Home » Reviews » Geluk en Relatie » Waarom heb jij je droombaan nog niet?

Waarom heb jij je droombaan nog niet?

Gepubliceerd op 18 mei 2020 om 08:00

droombaan

Misschien heb jij je droombaan nog niet omdat je niet weet wat je nu echt wilt? Of is het omdat je denkt dat het voor jou niet mogelijk is. Onderneem je geen actie? Vind je het lastig om los te laten wat je nu hebt en ben je bang om te veranderen van werk? Of denk je dat het jou niet zal lukken? Zijn er teveel banen om uit te kiezen? In dit artikel lees jij de redenen waarom jij je droombaan nog niet hebt.

1. Je weet niet wat je wilt

Je weet alleen wat je echt wilt als je het gaat onderzoeken. Sommige mensen zijn inmiddels 40 jaar oud en weten nog steeds niet wat ze willen. Als dit onderzocht hadden dan hadden ze het vast geweten. Als je een huis gaat kopen zeg je toch ook niet: Ik weet niet wat voor een huis ik wil? Dan ga je toch ook uitzoeken waar een woning aan moet voldoen en uiteindelijk hak je de knoop door.

Hoe kun je wel weten wat voor een huis je wilt kopen maar niet weten wat je ideale baan is? Dit heeft te maken met prioriteiten stellen. Er zijn meerdere manieren om uit te zoeken wat je nu echt wilt. Een goed manier is bijvoorbeeld door het volgen van deze online training:

Vind je ideale baan

De beste en snelste manier om je droombaan te vinden, is door het volgen van de Online Training: "Vind je ideale baan van Frank de Moei". Hierin leer je o.a je passie en je talenten ontdekken, je angsten om te buigen en je gaat uiteindelijk ook daadwerkelijk de overstap maken naar jouw ideale baan. Je leest hier alles over in ons uitgebreide artikel: Vind Je Ideale Baan Review (Frank de Moei).

Hoe belangrijk is het voor jou om erachter te komen wat je echt wilt? En als ander, leuk werk belangrijk voor jou is, dan is deze cursus echt iets voor jou!

2. Je denkt dat het voor jou niet mogelijk is

Als je denkt dat het voor jou niet mogelijk is, zeg je eigenlijk: Meer zit er niet in voor mij. Wat natuurlijk onzin is! Je neemt hiermee namelijk genoegen met minder, dan je eigenlijk zou willen. Je hebt niet voor niks die wens toch? Tevens is het een feit dat je als je iets echt graag wilt, het ook mogelijk is.

Voor de mensen die zich erbij neerleggen is niets mogelijk, maar voor mensen die doorzetten is daarentegen alles mogelijk. Dat is namelijk wat het verschil maakt. Want waarom heeft de één wel de ideale baan en de ander niet? Dit hebben zij bereikt door geen genoegen te nemen met minder en door te zetten. Onderschat nooit je eigen capaciteiten, je kunt veel meer dan jijzelf denkt.

3. Je onderneemt geen actie

Je kent het spreekwoord:`van uitstel komt afstel`vast wel. Als je iets niet meteen doet en je dus geen actie onderneemt, loop je het risico dat het nooit meer gebeurt. Ook dit heeft te maken met prioriteiten stellen. We zijn allemaal druk en hebben allemaal onze dagelijkse verantwoordelijkheden. Je denkt vaak: dat doe ik morgen wel en voordat je het weet ben je zo weer een jaar verder.Als je echt graag ander, leuk werk wilt zul je wel actie moeten ondernemen.

4. Je hebt moeite met loslaten

Ondanks het feit dat je graag ander, leuker werkt wilt is het tegelijkertijd ook moeilijk om het oude vertrouwde los te laten. Je voelt je comfortabel in je huidige baan en zo slecht is het nu ook weer niet. Dat komt omdat je nu weet wat je hebt en het nog onzeker is wat je terug gaat krijgen. Dat zorgt ervoor dat je aan het oude vast wilt blijven houden en wat het moeilijk maakt om los te laten.

Maar soms moet je iets wat goed is loslaten om beter te krijgen. Vraag jezelf af hoe je je over een jaar, of 5 jaar zult voelen als je niks verandert en bij het oude blijft. Denk je dat je dan spijt krijgt? Zo ja, dan is het tijd om actie te gaan ondernemen.

Soms moet je iets dat goed is achter je laten om beter te krijgen. Hoe bepaal je wat goed is en wat beter? Stel jezelf deze vraag: “Als ik niets verander, hoe zou ik me dan over tien jaar voelen?” Als je denkt dat je dan spijt krijgt dat je niets hebt gedaan, is het tijd om in beweging te komen.

5. Je bent bang om te veranderen

Verandering roept nu eenmaal bij veel mensen weerstand op en soms ook angst. Weerstand en angst voor het onbekende. Je weet wat je nu hebt en dat voelt comfortabeler. Maar door in je comfortzone te blijven, zul je niet groeien en zul je ook nooit krijgen wat je echt wilt. Als je namelijk doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.

Om deze angst te verminderen is het goed om alles stap voor stap te doen en nog niet na te denken over de volgende stap. Als je stap 1 gedaan hebt, denk dan pas na over de volgende stap die je gaat nemen. Hiermee voorkom je dat je gaat doemdenken en allerlei beren op de weg ziet die er waarschijnlijk helemaal niet zijn. Maak het jezelf dus niet te moeilijk.

6. Je denkt dat het jou niet zal lukken

Zeg nooit dat je iets niet kunt alvorens het eerst geprobeerd te hebben. Denk aan de uitspraak van Pipi Langkous: Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan! Denk maar eens terug aan vroeger toen we nog niet konden fietsen of onze eigen veters konden strikken. We konden eigenlijk niets voordat we het probeerden. En soms moet je het nog eens proberen of op een andere manier maar uiteindelijk zul je erin slagen.

7. Er zijn teveel banen om uit te kiezen

Als er veel keuzes zijn, is het lastig om een beslissing te maken. De twijfel slaat toe en men vraagt zich af: Hoe weet ik nu zeker dat ik de juiste beslissing maak? Je kunt natuurlijk altijd nog op je beslissing terugkomen. Kies vooral wat op dit moment voor jou goed voelt, met je huidige kennis en ervaring die je hebt. Als je dicht bij jezelf blijft zit je eigenlijk altijd goed. En gelukkig bestaan er maar één of twee droombanen en geen vijftig. Zolang je maar voor 1 of 2 kiest en niet kiest voor nummer vijftig.

Mocht je nog vragen hebben, laat dan hieronder een reactie achter.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.