Home » Reviews » Dieren » Kippengids Review (Fred Schouten)
Kippengids Handboek Cover

Vandaag gaan we in onze Kippengids Review vertellen of deze kippengids het complete handboek is voor diegene die zelf kippen willen gaan houden en of je hiermee zelf een kippenhok kunt bouwen.

Heb je altijd zelf al kippen willen houden en kijk je erna uit om een vers gelegd eitje te kunnen eten van je eigen kippen? Maar weet je niet precies wat je ervoor nodig hebt en wat er allemaal bij komt kijken? Dan is de Kippengids wellicht voor jou de oplossing.

Vandaag de dag zijn er steeds meer mensen die zelf kippen willen gaan houden omdat men dan dagelijks gezonde verse eieren heeft en men het prettig vindt om continue leven in de tuin te hebben. Tevens draagt het bij aan het belang van het dierenwelzijn.

Voordat je tot aanschaf van een product over gaat ben je natuurlijk benieuwd naar meningen, ervaringen en reviews van anderen die de Kippengids van Fred Schouten gekocht hebben. Daarnaast wil je uiteraard weten of de verkoper van het product te vertrouwen is en of je waar krijgt voor je geld.

Fred Schouten kennen wij reeds van het product Fred's Bouwtekeningen, waar we eerder een review over hebben schreven. Een pakket met meer dan 10.000 bouwtekeningen die jou helpen bij het klussen. Dat Fred verstand heeft van bouwtekeningen is één ding wat zeker is, maar wat weet hij over kippen houden? Daar ga je in deze review achter komen. Lees hieronder verder.

Wie is de verkoper van de Kippengids?

Het bedrijf achter de kippengids lijkt TAPO te zijn, dit is ook het bedrijf wat nu achter Fred's Bouwtekeningen zit.

Terwijl in de tijd dat wij een review schreven over Fred's Bouwtekening, het bedrijf 'Tieleman Trading' achter het product zat. Rede te meer voor ons om er wat dieper in te duiken.

 

Tom Arnoudse

Het bedrijf TAPO, staat bij de KVK geregistreerd en is een bedrijf van Tom Aarnoudse. Die volgens social media mensen helpt aan goede bouwtekeningen en bij het klussen. Echter staan er nog tientallen andere bedrijfjes op het bedrijf TAPO geregistreerd.

Van Transparantie is hier in ieder geval geen sprake en we vermoeden dan ook dat hier een pseudoniem gebruikt wordt. Laten we verder gaan kijken naar wat je krijgt als je de kippengids aanschaf en of je ook daadwerkelijk krijgt wat ze claimen op de verkooppagina.

Is de verkoper van de Kippengids te vertrouwen?

Het internet doet vermoeden dat Fred Schouten de verkoper is, maar zoals we hierboven vermeldt hebben, blijkt dat het Bedrijf Tapo te zijn. Er worden wel vaker pseudoniemen gebruikt bij de verkoop van online producten, dit hoeft niet te betekenen dat het bedrijf of product niet betrouwbaar is. Wat zowel voor de Kippengids als voor Fred's Bouwtekeningen geldt, is dat de producten die je aanschaft van goede kwaliteit zijn. In onze ogen is de verkoper wel te vertrouwen aangezien je na betaling netjes het product ontvangt en je ook waar krijgt voor je geld.

Wat claimen de verkopers?

De verkooppagina van de kippengids ziet er totaal anders uit dan we normaal gesproken gewend zijn. De meeste verkooppagina's van online producten komen wat schreeuwerig over, maar deze is vrij summier. Geen ellenlang verhaal en geen marketingtrucs om je over te halen om het product te kopen.

Er worden hier geen claims gedaan die niet of nauwelijks haalbaar zijn. Het enige wat de verkoper claimt is dat je een perfect kippenhok kunt maken met de kippengids, en dat deze gids vol staat met tips over het houden van kippen. Als je de stappen in de gids volgt is het succes gegarandeerd en dat alles voor een laag bedrag. Of dit daadwerkelijk zo is, komen we later in deze review op terug.

Wat krijg je als je de Kippengids aanschaft?

Als je van plan bent om de kippengids aan te schaffen, wil je natuurlijk weten wat je precies kunt verwachten. Zodra je de Kippengids besteld en de betaling voltooid is, ontvang je direct een e-mail met toegang tot het product. Je kunt er dus direct mee aan de slag. Omdat het een e-boek betreft is deze op meerdere apparaten te openen en te lezen. We zullen hieronder de inhoud van de Kippengids gaan beschrijven.

Inhoud van de Kippengids

De kippengids krijg je in pdf formaat en telt 144 pagina's. Het e-boek is onderverdeeld in informatie, tips en bouwtekeningen.

Informatie: In het eerste gedeelte van de kippengids wordt er het hoognodige aan informatie gegeven over het houden van kippen. Daarin lees je welke kippenrassen er zijn en welke eigenschappen zij hebben. Er staat een overzicht in met de soorten kippen die er zijn, en wat over de voeding. Een hoofdstuk over de gezondheid en eventuele ziekte die ze kunnen krijgen. En of je wel of geen vergunning nodig hebt voor een kippenhok of kippenren. Niet heel erg uitgebreid maar het is wel voldoende vinden wij.

Tips: Handige tips zijn natuurlijk altijd welkom. En één van de tips is bijvoorbeeld dat je geen bouwvergunning hoeft aan te vragen als je onder een bepaalde maatvoering blijft van je kippenhok.

Bouwtekeningen: Na de informatie en de tips staat de gids verder vol bouwtekeningen met verschillende modellen kippenhokken, maar ook voor een kippenren of zelfs een kippenflat. Zo is er ook aan zitstokken en voederbakken gedacht. Verschillende modellen in allerlei soorten en maten, dus er zit er altijd wel één bij die in jouw tuin past en die jij kunt gaan maken.

Wat wij zelf prettig vinden is dat alle bouwtekeningen voorzien zijn van een materiaallijst. Zo weet je precies wat je nodig hebt om het desbetreffende model te kunnen maken, en je bent niet duurder uit dan nodig aan materialen. Met de tips in je achterhoofd weet je ook precies aan welke maten je kippenhok moet voldoen zonder een vergunning nodig te hebben. Als je daar rekening mee houdt bij het uitkiezen van het gewenste model kippenhok, kun je direct aan de slag.

Voor wie is de Kippengids?

De eerste vraag die nu misschien bij jou opkomt is "Moet ik zelf handig zijn om een kippenhok te kunnen maken"? Het antwoord hierop is nee. De bouwtekeningen zijn makkelijk te lezen en laten jou stap voor stap zien wat je moet doen. De materiaallijst maakt het je nog makkelijker doordat je alleen nog maar naar de winkel hoeft te rijden om de exacte materialen in te slaan. De stap voor stap instructie zorgt ervoor dat deze kippengids zowel voor de ervaren klusser is als voor de beginnende klusser.

De Kippengids is dus eigenlijk voor iedereen die zelf kippen wil gaan houden en zelf een mooi hok wil daarvoor wil bouwen. Maar los van een mooi hok, is het ook belangrijk dat je kijkt naar o.a de hoeveelheid ruimte die je hebt voor de kippen en wat je doel precies is. Zo kun je bepalen welk ras er bij jou, je gezin en bij het doel wat je voor ogen hebt past.

Heb je bijvoorbeeld weinig ruimte en wil je enkel wat eitjes rapen dan is een grote vleeshoender niet aan te raden. En als je bijvoorbeeld kinderen hebt die ook graag met de kippen bezig zijn, dan kun je beter voor een tammer ras gaan zoals de Antwerpse- of een Ukkelse Braadkriel. En vind je het prettig dat je kippen handtam zijn koop dan kuikentjes, aangezien die makkelijk handtam te maken zijn. Enz enz. Zoals je ziet komt er altijd meer bij kijken dan je zelf van te voren kunt bedenken. Daarom biedt deze Kippengids dan ook mogelijkheden ;-)

Wat is de prijs van de Kippengids?

De prijs van de kippengids vinden wij reuze meevallen in vergelijking met andere digitale producten. Je schaft deze kippengids aan voor maar liefst €17,- euro. En dat voor een e-boek van 144 pagina's met de benodigde informatie over het houden van kippen inclusief uitgebreide bouwtekeningen.

Maar als je dit vergelijkt met Fred's Bouwtekeningen waarbij je meer dan 10.000 bouwtekening ontvangt voor €47,- euro lijkt deze prijs ineens wat aan de hoge kant. Maar de Kippengids is puur en alleen gericht op mensen die graag zelf kippen willen gaan houden en hun eigen kippenhok kunnen bouwen. Het is dus een specifiek product gericht alleen voor de kippenliefhebbers.

Maar als jij iemand bent die graag zelf dingen maakt in en rondom het huis, dan is Fred's Bouwtekeningen wellicht een betere keuze. Voor €30,- euro meer beschik je over ruim 10.000 bouwtekeningen inclusief de bouwtekeningen voor je kippenhok. Maar de keuze is uiteraard geheel aan jou. Ben je benieuwd naar Fred's Bouwtekeningen lees dan het volgende artikel: Freds Bouwtekeningen Review.

Wat zijn de ervaringen van klanten met de Kippengids?

Buiten de ervaringen van klanten op de verkooppagina om, zien wij maar weinig klantervaringen op het internet. De reacties die we wel veel tegenkomen op Social Media, gaan vooral over het complete pakket "Fred's Bouwtekeningen". Nu is de kippengids daar uiteraard ook een onderdeel van. We zien op Facebook veel foto's voorbij komen van wat mensen zelf hebben gemaakt met Fred's bouwtekeningen. Zij zijn zeer te spreken over het totale pakket aan bouwtekeningen. De kippengids zelf is al meer dan 4.500 keer verkocht dit zegt volgens ons ook wel wat.

Hieronder zie je een kleine greep van klantreacties met betrekking tot de kippengids.

Ervaringen van klanten met de Kippengids

Eindoordeel

Voor diegene die graag zelf kippen willen gaan houden en een eigen kippenhok willen bouwen vinden wij dit een goed product voor een mooie prijs. De Kippengids is meer een bouwtekeningenpakket speciaal voor de klussers die zelf een kippenhok willen gaan maken. En je krijgt de hoognodige informatie over het houden van kippen in deze gids. Je krijgt wat er beloofd wordt en wat je nodig hebt om er zelf mee aan de slag te gaan. En dat voor nog geen 2 tientjes.

Zit jij eraan te denken om meer in en rondom het huis zelf te gaan bouwen, dan raden wij je aan om ons artikel Freds Bouwtekeningen Review eens te lezen.

De bouwtekeningen zijn voor doe-het-zelvers van elk niveau. Het maakt dus niet uit of je al jarenlang een ervaren timmerman bent, of dat dit je eerste project wordt. De bouwtekeningen zijn makkelijk te lezen en de stap voor stap instructie zorgt ervoor dat het niet fout kan gaan.

Kippengids Handboek Cover

Deel of beoordeel dit artikel hieronder.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Mocht je nog vragen hebben of heb je ervaringen met de 'Kippengids van Fred Schouten', laat dan onderaan de pagina een reactie achter.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.