Home » Begrippenlijst » Wat is een Chihuahua?

Wat is een Chihuahua?

De Chihuahua staat bekend om het kleinste en oudste hondenras ter wereld. Zijn naam heeft hij te danken aan de Mexicaans provincie Chihuahua, daar waar het ras in 1850 ontdekt werd. Ondanks dat ze klein zijn, maakt dat ze zeker niet minder dapper. Sterker nog ze kunnen vrij dominant of fel optreden naar andere honden toe. Het maakt hen dan ook niet uit of die andere hond vele malen groter is dan zijzelf zijn. Als Chihuahua-eigenaar dien je je hiervan wel bewust te zijn en kun je voorkomen dat ze in gevaarlijke situaties terecht komen. Doordat ze zo klein zijn, zijn ze namelijk ontzettend kwetsbaar.

Verder is de Chihuahua een lief en aanhankelijk hondje. Ze zijn niet graag alleen en zijn het liefst in de buurt van hun baasje of soortgenootjes. Het zijn echte waakhondjes en slaan aan als ze iets horen wat voor hen vreemd is. Ben jij van plan om een Chihuahua aan te schaffen of heb jij er reeds één aangeschaft? Dan is het uiteraard wel belangrijk dat je weet waar een Chihuahua behoeft aan heeft en hoe je ze goed opvoed en verzorgt. Dit is uiteraard niet alleen op de Chihuahua van toepassing, dit geldt voor alle dieren. Wel is het zo dat ieder ras anders is en ze een iets andere aanpak van opvoeding of verzorging nodig hebben dan een ander ras. Ook kleine honden hebben namelijk baat bij een goede opvoeding, al wordt dat wel eens vergeten.

Wil jij graag meer informatie en tips over het opvoeden van een Chihuahua, dan kunnen wij het Chihuahua Handboek aanbevelen. In dit handboek lees je namelijk alles over de opvoeding, verzorging en training van een Chihuahua. Wij hebben een review over dit handboek geschreven die je hier kunt lezen: Chihuahua Handboek Review (Peter Plasman).

Mocht je nog vragen hebben, laat dan hieronder een reactie achter.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.