Home » Begrippenlijst » Wat is Beleggen?

Wat is Beleggen?

Met beleggen investeer je je geld in iets, met de verwachting dat hetgeen waar je in geïnvesteerd hebt uiteindelijk in waarde zal gaan toenemen. Bij beleggen leg je je geld als het ware vast, dat kan voor een korte of langere periode zijn maar altijd met het doel er financieel voordeel mee te behalen. De mogelijkheden hierin zijn heel divers. Je kunt je bijvoorbeeld bezig houden met vastgoed, aandelen, obligaties, cryptocurrency of beleggingsfondsen. Maar beleggen in kunst of stripboeken behoren ook tot de mogelijkheden.

Beleggen is alleen helaas niet voor iedereen weggelegd. Je moet in ieder geval weten wat je doet of je bent bereidt dit te gaan leren. Beleggen doe je altijd met geld wat je over hebt, geld dat je kunt missen en daar moet je zeker geen geld voor gaan lenen. Daarnaast dien je van het feit bewust te zijn dat beleggen enig risico met zich mee brengt. Je kunt namelijk goed je inleg vergroten of zelfs verdubbelen, maar de kans bestaat ook dat je geheel of een deel van je inleg kwijtraakt. Dat is het risico dat beleggen met zich mee brengt.

Om die reden is het dan ook belangrijk dat je of professionele vakmensen inschakelt of een cursus hierin gaat volgen om je risico's te beperken. Je kunt er dus voor kiezen om het volledig uit handen te geven aan bijvoorbeeld een beleggingsmaatschappij, waarbij jij alleen maar omkijken hebt naar het rendement. ;-) Of je kiest ervoor om het zelf te leren en het geheel zelf te gaan doen.

Wil je gaan voor de laatste optie en het zelf graag leren, lees dan eens onze uitgebreide artikel over de Trading Naviator Methode. Je leest hier alles over de meest effectieve manier van beleggen en hoe je dat doet: Trading Navigator Methode Review (Harm van Wijk).

Mocht je nog vragen hebben, laat hieronder dan een reactie achter.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.