Home » Reviews » Dieren » Chihuahua Handboek Review (Peter Plasman)

Ben jij reeds een trotse Chihuahua bezitter, of denk je erover na om een Chihuahua aan te schaffen? Dan is het “Het complete handboek voor de Chihuahua” misschien wel iets voor jou.

Dit boek gaat over het opvoeden, trainen en verzorgen van Chihuahua's. En volgens de verkoper hoef je alleen maar alle informatie uit het Chihuahua Handboek toe te passen, en je hebt (weer) een leuke, lieve en gehoorzame Chihuahua.

Of dit ook daadwerkelijk zo is, zijn wij voor jou gaan uitzoeken en hebben het Chihuahua Handboek aangeschaft.

Wij zijn zelf trotse bezitters van 3 Chihuahua's en nog een hond van een ander ras, waarop we dit product goed konden testen. Ons hele leven hebben wij al honden, ook grote honden waaronder Labradors. Eerder schreven wij ook een review over het product "Het Complete Handboek Voor Een Gezonde Gelukkige En Gehoorzame Labrador Review". Dit boek is geschreven door Jan Jacobs en daar waren wij positief over gestemd.

Zelf weten wij dus al het een en ander over opvoeden, trainen en verzorgen van honden. Toch waren we benieuwd naar dit specifieke product over de Chihuahua en of dit boek toegevoegde waarde kan bieden voor bezitters van de kleine, felle viervoeter.

Hierover gaan we je alles vertellen in onze uitgebreide review en geven je onze mening over “Het complete handboek voor de chihuahua”.
Benieuwd? Lees dan snel verder.

Wie is Peter Plasman?

Peter Plasman lijkt de verkoper van het Chihuahua Handboek te zijn. Meer dan dat kunnen we echter niet vinden op de website. Via de contactpagina vinden we ook geen gegevens die leiden naar het bedrijf achter dit product. Na wat dieper speurwerk, leek het dat we op een dood spoor terecht waren gekomen.

Al snel zagen we gelijkenissen met het product wat we eerder gereviewed hebben. Namelijk "Het complete handboek voor een gezonde, gelukkige en gehoorzame Labrador". Nadat we meerdere vergelijkingen gedaan hebben kunnen we met zekerheid stellen dat deze producten van een en dezelfde maker is.

Het bedrijf wat achter deze boeken over dieren zit, blijkt het nationale bedrijf "Blue Sky Internet Marketing" te zijn. Zij zijn wel netjes geregistreerd onder een KVK-nummer maar zijn er blijkbaar niet happig op om hun gegevens duidelijk te vermelden op de website. Persoonlijk vinden wij dit jammer en ook onnodig aangezien er geen negatieve reacties over de producten te vinden zijn. Peter Plasman blijkt dus een pseudoniem te zijn, wat niet direct hoeft te betekenen dat het product niet goed of betrouwbaar is.

Wat claimt de verkoper?

De verkooppagina van Blue Sky Internet Marketing is identiek aan de overige producten over dieren die zij verkopen. Ze hebben allemaal een expert die al jaren met het genoemde ras werkt en daar ervaring mee heeft. In dit geval is dat dus Peter Plasman (die niet bestaat). Hij zou reeds 25 jaar met Chihuahua’s werken en begint ook hier zijn verhaal over dat alles fout gegaan is vanaf de aanschaf van een Chihuahua.

In de boeken wordt er geclaimed dat je alleen maar de informatie uit het Handboek toe hoeft te passen, zodat je (weer) een leuke, lieve en gehoorzame hond hebt.

Inhoudelijk komen de boeken duidelijk overeen. Ze bevatten namelijk allen een algemeen advies over het opvoeden, trainen en verzorgen van je hond. Het enige wat afwijkt is de informatie die is toegevoegd aan de boeken over het specifieke ras zelf. <br>Dit vinden wij jammer, anderzijds ook begrijpelijk. Aangezien het training en opvoeden van je hond gepaard gaat met dezelfde simpele basistechnieken. </p>

Inhoudelijk is het boek gewoon goed en waardevol. Desondanks vinden wij dat de maker zichzelf hiermee wel een beetje in de vingers snijdt.

Wat krijg je als het Chihuahua Handboek aanschaft?

Nadat je het product aangeschaft hebt ontvang je zoals we gewend zijn van Blue Sky Marketing een behoorlijk compleet pakket. Naast “Het complete handboek voor de Chihuahua” (in het kort Chihuahua Handboek), ontvang je ook nog meerdere bonussen. We zullen het hieronder voor jou allemaal op een rijtje zetten.

Het complete handboek voor de Chihuahua

Als eerste ontvang je uiteraard het "Chihuahua Handboek" Dit e-boek telt 49 pagina's over de opvoeding, training en verzorging van een Chihuahua. De eerste 6 pagina's daarvan gaan specifiek over de Chihuahua. De geschiedenis, de raskenmerken en de rasstandaard e.d worden hierin besproken. Het e-book bevat een normaal en fatsoenlijk lettertype, en een pagina bevat zo'n 500 woorden.

Na deze 6 pagina's wordt het e-book algemener en worden er o.a de volgende onderwerpen behandelt. Dit zijn ze niet allemaal maar we hebben even de belangrijkste op een rijtje gezet, zodat je weet wat je ongeveer kan verwachten.

 • De aanschaf
 • Huis, tuin. balkon hond/ puppy-proef maken. Basisuitrusting die je in huis moet hebben etc.
 • Wat te doen als je je Chihuahua op gaat halen, wat je mee moet nemen.
 • Wat te doen bij thuiskomst, de eerste nacht etc.
 • De zindelijkheidstraining
 • Socialisatie
 • Puppy- gehoorzaamheidscursus
 • Training. Basiscommando’s, leiderschap tonen, straffen, belonen, positieve traingstechniek etc.
 • Hoe je ongewenst gedrag voorkomt / afleert.
 • Dagelijkse voeding
 • Uiterlijke verzorging
 • Gezondheid, veel voorkomende gezondheidsproblemen en erfelijke aandoeningen.
 • Voortplanting

De perfecte chihuahua

Dit is een bonus e-boekje met 100 tips. Het boekje telt 18 pagina's, bevat zeker handige tips maar niet specifiek voor de Chihuahua. Sommige tips liggen heel erg voor de hand, anderzijds kunnen ze je goed ondersteunen bij het trainen en opvoeden van je hond.

Simpele Technieken Om Je Hond Te Laten Komen Als Je Hem Roept

Ook een bonus e-boekje met 8 tips. Ook deze zijn niet specifiek voor de Chihuahua maar voor alle hondenrassen. De tips gaan over het op commando laten komen van je hond.

Honden training Geheimen 

Een bonus e-boek met tips over het trainen van je hond in het algemeen. Het bevat 27 pagina's, inhoudelijk wat mager als je kijkt naar de 200 woorden die op 1 pagina staan. Wat ons betreft niets nieuws en de tips zijn erg voor de hand liggend. Deze tips hadden wat ons betreft aan het vorige e-boek toegevoegd mogen worden.

Succesvolle tips voor de verzorging en training van je puppy

Dit bonus e-boek gaat over de verzorging en het trainen van je puppy. Het boek telt 14 pagina's waarvan slechts enkele echt relevant zijn.

Toch voor sommige (onwetende) mensen goed dat er benoemd wordt dat je een mandje in huis moet hebben en zo ook een voer- en waterbak. Het komt misschien wat algemeen en kinderlijk over, maar het kan allemaal maar duidelijk zijn ;-)

Je hond de baas

Het laatste bonus e-book gaat over het trainen van je hond. Dit boek is een leuk extra los boekje, maar het merendeel van de inhoud is al besproken in het complete handboek voor de Chihuahua. De e-boeken bij elkaar bevatten echt wel handige en leerzame informatie, het is alleen jammer dat veel dubbel en algemeen is.

Wat is de prijs van het Chihuahua Handboek?

De prijs van het totale pakket "het complete handboek inclusief de bonussen "bedraagt €37,- euro.
Deze prijs is geen verassing aangezien alle producten van Blue Sky Marketing deze prijs dragen van €37,- euro. Je krijgt daarvoor wel een behoorlijk compleet pakket.

Dit pakket is in onze ogen op alle honden toepasbaar. Behalve het gedeelte waar het specifiek over het ras "de Chihuahua" gaat. Dit gedeelte is zeker handig voor diegene die nog niks van het ras afweten. Maar wil je specifiek en serieuze gedragsproblemen van je Chihuahua oplossen, dan krijg je dus een algemene oplossing die op iedere hond toepasbaar is. Deze oplossing zagen wij namelijk ook terug in het Labrador Handboek.

De prijs van het totale pakket vinden wij overigens een prima prijs. Je krijgt hiervoor behoorlijk wat informatie, die ook in het geval van gedragsproblemen toepasbaar zijn. De e-books zien er netjes en verzorgt uit, en inclusief de bonussen krijg je uiteindelijk wel waar voor je geld.

Wat zeggen klanten over het Chihuahua Handboek?

Er zijn weinig reacties te vinden van klanten zelf. Echter wel geteld is er 1 positieve ervaring op een hondenforum terug te vinden. Er zijn ook geen negatieve ervaringen over Peter Plasman en zijn Chihuahua Handboek te vinden.

Eindoordeel

Al met al zijn wij toch te spreken over het product. De informatie die je krijgt is compleet en goed in te zetten voor honden in het algemeen. En de prijs van totale pakket is ook prima.
Toch blijven wij het jammer vinden dat Blue Sky Marketing steeds dezelfde verkooppagina gebruikt voor ieder product, op de naam van de verkoper en het hondenras na.

Wij zijn van mening dat je met deze aanschaf heel goed goed uit de voeten kunt omdat je tijdens een hondencursus ook voornamelijk dezelfde algemene informatie krijgt. Mocht je echter een probleem geval in huis hebben met serieuze gedragsproblemen, volstaan beide niet. Dan zul je toch echt een expert in de hand moeten nemen in de vorm van een hondengedragscoach of iets dergelijks. Voor standaard probleemgedrag, wat nog wel eens voorkomt bij de Chihuahua (en wij kunnen het weten) ;-) volstaat dit boek prima.

De grootste denkfout die mensen maken is dat kleine honden geen training nodig hebben. De Chihuahua is dan wel klein, maar het karakter is groots. Deze kleine viervoetertjes zijn o.a heel beschermend naar hun baasje toe, en je wilt niet dat als je bezoek te dicht bij jou komt, je Chihuahua begint te grommen of uit te vallen naar hen. Dit gedrag valt onder standaard probleemgedrag en is heel goed af te leren middels het boek van Peter Plasman.

Het Chihuahua Handboek kopen?

Wil Jij (weer) een Leuke, Lieve en Gehoorzame Chihuahua?

Schaf dan nu hieronder het complete handboek aan en je kunt direct aan de slag.

Het Chihuahua Handboek

Deel of beoordeel dit artikel hieronder.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Mocht je nog vragen hebben of heb je ervaringen met "Het complete handboek voor de chihuahua", laat dan onderaan de pagina een reactie achter.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.