Home » Begrippenlijst » Wat is Suikervrij?

Wat is Suikervrij?

Suikervrij is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat er geen extra suikers toegevoegd zijn aan een product. Dit betekent niet dat een product volledig suikervrij is. Een product kan namelijk van nature al suikers bevatten zoals fruit, zuivel of groente. Volledig suikervrij eten en of drinken is dan ook niet mogelijk, omdat je energie ofwel suikers nodig hebt om te kunnen functioneren.

Wil je graag afvallen dan is het verstandig om producten te eten die van nature aanwezige suikers bevatten. De producten met toegevoegde suikers laat je dan het beste links liggen aangezien je lichaam deze niet nodig heeft. Zo krijg je toch de energie binnen die je nodig hebt, en zul je sneller en makkelijker afvallen. Volgens dieetgoeroes en onderzoekers is suikervrij eten één van de manieren om van overtollige kilo’s af te komen. Buiten het afvallen om is het uiteraard ook veel gezonder om te minderen met toegevoegde suikers.

Of je nu wilt afvallen of alleen gezonder wilt gaan eten, voor beide geldt dat je de juiste verdeling van koolhydraten (suikers), eiwitten en vetten met binnen krijgen. Het is namelijk niet zo dat je de hele dag alleen maar vlees kunt eten omdat deze nul suikers (koolhydraten) bevatten. Als je wilt afvallen is het belangrijk dat je alleen vet verliest en geen spieren. Zo zijn eiwitten belangrijke bouwstoffen voor ons lichaam en tijdens een dieet of gezonde levensstijl zorgen zij ervoor dat je afvalt maar wel met behoud van je spieren.

Wil jij graag gezonder gaan eten en misschien zelfs wat overtollige kilo's kwijt raken, maar weet je niet goed waar te beginnen? Dan raden wij jou aan om ons uitgebreide artikel 20 Dagen Suikervrij eens te lezen. Je leest daarin alles over een programma van Ria Kamelle waarin zij je leert om 20 dagen suikervrij te leven inclusief alle recepten. Lees hier het artikel: 20 Dagen Suikervrij Review (Ria Kamelle).

Mocht je nog vragen hebben, laat dan hieronder een reactie achter.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.