Home » Reviews » Geluk en Relatie » Waarom je droombaan uitstellen?

Waarom je droombaan uitstellen?

Gepubliceerd op 19 mei 2020 om 08:01

Stel je droombaan niet uit

In dit artikel lees je een aantal oplossingen om je droombaan niet langer uit te stellen. Je zult namelijk wel actie moeten ondernemen want leuker werk komt niet vanzelf aanwaaien. Leuker werk wordt gecreëerd, niet gevonden. Dus wacht niet totdat je droombaan naar je toe komt en lees dit artikel.

Stel de zoektocht naar je droombaan niet uit

Als je fulltime werkt en je 's avonds moe thuis komt, is het lastig om op zoek te gaan naar je droombaan. Het zit wel ergens in je hoofd maar je bent moe en je denkt: dat doe ik morgen wel. Morgen wordt volgende week en voordat je het in de gaten hebt ben je zo weer een jaar verder. Voordat je het weet, ben je 45 jaar oud en zit je nog steeds op dezelfde plek.

Dat is natuurlijk doodzonde, want leuker werkt zorgt ervoor dat je leven waardevoller wordt. Je krijgt er energie van, je hebt meer plezier in je werk en je krijgt er voldoening van. Dus stel je zoektocht naar je ideale baan niet langer uit en ga er gewoon voor! Je leest hieronder verder hoe.

Investeer in je zoektocht en gun jezelf de tijd

Investeer tijd in de zoektocht naar jouw ideale baan en gun jezelf ook de tijd. Zoek eerst uit wat je passie is en wat je kwaliteiten zijn. Daarna kijk je naar wat je eventueel nog nodig hebt voor jouw droombaan. Investeer waar nodig in je persoonlijke ontwikkeling en in je vaardigheden. Iedere investering die je nu voor jezelf doet, zal zich later terugbetalen.

Zie het als jouw persoonlijke missie om naar je droombaan toe te werken. Met een concreet doel voor ogen, zul je sneller actie ondernemen en is je huidige baan die je niet leuk vindt makkelijker vol te houden. Dit komt doordat je je focus hebt verlegd en je doel wilt behalen. Het einddoel is voor iedereen hetzelfde, namelijk 'je ideale baan vinden', de weg er naartoe is voor iedereen anders.

Je kunt bijvoorbeeld een eigen onderneming starten in de avonduren en deze langzaam uitbouwen. Je kunt een opleiding starten naast je huidige baan, zodat je daarna kunt gaan solliciteren. Wat je ook van plan bent, ga ervoor! Alleen door niet op te geven zul je erin slagen om je droombaan te vinden.

Waarom stellen we het uit, of geven we het zelfs op?

Ondanks dat er veel mensen zijn die graag iets anders zouden willen doen, zijn er maar weinig mensen die doen wat ze echt leuk vinden. Ze hebben het op zich niet slecht en ze kunnen er de vaste lasten en de huur of hypotheek mee betalen. In het kort gezegd, nemen ze eigenlijk genoegen met minder, dan ze eigenlijk zouden willen.

Dit heeft mede te maken met het feit, dat mensen eerder geneigd zijn om in beperkingen te denken dan in oplossingen. En waarom heeft jouw buurman in jouw ogen wel de ideale baan en jij niet? Dit heeft hij niet bereikt door in beperkingen te denken, met minder genoegen te nemen of door op te geven.

We saboteren als het ware onszelf door beperkende gedachten zoals: dat had ik jaren geleden moeten doen, nu is het te laat. Waarom zouden ze mij aannemen? Nu heb ik x aan salaris en als ik de overstap maak, zal ik in het begin minder of niet genoeg verdienen. Iets nieuws kost me energie en moeite en wat ik nu doe is makkelijk enz enz...

Wat is het alternatief?

Het alternatief is dat je bij wijze van, veertig jaar lang het werk doet wat je niet gelukkig maakt of inspireert. Dat kan volgens ons nooit de bedoeling zijn van je leven. Stel dat je nu een half jaar uitrekt voor de zoektocht naar je droombaan. Is een half jaar op je werkende leven jou niet de moeite waard om te ontdekken wat je echt wilt? Hoe meer tijd en energie je er nu in steekt, hoe meer tijd en energie het je later bespaart.

Hoe vind jij het werk dat bij je past?

Je vind het werk dat bij je past door in jezelf en in de zoektocht naar je ideale baan te investeren. Daarnaast hoeft het vinden van je droombaan echt niet lang te duren. Zit jij al jaren vast in een baan die jou niet gelukkig maakt en weet je niet goed waar te beginnen? Wil je graag leuker, ander werk maar heb je weinig tijd en energie om een stappenplan te bedenken? Dan kunnen wij jou de e-cursus ‘Vind je Ideale Baan’ van Frank de Moei van harte aanbevelen. Deze e-cursus is speciaal gemaakt om het volgende uit te vinden:

  • Wat je passie is.
  • Wat je talenten zijn.
  • Wat je precies wilt en zoekt in een baan, of in een eigen onderneming.
  • Hoe je beperkende gedachten en angsten overwint en aan de slag gaat.
  • Hoe je de overstap kunt maken naar je ideale baan.

Je leest alles over deze e-cursus in het volgende artikel: Vind Je Ideale Baan Review (Frank de Moei).

Mocht je nog vragen hebben, laat dan hieronder een reactie achter.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.