sauzen en kruidenmixen te maken.

Dan begint de dagplanning met de suikervrije recepten van dag 1 tot en met dag 20. De recepten zijn niet alleen suikervrij, maar ook 100% gluten- en zuivelvrij. Per dag krijg je een kant en klaar recept voor het ontbijt, de lunch en het avondeten. Ieder recept is voorzien van het aantal porties, de ingrediënten, de bereidingstijd en de bereidingswijze.

De vormgeving ziet er erg netjes uit, de recepten zijn op zich wel goed en zijn suiker- en glutenvrij. Al wordt druivensuiker of fruitsuiker in dit boek niet behandeld als suiker terwijl dit natuurlijk wel zo is. Dit heeft te maken met het feit dat de focus in dit boek alleen gelegd wordt op de geraffineerde suikers. Wat ons betreft had de verkoper daar wel iets verder op door kunnen borduren. Verder is het boek eenvoudig beschreven waardoor het allemaal goed te volgen is.

Bonussen

Bij online producten zie je eigenlijk altijd dat er bonussen aan toe worden gevoegd. Soms zijn dit echt waardevolle toevoegingen en soms zijn deze puur noodzakelijk om het product compleet te maken. Om die reden gaan wij de bonussen die je bij 20 Dagen Suikervrij krijgt hieronder voor jou beschrijven.

Bonus 1: Startersgids 20 Dagen Suikervrij

Deze bonus is een klein e-boekje met wat informatie over welke voordelen er nog meer aan suikervrij leven zitten en hoe je deze suikervrije levensstijl buitenshuis aan kunt houden. De titel van deze bonus vinden wij enigszins een beetje vreemd en de informatie die je hierin leest had makkelijk opgenomen kunnen worden in het e-boek "20 Dagen Suikervrij". Daarnaast zijn de voordelen die hierin beschreven worden niet wetenschappelijk onderbouwd.

Bonus 2: 10 suikervrije dranken

Je ontvangt in deze bonus 10 recepten voor suikervrije dranken. Je ontvangt niet alleen recepten voor koude dranken maar ook hoe je bijvoorbeeld een gezonde warme chocolademelk kunt maken. Wat ons betreft niet echt een hele waardevolle toevoeging en had ook in het e-boek "20 Dagen Suikervrij" opgenomen kunnen worden.

Als je namelijk logisch nadenkt dan weet je dat je geen cola meer mag drinken. Daarnaast blijft er niet heel veel meer over dan water of thee. Het water kun je inderdaad een smaakje geven met bijvoorbeeld een schijfje citroen, limoen, komkommer of een muntblaadje. Het enige wat de meeste mensen niet weten is dat je warme chocolademelk kunt drinken op een gezonde manier. Maar nogmaals dit had wat ons betreft gewoon opgenomen kunnen worden in het e-boek "20 Dagen Suikervrij".

Bonus 3: 10 suikervrije lekkernijen

Deze bonus vinden wij wel een leuke toevoeging omdat veel mensen niet weten dat dit mogelijk is binnen een suikervrije levensstijl. Deze recepten voor lekkernijen zijn makkelijk en snel klaar te maken. Op deze manier kun je toch op zijn tijd genieten van lekkere dingen zoals bijvoorbeeld: muffins, cake, koekjes of taart. Deze recepten zijn niet alleen gezond, ze zijn ook echt lekker en het hele gezin zal ervan smullen.

Bonus 4: boodschappenlijstjes

Dat een boodschappenlijstje handig is zullen wij niet ontkennen, toch vinden wij ook deze bonus vrij nutteloos. Dit aangezien ieder recept in het e-boek "20 Dagen Suikervrij" een ingrediëntenlijst bevat, wat eigenlijk al je boodschappenlijstje is.

Bonus 5: Toegang tot de besloten Facebook community 

Na aanschaf van het product kun je lid worden van de besloten Facebook groep. De groep is privé en alleen voor leden die ook het product hebben aangeschaft. Alleen leden van deze groep kunnen jouw berichten lezen en of beantwoorden. Je leest hier bijvoorbeeld tips van andere leden, je kunt ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar. Dit kan voor sommige mensen zeer motiverend werken.

Bonus 6: Motivatie e-mails en levenslang updates

Aangekomen bij de laatste bonus, kunnen we ook hier helaas niet erg enthousiast over zijn. Wij zien het in ieder geval niet als een bonus. De tips of informatie die je per e-mail ontvangt, zijn ook terug te vinden in het boek en bieden dus geen meerwaarde. In de e-mails worden vooral andere producten van Ria Kamelle aangeprijsd. In onze ogen dus meer een meerwaarde voor de verkoper dan voor jou.

Wat is de prijs van 20 Dagen Suikervrij?

Op het moment van schrijven (8-12-2020), kun je het product "20 Dagen Suikervrij" aanschaffen voor €49,- euro. Wij vinden deze prijs echt aan de hoge kant voor alleen een suikervrij dieet met enkele recepten. Als we dit product vergelijken met soortgelijke producten zijn van mening dat er betere en goedkopere alternatieven zijn.

Dit is even los van het feit dat de inhoud van het e-boek 20 Dagen Suikervrij relatief goed te noemen is en suikervrij eten absoluut gezond is.

Als voorbeeld hebben we dit product vergeleken met de Keto Revolutie van Mitchel van Duuren waar je €37,- euro voor betaald. Je bent met dit product niet alleen goedkoper uit, je krijgt ook nog eens meer waar voor je geld. Over de Keto Revolutie hebben wij ook een review geschreven. We zullen hier de link naar de review plaatsten De Keto Revolutie Review (Mitchel van Duuren), zodat je ook zelf deze 2 producten kunt vergelijken en je eigen oordeel hierover kunt vellen.

Niet goed geld terug garantie

De verkoper biedt op het product 20 Dagen Suikervrij een niet goed geld terug garantie van 30 dagen. Mocht je om welke reden dan ook niet tevreden zijn, dan kun je je geld terug vragen binnen 30 dagen. Je loopt wat dat betreft geen enkel risico.

Wat zijn de ervaring van klanten met 20 Dagen Suikervrij?

Als we gaan kijken naar ervaringen en reviews van klanten over 20 dagen Suikervrij van Ria Kamelle, dan komen we over het algemeen erg positieve ervaringen tegen. Tevens zien we ook geen problemen voorbij komen over de niet goed geld terug garantie, wat in ieder geval een goed teken is.

De besloten Facebook groep is actief in gebruik. Ria (kuch) reageert frequent op de vragen die in deze groep voorbij komen. Ook zien we hierin positieve reacties over de recepten. Vrouwen delen in deze groep hun ervaringen en resultaten, die ook allen positief zijn.

Men valt gemiddeld zo'n 2 a 3 kilo af in de eerste week. We moeten er wel even bij vermelden dat je met zo'n dieet voornamelijk de eerste week 2 a 3 kilo aan vocht verliest, dat is dus nog geen vet. Daarna ga je eigenlijk pas vet verbranden, maar ook dat zul je bereiken met dit dieet in 20 dagen. Maar wat na die 20 dagen? Als je dan weer normaal gaat eten dan vliegen de kilo's er uiteraard weer aan. Maar dat geldt voor ieder ander dieet natuurlijk ook. Je zult daar zelf een gulden middenweg in moeten zien te vinden.

Eindoordeel

Het boek 20 Dagen Suikervrij kan dus breder ingezet worden dan alleen voor de doelgroep "vrouwen van 40 jaar of ouder". Het doet er bij een suikervrij dieet namelijk niet toe, aangezien te veel suiker voor iedereen ongezond is ongeacht je leeftijd of geslacht. De inhoud van 20 Dagen Suikervrij is relatief goed te noemen maar zeer eenvoudig beschreven. Eenvoudig en goed te volgen is normaal gesproken positief. In dit geval vinden wij het iets wat kort door de bocht.

Het lichaam en de invloed van suikers op je lichaam is namelijk veel complexer dan hierin wordt beschreven, ook al klopt de kern hiervan wel. De recepten zijn lekker en makkelijk om klaar te maken. Dat er een pseudoniem (schuilnaam) gebruikt wordt, zien we wel vaker. Dit doet in dit geval niks af aan de betrouwbaarheid aangezien je krijgt wat er beloofd wordt en er geen negatieve ervaringen zijn rondom de betrouwbaarheid.

De bonussen die hier toegevoegd worden zijn niet echt van toegevoegde waarde en hadden gewoon toegevoegd kunnen worden aan het e-boek 20 Dagen Suikervrij. Zo lijkt het namelijk alsof je heel veel extra krijgt terwijl dat niet zo is. Daarom vinden wij de prijs dan ook aan de hoge kant. Je zal zeker gewicht gaan verliezen als je je aan de recepten houdt, maar hou er rekening mee dat je als je daarna weer normaal gaat eten de kilo's er ook weer aan zullen komen. Het is dus de bedoeling dat je gaat minderen met de geraffineerde suikers.

20 Dagen Suikervrij kopen?

In essentie is het product 20 Dagen Suikervrij prima. Ben jij overtuigd en wil jij graag starten met een suikervrij dieet dan kan dat door op de onderstaande groene te klikken. Je gaat dan direct naar de verkooppagina van het product 20 Dagen Suikervrij.
Mocht jij tot aanschaf overgaan, dan zouden we het op prijs stellen als jij jouw ervaring onderaan deze pagina met ons zou willen delen.

20 dagen suikervrij cover

Deel of beoordeel dit artikel hieronder.

Rating: 4 sterren
1 stem

Mocht je nog vragen hebben of heb je ervaring met "20 Dagen Suikervrij", laat dan onderaan de pagina een reactie achter.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.