Home » Begrippenlijst » Wat is een ideale baan?

Wat is een ideale baan?

Wat is een ideale baan? Het antwoord hierop is voor iedereen anders. Een ideale baan is in ieder geval een baan die bij jou past. Wat voor jouw vrienden een ideale baan is, hoeft niet per definitie voor jou een ideale baan te zijn.

Denk jij erover na om iets anders te gaan doen maar weet je niet goed wat? Weet jij niet wat je echt wilt of leuk vindt? Of weet je dat wel maar denk je dat het voor jou niet mogelijk is? Waarom onderneem je geen actie? Sommige mensen vinden het lastig om los te laten wat ze nu hebben. Andere zijn bang om te veranderen van werk. Weer andere krijgen er stress van omdat er teveel banen zijn om uit te kiezen. Ga zo maar door.

Al met al genoeg redenen waarom mensen blijven werken waar ze werken. Ze blijven het doen ondanks dat het hen geen voldoening geeft of doodmoe van thuis komen. Maar hoe fijn zou het zijn als jij weer fluitend naar je werk kon gaan? En hoe fijn zou het zijn als jij minder uitgeput thuis zou komen na een werkdag? Als dat is wat jij graag wilt, dan wordt het tijd om actie te ondernemen. Maar dan zal je eerst voor je jezelf moeten bepalen wat nu voor jou een ideale baan is.

Hoe kom je erachter wat jou ideale baan is?

Een belangrijke vraag die je jezelf kunt stellen om hier achter te komen is, wat vind ik nou echt leuk? Bij het beantwoorden van deze vraag ga je uit van je eigen persoonlijkheid. Denk na over je kwaliteiten, je passies en ga uit van je eigen kracht. Alleen dan zul je zien dat er dingen in beweging worden gezet.

Twijfel je hierna nog of je komt er niet helemaal zelf uit? Dan zijn er nog een aantal opties die jou echt verder kunnen helpen. Een optie is, je neemt een coach in de hand die jou begeleid naar jouw ideale baan. Hou hierbij rekening met zo’n € 95,00 euro gemiddeld per sessie. En ga ervan uit dat je minstens een aantal sessies hiervoor nodig hebt.

En een andere optie waar wij zelf erg enthousiast over zijn is, je volgt de online cursus: “Vind je ideale baan van Frank de Moei”. Frank zelf is reeds jarenlang een ervaren trainer en coach en heeft hier speciaal een cursus voor gemaakt. Een goede cursus waarin je snel leert wat je passie en talenten zijn. Je leert tevens om eventuele angsten en beperkende gedachten om te buigen en nog veel meer. Na deze cursus zul je uiteindelijk ook daadwerkelijk de overstap maken naar jouw ideale baan. Je leest alles over deze online cursus in ons uitgebreide artikel: Vind Je Ideale Baan Review (Frank de Moei).

Mocht je nog vragen hebben, laat dan hieronder een reactie achter.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.