Home » Reviews » Geluk en Relatie » Cursus Reiki 1 en Reiki 2 Review (Bas Akkerman)
Cover Reiki 1 en 2

Welkom op de pagina "Cursus Reiki 1 en Reiki 2 Review". In deze review gaan we de Reiki 1 en de Reiki 2 cursus onder de loep nemen. Dit aangezien deze 2 Reiki cursussen als een aanbiedingspakket aangeboden wordt en het tevens het best verkochte pakket is op dit gebied. Wij hebben het aanbiedingspakket aangeschaft en gaan voor jou onderzoeken of dit echt zo is en waarom.

Je bent hoogst waarschijnlijk op deze pagina terecht gekomen omdat je op zoek bent gegaan naar ervaringen of reviews over Reiki cursussen. Of misschien ben je alleen op zoek gegaan naar wat Reiki is om te kijken of het iets voor jou is? Hoe dan ook, op deze pagina zit je goed.

Misschien ervaar jij lichamelijk klachten of ben je gespannen, onrustig of nerveus? Dan kan reiki je daar zeker mee helpen.

Na het lezen van deze review weet jij o.a. wat Reiki is en of Reiki iets is voor jou. We vertellen je wat je precies krijgt na aanschaf, of je waar krijgt voor je geld, onze ervaring, ervaringen van klanten en nog veel meer. Nieuwsgierig? Lees dan snel hieronder verder.

Wat is Reiki?

Het woord Reiki zijn 2 Japanse karakters, namelijk "Rei" en "Ki". Waarbij "Rei" staat voor Universele en "Ki" voor Levensenergie. Universele levensenergie is overal om ons heen te vinden en zit in ons allen. Als jouw lichaam in balans is, zal de energiestroom die door ons lichaam stroomt ook in balans zijn. Wanneer jouw lichaam uit balans raakt door bijvoorbeeld een traumatische ervaring, stress of onrust, kunnen er blokkades ontstaan in de energiestroom.

Deze blokkades kunnen leiden tot allerlei lichamelijke klachten. Denk hierbij aan buikpijn, rugklachten, hoofdpijn, vermoeidheid, slapeloosheid, concentratie problemen etc.

Het Japanse karakter voor de Reiki energie

Met Reiki kun je deze blokkades opheffen via hand oplegging. Dit kun je doen bij jezelf of bij degene die een behandeling ondergaat, door (reiki) energie door te geven aan de blokkeringen in de energiebaan. Dit zorgt voor een betere doorstroming van de energie in je lichaam waardoor de blokkades zullen verminderen of geheel verdwijnen.

Met Reiki maak je kennis met een methode van natuurlijk genezen en ontspannen. Met deze methode breng je je lichaam, ziel en geest in balans en houd je je lichaam gezond. Reiki is voor iedereen en iedereen kan het leren toepassen voor zichzelf en/of voor anderen.

Wie is de maker van Cursus Reiki 1 en 2?

De maker en tevens ook de verkoper van de Reiki 1 en 2 cursus is Bas Akkerman. Vanaf zijn jeugd is Bas al geïnteresseerd in het paranormale en mystiek. Toen hij 19 jaar oud was, vond hij dan ook een baan in een spirituele winkel in Groningen. Hij voelde zich helemaal thuis tussen de boeddha-beelden, tarotkaarten, mystieke sieraden en de wierook. De artikelen en boeken die ze daar verkochten fascineerden Bas, maar ook de bezoekers waren een bron van inspiratie voor hem.

Door de jaren heen heeft Bas allerlei alternatieve therapievormen en een stoet aan spirituele disciplines aan zich voorbij zien trekken. Toch vond hij bij geen van deze methodes hetgeen waar hij naar op zoek was. Namelijk: innerlijke rust, heling en inzichten, volledige onvoorwaardelijk acceptatie van zichzelf en zijn plek in de wereld. Totdat hij kennis maakte met Reiki.

Toen realiseerde Bas zich, dat het niet om de techniek of methode gaat, maar om wat er van binnen gebeurt. Zo is Bas begonnen met het zelf leren van Reiki. Hij volgde de eerste graad, daarna de tweede graad en in 2001 volgde hij de opleiding tot reikimeester.

Sinds die tijd heeft hij al veel mensen reiki geleerd en ook reiki gegeven tijdens reiki-klassen, workshops en via online cursussen. De online cursussen heeft Bas speciaal ontwikkeld, voor mensen die graag thuis, op eigen tempo, in hun eigen vertrouwde omgeving reiki willen leren toepassen.

Is Bas Akkerman betrouwbaar?

Naast de online cursussen heeft Bas ook een fysieke reiki school. De reiki school is gevestigd in een knus oud pakhuis in het centrum van Hoorn, waar reiki-klassen, workshops en individuele reiki cursussen worden georganiseerd. Tevens worden er ook één op één reiki sessies, behandelingen en healings gegeven. Naast reiki houd Bas zich ook nog bezig met yoga, meditatie en andere vormen van energetische healing.

Tevens heeft hij in 2013 een spirituele webwinkel genaamd Aurana opgericht en bestaat er sinds 2014 ook een echte winkel van in Hoorn. Zoals je kunt zien heeft Bas zich volledig toegelegd op de spirituele kant van helende energie en is hij transparant over hetgeen wat hij doet.

Op zowel de website van zijn online cursussen als op de website van Aurana konden wij geen KvK-gegevens vinden. Na wat zoekwerk hebben wij in het KVK handelsregister toch een KVK-nummer gevonden. Verder krijg je ook netjes wat er wordt beloofd op de verkooppagina en komen wij geen rare dingen tegen.

Kortom: Bas is sinds 2001 reikimeester. Hij heeft veel kennis en ervaring opgedaan in zowel reiki, de spiritualiteit en in yoga. Hij heeft al aan veel mensen reiki geleerd en gegeven, dus we kunnen wel stellen dat het met de betrouwbaarheid wel goed zit.

Wat krijg je als je het aanbiedingspakket Reiki 1 en Reiki 2 aanschaft?

Na inschrijving ontvang je direct een e-mail met een welkomstbrief en je persoonlijke inloggegevens. In één e-mail ontvang je voor beide cursussen een aparte toegangscode, hiermee kun je in één oogopslag alle lesstof zien. Je kunt direct aan de slag en uiteraard begin je bij het begin dus met de cursus Reiki 1. Aangezien het hier om 2 aparte cursussen gaat, zullen we hieronder de cursus Reiki 1 en Reiki 2 apart voor jou gaan beschrijven.

Reiki

Inhoud Cursus Reiki 1

De cursus Reiki 1, de eerste graad in reiki is een volledig en compleet pakket. Tijdens deze cursus leer je alles wat je nodig hebt om reiki te kunnen beoefenen.

Als je ingelogd bent op de ledenomgeving zie je onder het kopje "Lessen Overzicht" een compleet overzicht van alle lessen. Het zijn in totaal 19 lessen afgebeeld met een foto en de tekst waar de les over gaat. Je dient op de foto te klikken om de desbetreffende les te kunnen openen. Aan het einde van iedere les staat onderaan de pagina de volgende les, zodat je meteen door kunt klikken naar de volgende les.

Bas adviseert je om bij het begin te beginnen en niet te snel door een les heen te gaan. Sommige lessen bevatten oefeningen, foto-series om te bekijken, of audio om naar te luisteren. Ook hier dien je rustig de tijd voor te nemen. Als je tussentijds een vraag hebt, dan kun je contact opnemen met Bas via de knop “Stel Een Vraag”. Hieronder zullen we gaan beschrijven wat je onder andere gaat leren.

Je gaat onder andere het volgende leren in Reiki 1:

Wat Reiki precies is en de geschiedenis ervan.

Er wordt verteld wat Reiki is en je maakt kennis met het systeem van natuurlijk genezen en ontspannen. Het woord Reiki en het systeem wordt uitgebreid uitgelegd. Deze les wordt beëindigd met een oefening: Jouw Reiki Intentie. Deze oefening bevat zinvolle vragen die je aan jezelf kunt stellen en bevat een inspirerende audio-oefening om je daarin te begeleiden.

Tevens leer je de geschiedenis van Reiki, met onder andere het verhaal van Dr. Mikao Usui. Het traditionele reiki-verhaal begint bij Usui in het midden van de negentiende eeuw en het verhaal eindigt bij de Moderne Reiki van nu. Je leest welke methode Bas toepast en waarom. Tevens lees je hoe Usui en Takata Reiki hebben opgedeeld in drie niveaus van beoefening die ze de Reiki graden noemen.

Hoe Reiki werkt

Je krijgt uitleg over de werking van reiki en wat mensen allemaal kunnen beleven bij een reiki behandeling. Tevens worden de vooroordelen en misverstanden van Reiki besproken. Maar ook lees je over; hoe Reiki voelt, hoe je merkt dat het werkt, de niveau's van energie waar Reiki op inwerkt etc.

Aangezien je handen als instrument dienen bij Reiki, is het ook belangrijk om te weten hoe je je handen precies neerlegt en hoe je ze houdt. In deze les leer je hoe en oefen je dit. Er is tevens een beluister audio-oefening toegevoegd zodat je mee kunt doen.

Verder leer je in de cursus wat meer over aandacht, meditatie, energie en energetisch bewustzijn. Samen vormen deze namelijk een perfect fundament voor reiki. Deze les bevat belangrijke tips die jou helpen om je Reiki momenten met aandacht en mindfulness te gaan beleven. Tevens is het de bedoeling dat je deze tips oefent met de toegevoegde audio-oefening.

Tijdens deze cursus werk je met 3 soorten energie. Bas gaat dieper in op Jouw-Ki en Rei-ki en zo ook op het onderscheid tussen energiesoorten.

De Zelfbehandeling

De zelfbehandeling is een van de meest belangrijke technieken van Reiki 1, de Eerste Graad. Zonder deze basistechniek kun je reiki niet als ervaringsdeskundige op betrokken wijze delen met andere mensen. Je leert in deze les de redenen om zelfbehandeling te doen, uit welke delen deze bestaat en hoe dit uit te voeren. Je gaat direct aan de slag met het oefenen van de zelfbehandeling met bijbehorende oefeningen, handposities en audio-oefening. De handposities zijn netjes afgebeeld op een foto en zijn vanuit verschillende kanten gefotografeerd. Erg duidelijk en overzichtelijk.

Tijdens de les zelfbehandeling heb je geoefend met de verschillende onderdelen van de Reiki zelfbehandeling. Met name de afstemming en het daadwerkelijke uitvoeren van de handposities. De kans is groot dat je hierna wat vragen hebt of twijfelt of je het goed gedaan hebt. Om die reden geeft Bas nog een aantal belangrijke tips en trucs voor het uitvoeren van je Reiki zelfbehandeling.

De Reiki Inwijding

De Reiki inwijding is het spirituele hart van deze cursus en wordt gezien als de poort naar nieuwe reiki ervaringen. Tijdens de inwijding opent de Reiki Master je energiekanaal, het belangrijkste element hiervan is het openen van het kruinchakra. In deze les wordt uitvoerig besproken wat er gebeurt bij de inwijding, wat je ervan merkt en alles over de inwijding en na de inwijding. Daarna wordt er nog aandacht besteed aan de veel gehoorde vragen en vooroordelen over de Reiki inwijding.

Indien je na de les "De Reiki Inwijding" nog twijfels of vragen hebt, dan ben je nog niet klaar om je inwijding te ontvangen en dien je contact met Bas op te nemen. Heb je geen vragen of twijfels meer, dan ben je er klaar voor en kun je je inwijding aanvragen. Er wordt verteld hoe je dat doet en hoe het verder in zijn werk gaat.

De Reiki Principes en de Reiki Kuur

In deze les worden de reiki principes uitgelegd, niet als regels of geboden maar meer als een goede gids bij het toepassen van reiki. Door deze principes te herkennen en toe te passen, zal de energie nog vrijer gaan stromen. De Reiki Kuur houdt in, dat je jezelf vier volledige Reiki zelfbehandeling sessies geeft binnen zeven dagen. Oefening baart namelijk kunst en dit is de perfecte manier om Reiki te ontdekken en om feeling met de energie te krijgen.

Verder neemt Bas jouw mee in je eigen Reiki ontwikkeling door je onder ander een aantal vragen te stellen hierover. Nadat je de zelfbehandeling onder de knie hebt, is het nu tijd om het e-book “Reiki Oefeningen” te downloaden waarmee je de Reiki energie kunt activeren, ervaren en versterken. In het e-book staan heel veel meer oefeningen, meditaties en verrassende technieken om mee aan de slag te gaan.

Een Reiki Behandeling Geven

Heb jij de Reiki kuur gedaan, de oefeningen uitgevoerd en jezelf wat vaker (ook na de Reiki kuur) een zelfbehandeling gegeven? Dan ben je klaar voor de volgende stap om iemand anders een reiki behandeling te geven. In deze les leer je hoe je dit doet. Reiki doorgeven aan iemand anders lijkt op het behandelen van jezelf, maar toch zijn er een paar belangrijke verschillen. In deze les leer je de opbouw van een reiki behandeling geven en de verschillen.

Tevens ontvang je nog een bonus met een extra behandelmethode (de stoelbehandeling) om Reiki te kunnen delen.

Reiki bij Kinderen en Dieren

bas leert je hoe je de gewone Reiki behandeling kunt toespitsen op kinderen en dieren. Hij verteld je welke behandelvormen en handposities je wel en niet kunt gebruiken.

Inhoud Cursus Reiki 2

We gaan meteen door met het beschrijven van de inhoud van de cursus Reiki 2. Ondanks dat de cursus Reiki 1 een complete cursus is die volledig op zichzelf staat, is Reiki 2 een logisch vervolg. Reiki 2 geeft je namelijk nieuwe mogelijkheden en brengt meer diepgang in je Reiki beoefening. Ook hier log je in met je persoonlijke inloggegevens op een leden website. Je ziet hier in een menuvorm de lessen die je krijgt. We gaan ze hieronder benoemen.

Je gaat onder andere het volgende leren in Reiki 2:

Reiki 2 gaat door op de technieken van Reiki 1

Reiki 2 gaat verder door op de technieken van Reiki 1 met als voornaamste basis techniek 'handoplegging'. In de Reiki 2 cursus leer je verschillende nieuwe manieren om met de energie van reiki te werken en het toepassen van Reiki 2 in je dagelijkse leven.

Je leert hoe je met deze nieuwe manieren jezelf kunt behandelen en hoe je andere op een verantwoorde manier reiki kunt geven. Reiki 2 is geen vervangende cursus voor Reiki 1. Je blijft namelijk handoplegging als voornaamste basistechniek gebruiken. Reiki 2 is een uitbreiding en een verdieping op de eerste graad door de toevoegingen van het gebruik van symbolen - Instrumenten om de universele levensenergie gericht in te zetten en te kanaliseren.

Reiki Symbolen

In Reiki 2 krijg je alle informatie over de Reiki Symbolen. Al eeuwen lang worden beelden, symbolen en glyphes gebruikt om energie in uit te drukken en kracht mee over te brengen.Je leert welke symbolen er zijn, hoe ze werken, hoe te traceren en hoe toe te passen tijdens een behandeling van jezelf en anderen.

Op de helft van de cursus ben je ongeveer klaar om je inwijding voor Reiki 2 te ontvangen. Heb je geen vragen of twijfels meer, dan ben je er klaar voor en kun je je inwijding aanvragen.

Reiki behandeling op afstand

Dit is wellicht de meest 'populaire' techniek van de Reiki 2 cursus. Het is heel mooi om reiki op afstand te kunnen sturen. Je leert o.a. de techniek, de ethiek en verantwoordelijkheid.

Wat is de prijs van de Cursus Reiki 1 en Reiki 2?

De Reiki 1 en Reiki 2 cursus kun je nu tegelijkertijd aanschaffen voor een aanbiedingsprijs van €126,40. De prijs van Reiki 1 is los €69,- en Reiki 2 kost los €89,-. Je ontvangt met het aanbiedingspakket +/- 25% korting op het totale lesgeld. Je kunt beide cursussen geheel in je eigen tempo doen en je houdt voor altijd toegang tot het online lesmateriaal. Daarnaast verloopt je recht op begeleiding, je inwijding(en) en tips van de reiki meester (Bas Akkerman) niet.

Een hele nette prijs voor deze 2 Reiki Cursussen vinden wij. Vooral als je deze prijs afzet tegen een reiki behandeling van bijvoorbeeld 45 min. waar je gemiddeld tussen de €35,- en €65,- euro voor betaald. Na deze cursussen kun je jezelf verwennen met een zelfbehandeling of je kunt een ander een behandeling geven. Het is je geld meer dan waard ook al zou je het alleen op jezelf of in je eigen gezin gaan toepassen. Met 3 zelfbehandelingen heb je je geld er al uit.

Ervaringen van klanten met de Cursus Reiki 1 en Reiki 2

Met meer dan 750 cursisten is dit de nummer 1 reiki cursus van Nederland. De cursisten zijn dan ook tevreden en erg te spreken over de Reiki cursussen van Bas Akkerman. We komen op het internet en op Social Media dan ook veel positieve reacties tegen van klanten. Als we deze positieve reacties, inclusief mijn eigen ervaring bundelen, komen we uit op het volgende.

Reik heeft ons:

 • Meer rust gebracht (ook bij de huisdieren).
 • Krachtiger gemaakt.
 • Helderder gemaakt.
 • Bewuster gemaakt.
 • Ten positieve veranderd.
 • Nachtrust verbeterd.
 • Stukjes uit het verleden doen helen.
 • Een ander mens gemaakt.
 • De energie leren voelen en het gericht leren inzetten.
 • De energie die we kwijt waren weer terug gegeven, we voelen ons weer fit(ter).
 • Veel gebracht, moeilijk uit te leggen, je moet het ervaren.
 • etc.

Eindoordeel

Reiki zelf was al populair maar de online cursussen zijn ook erg in populariteit toegenomen. Dit heeft mede te maken met het feit dat men geheel op eigen tempo aan de slag kan en dat men het in hun eigen vertrouwde omgeving kan doen. Dat is ook mijn eigen ervaring. Als je een dag of tijdstip kiest wat jou het beste uitkomt, dan kun je er echt voor gaan zitten. Dit zorgt ervoor dat je bewust en geconcentreerd kunt oefenen, wat sneller leidt tot resultaat. Daarnaast is het met een online cursus ook zo dat je alle lesstof zwart op wit hebt, inclusief alle oefeningen en er altijd toegang toe hebt.

De cursus is makkelijk te volgen met een goede opbouw. Zowel de tekst, als de foto's van de verschillende handposities en de oefeningen zijn allemaal helder en makkelijk te volgen. Ook de stem in de audio-oefeningen vinden wij prettig en rustgevend klinken. De prijs-kwaliteitsverhouding is zeer goed als je kijkt wat je er allemaal voor krijgt. Wel is het zo dat je er echt mee aan de slag moet en mee bezig moet blijven voor het beste resultaat.

Kortom: Reiki is voor iedereen en is door iedereen te leren. Duidelijk lesmateriaal en erg down-to-earth. Of je nu van plan bent om het alleen op jezelf toe te gaan passen of binnen je gezin. Maar ook als je op zoek bent naar een mogelijkheid om anderen te helpen. Dan is dit aanbiedingspakket echt een goede keuze. Ontdek zelf de positieve energie van Reiki met deze veelgeprezen cursussen.

De Cursus Reiki 1 en Reiki 2 Kopen? + Kortingslink

Ben jij enthousiast geworden na het lezen van deze review en wil je graag starten met Reiki? Dan kan dat door op de onderstaande groene knop  te klikken. Daar kun je het aanbiedingspakket aanschaffen met korting.

Uiteraard ben je niet verplicht om beide Reiki cursussen aan te schaffen en kun je ook alleen voor Reiki 1 gaan en later eventueel voor Reiki 2. Als je op de onderstaande groene knop klikt kom je op de hoofdpagina van Bas akkerman uit en kun je kiezen uit alle opties.

Besluit jij te starten met Reiki, dan willen wij jou uiteraard heel veel plezier toewensen met het volgen van de cursus(sen). Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen en zouden het leuk vinden als je deze met ons zou willen delen.

Reiki 1 en Reik 2 Aanbiedingspakket

Deel of beoordeel dit artikel hieronder.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Mocht je nog vragen hebben of heb je ervaringen met de "Cursus Reiki 1 en Reiki 2" van Bas Akkerman, laat dan onderaan deze pagina een reactie achter.

Veelgestelde vragen over Reiki

Kun je Reiki online leren?

Het antwoord hierop is: JA! Het is heel fijn om in je eigen vertrouwde omgeving, in je eigen tempo en wanneer het jou het beste uitkomt iets te leren. Als jij hoogsensitief, overspannen of oververmoeid bent is het zelfs beter om dit vanuit huis te doen. Je hebt dan geen last van prikkels of afleiding van andere mensen en je hebt geen reistijd. Je zult de stof beter opnemen en beter kunnen oefenen.

Moet je in Reiki geloven om er baat bij te hebben?

Nee! Je hoeft er zeker niet in te geloven. Reiki doet zijn werk ook al geloof je re niet in. Jezelf ervoor openstellen is voldoende.

Heb je een speciale gave nodig om met Reiki te kunnen werken?

Nee! Reiki is voor iedereen en iedereen kan het leren.

Ontvang ik begeleiding tijdens de online Reiki cursus?

Bas Akkerman zal je begeleiden en je vragen beantwoorden daar waar nodig.

Is een inwijding noodzakelijk om met Reiki te werken?

Noodzakelijk is het niet, maar het is wel aan te raden. Bij sommige mensen is deze energie van nature aanwezig, denk hierbij aan magnetiseurs. Een reikimaster opent tijdens de inwijding je energiekanaal en draagt de Reiki energie over zodat je daarna zelf een Reiki-gevend kanaal kan zijn. De inwijding zorgt ervoor dat je erna niet langer jouw persoonlijke energie doorgeeft tijdens een (zelf)behandeling, maar universele ki.

 Is Reiki veilig?

Ja! Reiki is veilig in elke situatie en voor iedereen, zelfs bij zwangere vrouwen, kinderen en dieren. De reiki-energie veroorzaakt geen schade en zal alleen ten goede werken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.