Home » Begrippenlijst » Wat is een Labrador?

Wat is een Labrador?

Een labrador ofwel een Labrador Retriever is een hondenras dat afstamt van de Saint John's-hond. De labrador is erg populair als huisdier omdat ze veelzijdig zijn en veel positieve kenmerken en kwaliteiten bezitten. Het zijn echte werkhonden met hun grote uithoudingsvermogen en goede zwemcapaciteiten, bedreven in de jacht en in het apporteren. Ze staan bekend als trouwe metgezellen, met een vriendelijk karakter, rustig en stabiel. In het gezin is het een aanhankelijke hond die graag de aandacht heeft. Vroeger kwam de Labrador uitsluitend voor in de kleur zwart, maar sinds 1899 werd de eerste gele Labrador geboren, terwijl de populaire bruine Labrador pas voor het eerst is gezien rond 1935.

Ben jij van plan om een Labrador aan te schaffen of heb jij reeds een Labrador pup aangeschaft, dan wil je uiteraard een trouwe kameraad voor het leven. Het is daarbij van belang dat je een Labrador goed opvoed en verzorgt. Dit is uiteraard op alle honden en dieren van toepassing. Nu is het alleen zo dat ieder ras anders is en het ene ras een iets andere aanpak van opvoeding of verzorging nodig heeft dan het andere ras.

Zo zit een Labrador vol energie en heeft dit ras meerdere keren per dag een lange wandeling nodig, terwijl een Chihuahua bijvoorbeeld genoeg heeft aan kleine wandelingen. 

Labrador

Een Labrador moet echt zijn energie kwijt kunnen anders wordt hij vervelend en zal hij ongepast gedrag gaan vertonen. Het is dus belangrijk dat jij weet hoe jij je Labrador moet opvoeden en verzorgen. Als je een Labrador goed opvoed, zal hij goed naar je luisteren en heb je echt plezier van je hond. Als je een Labrador goed verzorgt, kun je daarmee onnodige bezoekjes aan de dierenarts besparen.

Wil jij graag meer weten over de Labrador en met name over de opvoeding en de verzorging ervan? Dan is het Labrador Handboek in dit geval een echte aanrader. Het is een e-boek met informatie over de Labrador, zijn specifieke karaktereigenschappen, de opvoeding, training én verzorging van jouw Labrador. Uitgebreide informatie over het Labrador Handboek lees je hier: Labrador Handboek Review (Jan Jacobs).

Mocht je nog vragen hebben, laat dan hieronder een reactie achter.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.