Home » Reviews » Geluk en Relatie » Online Cursus Leven in het Nu Review (Frank de Moei)

Welkom op de pagina "Online Cursus Leven in het Nu Review". Op deze pagina gaan we onze eigen ervaring en bevindingen met je delen over deze cursus. Maar ook gaan we de ervaringen van klanten met je delen, die deze online cursus Leven in het Nu al gevolgd hebben.

De Online Cursus Leven in het Nu, is speciaal ontwikkeld voor mensen die veel in hun hoofd zitten. Doordat men zoveel nadenkt vergeten ze bijna te leven. Ze genieten niet echt van vandaag of het moment, omdat ze in hun hoofd alweer bezig zijn met morgen. Morgen denken ze weer aan overmorgen en ga zo maar door. Je aandacht wordt daardoor afgeleid van je leven op dit moment.

Zit jij veel in je hoofd en pieker je veel over het verleden of over de toekomst, dan is deze cursus wellicht iets voor jou. Ben jij nieuwsgierig hoe deze cursus jou kan helpen om meer te genieten van het leven? Lees dan snel verder.

Wat is Leven in het nu?

Je zou toch denken dat we allemaal al in het nu leven, toch is dat niet geheel waar. Doordat we vaak druk zijn vergeet je te genieten van het moment zelf. Je bent je niet echt bewust van het hier en nu omdat je in je hoofd met andere dingen bezig bent. Dingen zoals wat je allemaal nog moet doen vandaag of deze week. Ook het verleden heeft invloed op onze gedachten die maar door ons hoofd blijven gaan. De hele dag zijn we druk en aan het einde van de dag vraag je je af waarmee je nu zo druk bent geweest. Je leeft als het ware op een automatische piloot waardoor je niet echt aanwezig bent bij dat wat je doet.

Leven in het NU houdt in het kort in dat je volledig aanwezig bent bij wat er NU is. In bepaalde situaties zul je merken dat dat vanzelf gaat. Als je bijvoorbeeld in de natuur bent zul je echt aanwezig zijn en goed kunnen verbinden. Denk maar eens aan het moment dat je 's ochtends vroeg in het bos loopt, je de vogeltjes hoort fluiten en de dennengeur ruikt. Of dat je aan het strand ligt, het zeewater hoort kabbelen en de warmte van de zon op je lichaam voelt en hoe jij je daarbij voelt. In die situaties gaat dat haast vanzelf, maar in het dagelijks leven raak je dat gevoel heel snel kwijt.

Deze online cursus geeft je de handvatten en de hulpmiddelen die je nodig hebt om te leven in het nu.

Wie is de maker van de online cursus Leven in het Nu?

Frank de Moei heeft de online cursus "Leven in het Nu" ontwikkeld. Tevens is hij de eigenaar en oprichter van NewStart.nl, wat weer een onderdeel is van Capedium Training & Coaching. Frank blinkt uit op het gebied van persoonlijke ontwikkeling doordat hij al meer dan 25 jaar professioneel coacht. Alle cursussen die aangeboden worden via zijn website zijn door Frank zelf ontwikkeld.

Coaching, training, psychologie en persoonlijke ontwikkeling zijn zijn passies en hij helpt jou graag met jouw persoonlijke groei. Frank is een echte expert op dat gebied, hij draagt dit ook echt uit en je ziet het terug in zijn producten.

Frank de Moei

Is Frank de Moei betrouwbaar?

Wij kennen Frank al aangezien we al eerder producten van hem hebben mogen reviewen zoals; Betere relaties Met iedereen, Vind je ideale baan, Blijvend Zelfvertrouwen en Nooit meer zorgen of stress. Dat Frank betrouwbaar is en dat zijn producten die we eerder gereviewd hebben van goede kwaliteit zijn weten wij inmiddels al.

Frank zijn bedrijfsgegevens staan duidelijk op zijn website vermeldt. Hij is transparant over wat hij doet en dat doet hij dan ook al meer dan 25 jaar. Tevens is hij aangesloten bij meerdere brancheorganisaties zoals het EMCC (European Mentoring and Coaching Council) en het NOBCO (Nederlandse orde van beroepscoaches).

Voor wie is de online cursus Leven in het Nu geschikt?

Deze cursus is geschikt voor iedereen die:

 • Minder wil piekeren / nadenken
 • Minder in hun hoofd en meer terug naar hun gevoel wil
 • Op zoek is naar meer innerlijke rust
 • Bepaalde gedachten los wil laten
 • Meer wilt genieten van het leven
 • Meer ontspanning wil
 • Bewuster wil leven
 • Meer in het moment aanwezig wil zijn

Daadwerkelijke vervulling van enkele bovenstaande punten blijft vaak uit doordat de aandacht voor veel mensen meer vanuit het denken gecentreerd wordt. Je kunt namelijk fantastische denkbeelden hebben over wat je graag wilt doen of wilt bereiken. Maar deze denkbeelden zullen niet gerealiseerd worden zolang deze enkel en alleen in je hoofd blijven zitten als een mogelijkheid. Herken jij jezelf hierin, dan is deze cursus echt iets voor jou.

Wat krijg je als je de online cursus Leven in het Nu aanschaft?

Als je de online cursus Leven in het nu aanschaft ben je uiteraard benieuwd naar wat je ervan kunt verwachten. Na aanschaf ontvang je direct een bevestiging in je e-mail. Ook krijg je via de e-mail de lessen toegestuurd, ongeveer een les per week. Hier is bewust voor gekozen zodat je niet te snel gaat en je in die week ook de bijbehorende oefening(en) goed kunt doen.

In totaal ontvang je 13 lessen, verspreid over 11 weken. Bij 10 van deze 13 lessen zit een uitgebreide audio-oefening van +/- 25 min. Als je je eerste les via de mail ontvangt krijg je van Frank ook gelijk het volledige overzicht van alle lessen en hoe deze zijn opgebouwd. Het is een behoorlijk uitgebreide cursus waar je zo'n kleine 3 maanden mee bezig bent.

Hieronder zullen we de lessen benoemen zodat je weet welke onderwerpen er behandeld worden. Hiermee krijg je een goed beeld over wat je precies kunt verwachten zonder dat we alles inhoudelijk verklappen.

Inhoud

Les 1: Welkom en overzicht

Les 2: Leven in het nu – wat is dat nu eigenlijk?
Inclusief audio-oefening –  Bewust worden van je gedachten

Les 3: Waarom lukt het je niet om in het nu te leven?
Inclusief audio-oefening –  Vind de stilte tussen je gedachten

Les 4: Zit jij vast in de illusie van verleden en toekomst?
Inclusief audio-oefening –  Bewuster leven in het nu

Les 5: Waarom doen onze hersenen niet wat we willen?
Inclusief audio-oefening –  Gedachten weigeren of terugsturen

Les 6: Samenvatting – van weerstand en controle naar acceptatie en vertrouwen.
Inclusief audio-oefening –  Ontspannen je dag beginnen

Les 7: Wat doe je precies met je gedachten en emoties?
Inclusief audio-oefening –  Van denken naar ademhalen

Les 8: Lichaamswerk — oefenen met het nu.
Inclusief audio-oefening –  Dieper oefenen met je zintuigen

Les 9: Praktische uitdagingen – dieper in het nu.
Inclusief audio-oefening –  Acceptatie van jezelf en wat je voelt

Les 10: De effectieve shortcuts voor snelle toegang tot het nu.
Inclusief audio-oefening –  Acceptatie van de wereld om je heen.

Les 11: De hele dag leven in het nu.
Inclusief audio-oefening –  Gebruik je anker in je dagelijks leven.

Les 12: Mijn verhaal – leven in het nu is licht, ontspannen en gelukkig

Les 13: Leven in het nu – hoe ga je nu verder?

De lessen zijn goed opgebouwd en de theorie is naar onze mening erg sterk. Dit heeft te maken met dat de theorie heel herkenbaar is waardoor je je ermee associeert en daarmee verbanden kunt leggen op gevoelsniveau. Dit is waar de cursus Leven in het Nu op gericht is, meer uit je hoofd en meer naar je hart en dus meer in het moment. Doordat de lessen de combinatie van theorie en audio-oefeningen bevatten, is deze cursus geschikt voor zowel verstandsmensen als gevoelsmensen.

De lessen zijn goed opgebouwd en de theorie is naar onze mening erg sterk. Dit heeft te maken met dat de theorie heel herkenbaar is waardoor je je ermee associeert en daarmee verbanden kunt leggen op gevoelsniveau. Dit is waar de cursus Leven in het Nu op gericht is, meer uit je hoofd en meer naar je hart en dus meer in het moment. Doordat de lessen de combinatie van theorie en audio-oefeningen bevatten, is deze cursus geschikt voor zowel verstandsmensen als gevoelsmensen.

Bonussen

Als je de cursus Leven in het nu aanschaft ontvang je nog 2 bonussen, die we hieronder zullen beschrijven.

E-boek Inzicht in je Kracht

Het e-boek "inzicht in je kracht" bevat 56 pagina's vol met (nieuwe) inzichten over persoonlijke kracht. Deze inzichten zullen je o.a. helpen om vooruitgang en succes te boeken. Tevens leren deze inzichten jou hoe je positief kunt leren denken en meer zelfvertrouwen kunt creëren. Ook ontdek je o.a. waarom een goed basis belangrijk is, hoe je je leven kunt veranderen en waarom je jouw doelstellingen nog niet hebt bereikt.

Kortom: als je meer gaat leven in het nu en meer vanuit je gevoel leeft, vind je je passie en via je passie weer meer levensgeluk. Wij vinden deze bonus een waardevolle toevoeging aan deze cursus.

Een persoonlijke coachingsessie

Tevens krijg je als je deze cursus aanschaft de beschikking tot één persoonlijke coachingsessie per e-mail die je richt aan Frank de Moei zelf. Heb jij een prangende vraag of loop je ergens tegenaan dan kun je hier gebruik van maken. Frank zelf zal jouw e-mail beantwoorden. Dit kan hij doen d.m.v. jou een inzicht of een suggestie te geven of door een verdiepende tegenvraag te stellen. Hoe dan ook het is gericht op jouw vraagstuk waardoor jij een nieuw inzicht of een handvat krijgt waardoor jij weer verder kunt.

Ook deze bonus vinden wij een waardevolle toevoeging omdat je hiermee nog verder komt op het pad van jouw persoonlijke ontwikkeling. Hiermee kun je net een extra stap zetten, die jou weer dichterbij een gelukkiger leven brengt.

coachingsessie

Wat is de prijs van de online cursus Leven in het Nu?

Op het moment van schrijven (20-11-2020), kun je de cursus Leven in het Nu aanschaffen voor € 67,- inclusief de 2 tijdelijke bonussen. Dit bedrag ligt ietsje hoger (€8,-) dan we van de cursussen van Frank gewend zijn. Maar dat is deze cursus ook zeker waard. Vooral als je weet dat je voor een consult al snel €95,- per sessie kwijt bent, is dit zelfs een koopje. Volgens Frank heeft deze cursus een waarde van € 259,-. Dit bedrag klinkt dan weer heel hoog, maar in verhouding heb je er nog geen 3 sessies voor bij een coach of een psycholoog.

Deze cursus is vrij nieuw en we verwachten dat de prijs van € 67,- niet snel zal wijzigen. Ook wordt er gezegd dat de bonussen maar tijdelijk zijn, onze ervaring is dat dit blijvend is. Maar 100% zeker weten wij dit natuurlijk niet.

Niet goed geld terug garantie

Frank biedt ook op de online cursus Leven in het Nu een niet-goed-geld-terug garantie. Dit doet hij overigens bij al zijn cursussen. Op deze cursus zit een 100% niet goed geld terug garantie van 21 dagen. Mocht je om welke reden dan ook niet tevreden zijn dan kun je hier een beroep op doen, je geen enkel loopt dus geen enkel risico. Maak dit binnen 21 dagen kenbaar via de e-mail en het volledige aankoopbedrag zal worden teruggestort op jouw rekening.

Wat zijn de ervaringen van klanten en onze ervaring over deze cursus?

Buiten de verkooppagina van deze cursus om, zien we nog maar weinig echte klant ervaringen over de cursus Leven in het Nu. Dit heeft te maken met het feit dat de cursus relatief nieuw is. Op de verkooppagina zelf staan wel positieve ervaringen van cursisten die deze cursus hebben gevolgd. Op het internet kom je alleen maar positieve ervaringen tegen over de cursussen van Frank de Moei.

Hieronder een kleine greep uit de positieve ervaringen van de cursisten:

 • Ze staan positiever in het leven
 • Zijn er gelukkiger door geworden
 • Al naar korte tijd anders gaan denken
 • Vanaf de eerste mail een goed gevoel erbij
 • Genieten zonder te haasten
 • Een ontspannen gevoel
 • Los kunnen laten van negatieve gedachten
 • Van weerstand en controle naar acceptatie en vertrouwen
 • Weer kunnen genieten van de kleine dingen
 • Ze doen net zoveel of nog meer dan voor de cursus, alleen nu met plezier en zonder te haasten
 • Doeltreffende en verhelderende cursus
 • Soms val ik terug in mijn “oude gewoontes” maar dan neem ik alles nog eens door en put ik daar weer heel veel energie uit
 • Mijn eigen ervaring met deze cursus komt overeen met de bovenstaande punten. Ik kan daar nog aan toevoegen dat je echt de handvatten en inzichten krijgt om er effectief mee aan de slag te kunnen. Doordat je bewust gemaakt wordt van bepaalde dingen, kun je er ook daadwerkelijk iets mee.

Eindoordeel

We zijn alweer aan het einde van onze review aangekomen en zo ook bij het eindoordeel ervan. We kunnen niet anders dan een positief eindoordeel vellen hierover. De bonussen maken de cursus extra compleet. De opbouw en de inhoud van de cursus zijn gewoon erg goed net zoals de frequentie van de toegestuurde lessen. Het is goed om de stof van een les en de audio-oefeningen even te laten inwerken. In die week komen er allerlei gedachten en gevoelens naar boven en zul je merken dat je het geleerde meteen in de praktijk wilt toepassen.

Zelf bleek ik ook meer in mijn hoofd te zitten dan ik zelf had gedacht. Met de verkregen inzichten en met wat je diep van binnen al weet wil je niks liever dan meteen actie ondernemen. Dat kun je nu ook omdat je weet hoe je dat moet doen, dat is wat je hier namelijk leert. Erg interessant en verhelderend vond ik en dat voor € 67,-. Een hele mooie prijs voor meer innerlijke rust. Tevens ben ik meer zelfzeker geworden en durf ik ook gewoon NEE te zeggen tegen dingen waar ik geen zin in heb of die me niet gelukkig maken. Dat vond ik eerst erg lastig en voelde me er schuldig om en nu niet meer. Dat is echt een verademing.

Kortom: een echte aanrader!

De online cursus Leven in het Nu Kopen?

Ben jij na het lezen van deze review enthousiast geworden? Wil jij zelf ook meer innerlijke rust, minder in je hoofd zitten en meer vanuit je hart leven en dus leven in het nu? Wil jij graag vandaag nog hiermee starten, dan kan dat door op de onderstaande groene knop te klikken. Je kunt daar het originele product Leven in het Nu aanschaffen. Ga jij met deze cursus starten dan wensen wij jou uiteraard heel veel plezier maar vooral meer innerlijke rust toe. Wij zouden het leuk vinden als je jouw ervaring onderaan deze pagina met ons zou willen delen.


Deel of beoordeel dit artikel hieronder.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Mocht je nog vragen hebben of heb je ervaring met de online cursus "Leven in het nu", laat dan onderaan de pagina een reactie achter.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.